Děkuji "Papírovi" za skvělý model, který mi udělal velkou radost.
Ještě se trochu pochlubím a přikládám fotku.
BoBik_CZ píše:Tak jsem Djangouše dokončil. Letová hmotnost mi vyšla 788g (komplet včetně výškoměru) s 1000mAh baterkou. Není to asi kdovíjaký zázrak, ale nejhorší myslím taky ne.
BoBik_CZ píše:Tak jsem byl dneska konečně Djangouše zalítat.![]()
Dojmy veskrze pozitivní, ještě jednou musím Papírovi poděkovat za skvělé letadlo.![]()
Úplně ideální počasí na zálet nebylo, foukalo 2-4m/s, ale proti předchozím dnům to bylo skoro bezvětří. Detailní dotrimování si nechám až na úplně klidný vzduch.
Vzhledem k tomu, že trošku foukalo, jsem ho pro jistotu naložil balastem. I tak mi Altis ukazuje stoupání na motor až 13m/s. Je to max hodnota, nevím jestli by byla trvale udržitelná, ale 10m/s dá i s balastem naprosto v pohodě. Mám tam Dualsky XM2830EA-9, vrtule 9x5, 3S baterka.
Plachtit by asi taky dokázal skvěle, kdybych mu to pořád nekazil svými zásahy do řízení. Ale i tak bez jakékoliv snahy s balastem z 200m dal 8 minut.
Jediné co nefungovalo, byla nová vysílačka. Zapnul jsem letový režim termika a žádná se neobjevila. Asi budu reklamovat.
juraj.jurej píše:
Nechceš prehodnotiť to tvoje stúpanie. S tým udávaným pohonom ani náhodou 10 m/s.
BoBik_CZ píše:
No ani nechci.
Když se podíváš na stoupání v čase 26,5s - 30,3s, tak vidíš, že jsem za 3,8s nastoupal z 50m do 88m. Tedy 88-50 = 38 a 38/3,8=10m/s.
A to už baterka měla pár startů za sebou . . .
HonzaS píše:Hezky, já už vybírám vybavení do druhýho Djanga
Kuba78 píše:
k cemu mit dve uplne stejny letadla?