Vyvažování vrtulí

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mitchell
Kontaktovat uživatele:

Vyvažování vrtulí

#1 Příspěvek od Mitchell »

Rád používám vrtule Aeronaut Glas Elektro, ale právě ty jsou dost nevyvážené a rovnou "z pytlíku" se nedají použít. Všechny vyvažuji nalepením samolepicí pásky na lehčí konec vrtule, ale často se to utrhává.

Jaké máte finty na vyvažování vrtulí ?
.
havli

Re: Vyvažování vrtulí

#2 Příspěvek od havli »

Mitchell píše:Rád používám vrtule Aeronaut Glas Elektro, ale právě ty jsou dost nevyvážené a rovnou "z pytlíku" se nedají použít. Všechny vyvažuji nalepením samolepicí pásky na lehčí konec vrtule, ale často se to utrhává.

Jaké máte finty na vyvažování vrtulí ?
.

tu těžší stranu obrousit šmirglem (podélně, zabrousit hrany, to je jedno hlavně že klesne váha strany :wink: )
radis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od radis »

Pokud brousíte vrtule tak jen z vnější strany / z té co je proti vám když jste před letadlem/ z vnitřní směrem k motoru se nikdy nebrousí!!!! Ideální je magnetická vyvažovačka, kdy je vrtule stažena mezy dva kužely a hřídel je ideálně držena v rovině silou magnetu, ale stačí i ruční.
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od clouseau »

to je fakt taky mám ruční vyvažovačku, ale časem jsem sehnal silné magnety a udělal z ní magnetickou, osvědčila se...
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Canman

#5 Příspěvek od Canman »

Používám magnetickou vyvažovačku, kterou jsem si sám postavil. V Hobby Teamu v Praze-Karlíně prodávají vyvažovací hřídelku se dvěma kužely pro uchycení vrtule za 59 kč, magnety se dají sehnat u firmy Magsy za cca 50 kč/ks, účtují si ovšem 100 Kč za balné a poštovné. S vrtulí Aeronaut Glas Electro 8,5x6 mám nejhorší zkušenost. Modelu sice náramně slušela, ale i po vyvážení se rozvibrovala tak, že mi vytrhla motor i s ložem z Tricka 800 a to asi v 10ti metrech výšky po startu. Asi by jí to chtělo vyvážit dynamicky :D
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“