Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

Re: Malý větroň cca 600-700mm s křidélky z EPP

#361 Příspěvek od YenyaKas »

jyrry píše:Jinak deskové EPP je opravdu EPP (Expandovaný PolyProplylen) a pravděpodobně dost podobné materiálu těch pidivětrůňků...

Ale tohle nejsou výřezy z desek, tohle je pokud jsem se dobře koukal vyfukované do formy. Jestli to nebude EPO (Expandovaný PolyOlefin). Ale nevím, v ruce jsem to neměl. Třeba Sky Surfer je téměř určitě EPO.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od jyrry »

YenyaKas píše:Ale tohle nejsou výřezy z desek, tohle je pokud jsem se dobře koukal vyfukované do formy.
Bylo by vhodne dobre precist ten prispevek od TomasC z podelka, cas 11:46.
jyrry.webnode.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od pepinozbrna »

Dnes jsem se tedy hecnul a trošku na "Lidlu" zapracoval.
Kdybych ho chtěl jako svaháček bylo by hotovo, ale neni :lol: :lol: :lol:
Ještě mu přidám motor a pak to už bude hotovo.
A7.Finale zatím Svahák.jpg
Přílohy
A6.I ze spodu.JPG
A3.Vše poskládat v kabině.JPG
A2.Osadit serva,táhla a páky.JPG
Nahoru to půjde ... dolů musí.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od pepinozbrna »

Poslušně hlásím že Lidl je ve Finále.
mini glider Black Widow Lidl.jpg
dratek

#365 Příspěvek od dratek »

Zdravím Brněnskýpepino,tak doufám že se pobavíš s čelním motorem víc jak já s motorem na pylonu. Včera první zálet s tímto pohonem a moc mě to nenadchlo,bylo to nějaké líné,asi ten pylon má velký odpor,nemazlil jsem se s ním a nezabrušoval ho.Bylo to spíš takový oddechový polítání,dnes jsem si to zopakoval a padlo rozhodnutí že tam vrátím EDF
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od pepinozbrna »

Drátku sám jsem na to moc zvědav ale říkám vzhledem k tomu zvolenému pohonu jsem to i vyztužil takže doufám že to poletí :lol:
Jardátor

#367 Příspěvek od Jardátor »

Tak už jsem taky rozhodnutý že nějakého mrňouse omotoruji,ale nějak nevim kterého vybrat,sešel se tady slušný výběr.Chlapi,který je podle vás ten nejlepší,co se týká letových vlastností a jednoduchosti stavby?nejvíc se mi asi zatím líbí minisolius od MPX,tak budu vděčný za každou radu.Předem děkuji.
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od YenyaKas »

Já mám neomotorovaného Mini Foxe od Multiplexu, a jako házedlo stojí dost za houby - moc to nelítá. Tak bych i pro omotorování volil něco jiného.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od jyrry »

Omotoroval a pak odmotoroval jsem "pidifoxe" (viz. začátky vlákna) a připomenul si kouzla svahového létání na důlní haldě u Tuchlovic:
https://www.youtube.com/watch?v=4_kCJXhzgl4&
On ten prevítek zrovna dobře neklouže, stabilita také nic moc ale na 40 minut vyblbnutí to tak nějak stačilo, chce to vítr tak kolem 4m/s; foukalo to chvílemi tak 6m/s a to už na něj bylo moc i když jsem ho "naložil" kamením :-)
jyrry.webnode.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od pepinozbrna »

Jardátor píše:Tak už jsem taky rozhodnutý že nějakého mrňouse omotoruji,ale nějak nevim kterého vybrat,sešel se tady slušný výběr.Chlapi,který je podle vás ten nejlepší,co se týká letových vlastností a jednoduchosti stavby?nejvíc se mi asi zatím líbí minisolius od MPX,tak budu vděčný za každou radu.Předem děkuji.

Za mne určitě nejlepší bude ten mini Solius od MPX dle tvého výběru. Je to jediný ze všech těch modelů co má trošku větroňářské křídlo. Všechny ostatní mají křídla ale EasyStar. Takže pokud chceš aby to trošku klouzalo šetřit na váze co to půjde :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od jyrry »

pepinozbrna píše:... mini Solius od MPX dle tvého výběru. Je to jediný ze všech těch modelů co má trošku větroňářské křídlo. ...

Mám za to že tyhle pidipotvory nebudou nikdy klouzat uspokojivě. Má to malou hloubku křídla na to aby tam fungovala "normální" aerodynamika a plošné zatížení s RC se asi nepovede dostatečně malé (s rozumnými náklady). Možná by pomohlo křídlo řezané horkým drátem - "chlupatý" povrch má příznivé účinky u těch malých hloubek profilu...
jyrry.webnode.cz
Jardátor

#372 Příspěvek od Jardátor »

Tak dík za všechna doporučení,půjdu do minisoliuse.Pokusím se aby byl co nejlehčí,nějakou alespoň malou klouzavost bych uvítal.
coro

#373 Příspěvek od coro »

Ad Lidl vetroň - Podľa mňa je za tým úplne normálne vynásobená čelná plocha úplne normálnym cx, malá hmotnosť čiže malá energia na 1 meter výšky a rovnako na m/s rýchlosti po hodení/vystrelení.. Proste to nie je kompozitový brus, ale deťom to vôbec nevadí. Bublinkový povrch z formy na turbulentné obtekanie stačí a je odolnejší ako po rezaní drátom.
A na svahu alebo s dnešnými baterkami a motormi to nemusí vadiť ani dospelým, len nesmú čakať že prelietajú orla v slabej termike.
Najväčšou brzdou na tom Lidl klzáku je odtokovka krídla, a možno ešte chvostové plochy. To je ale nutná daň za snahu o nezničiteľnosť, tenšie by sa to hneď potrhalo keď sa o to deti naťahujú na ihrisku.. Letí to podľa mňa dostatočne dobre, už som liezol na stromy a hľadali sme ho vo vyššej tráve - povedal by som že práve tak akurát aby to fakt neuletelo..
V porovnaní s čistejšie prevedeným ale maličkým MPX Fox to letí o dosť lepšie.
Napriek tomu, na RC to prerábať nakoniec nebudem. Voľný model má svoje čaro. Skúsim len vlečný háčik či by to malý zvládol.

Do témy by asi teda viac pasoval ten mini Solius? Nejaké podrobnosti a dlhodobejšie skúsenosti? Neláme sa tomu chvost ("T" prevedenie = torzná námaha...?) prípadne netreba to v predu prehnane dovažovať?
Alebo niečo ešte iné? Videl som nejaký Guillow ale to je asi polystyrén (a navyše vyzerá strašne..)..?
Aj som našiel Bolt hádzadlo z úvodu vlákna (znovu som si ho prechádzal..) ale u nás je vypredané.
Je to len môj pocit že napriek podobnému rozpätiu tam bude dosť podstatný rozdiel vo vhodnej hmotnosti/vybavení?
PM Invent

#374 Příspěvek od PM Invent »

Už se to bastlí , minisolius s RC vybavením na poletování okolo sebe a odhoz kruhovým hodem zábava pro pětiletého osmnáctiletého a čtyřiceti sedmiletého kluka.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od TomasC »

Takto to funguje....
Přílohy
4c1cda0852fbcfb043e01cd916550b88.jpg
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“