Elektrocentrála - výběr

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Elektrocentrála - výběr

#1 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

řeším další problém - nákup elektrocentrály. Na zahradě, kde není elektřina je potřeba sekat tráva a tak než koupit motorovou strunovku (elektrickou strunovku mám), jeví se mi jako lepší nápad pořídit malou elektrocentrálu, která by měla širší použití - na zahradě, v garáži (kde taky není elektřina) a taky na letišti, pro nabíjení. Vše - občasné použití hobby.
Elektrická strunovka co mám má příkon 500 W, další použití - pro vrtačku 700 W a pilu a rozbrusku - taky 700 W.
Ideální velikost asi tahle https://www.obi.at/stromerzeuger/schepp ... omerzeuger, která se ovšem u nás neprodává (nechápu proč) a nebo tahle https://elektrocentraly.heureka.cz/zipper-zi-ste1200iv/. Pro manipulaci a převoz se mi zdá zbytečná nějaká rámová centrála, co váží tak od 30 kg nahoru.
Jaký je rozdíl mezi "normální elektrocentrálou a invertorovou?
Díky za názory.

Pavel
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektrocentrála - výběr

#2 Příspěvek od kope »

Zrovna včera v hospodě na modelářské schůzi kluci řešili tuhle a nejméně dva jí jdou koupit :-):
https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=13477

Podle kolegy karavanisty je dost chválená na karavanistických fórech.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
dracekvo

#3 Příspěvek od dracekvo »

Je otázka jestli 1kW invertorová centrála rozběhne 700W rozbrusku, nebo vypadne na přetížení.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
vitahavlicek

#4 Příspěvek od vitahavlicek »

normalni centrala ma primo vyveden vystup vinuti generatoru do zasuvky , kmitocet site je dan otackami generatoru je to narocne na automatickou mechanickou regulaci otacek muze dochazet k prekmitum napeti pri regulaci
invertorova centrala reguluje napeti a vytvari sinususovy prubeh elektronicky a taky otacky motoru si ridi elektronika vseobecne je vhodna i pro napajeni citlive elektroniky
RS955i

#5 Příspěvek od RS955i »

Nakup elektrocentraly pre pouzitie elek.strunovky...
Mam motorovu Dolmar MS 25c a pride mi take ,ze co len trochu solidna klasicka kosa je lepsie riesenie.
A po skusenosti s elektrickym vertikutatorom/ kde ten kabel nestutocne obmedzuje/ uz nic kablove nechcem.
Tie ostatne dovody pre centralu, to ano ale kosit radsej inak :)
Vidlák

#6 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
jestli můžu dát radu, tak si nejdříve vyzkoušej, jestli ti utáhne třeba tu rozbrušovačku. Centrály s elektronickou regulací jsou hodně citlivé na přetížení.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pepinozbrna »

Já osobně po rocích váhání jsem se nakonec spokojil s tou Lídlovkou.
A zatím spokojenost má tuším 1200W což určitě i na tu rozbrušovačku bude stačit.
Dvě 300W nabiječky mi utáhne také a tím že je to invertor jede na ní i PC a malá televize.
Samozřejmě že né vše zaráz :lol: :lol: :lol:
Teď ji měli dokonce v Lídlu jen za 4 tis a to už je fakt nejen Lídlovka ale i Lidovka :lol:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte, díky za rady.
Samozřejmě o té Lídlovce vím.
No a primárně je to myšleno opravdu pro strunovku, co má 500 W. Toho trávníku zas tak moc není na koupi benzínové sekačky.
A co se týče toho vercajku - vrtačky, rozbrusky - zas až tak se mi na zahradě dělat nechce.
Jeví se mi výhodnější univerzální použití a možnost dobíjení na letišti.
Prošel jsem karavanistické fóra a tam se doporučují centrály tak od 15000 Kč nahoru, což je pro mě zbytečné.
Zatím se obrátím pokorně ke kose, a za 3 týdny - o dovolené - mrknu v německém OBI, kde je k dostání te Scheppach.
Zdravím.
Pavel
vitahavlicek

#9 Příspěvek od vitahavlicek »

jo to se vyplati
je to uplne ta sama centrala co v lidlu ale vyhodou je ze je skoro dvakrat drazsi a lip se bude vyrizovat pripadna zaruka v nemecku :idea:
milode

#10 Příspěvek od milode »

Já osobně mám tuto.http://www.svarecky-obchod.cz/elektrocentraly/elektrocentraly-230v/11413-elektrocentrala-kipor-ig2000.htm
Podrobnosti o její kvalitě si přečti v odkazu. Ale jak tady někdo uvedl, tak do garáže i na zahradu nebude stačit výkon 1Kw. Jelikož elektrocentrály dají výkon zhruba 75% z udané hodnoty. Mám Kipor 3 roky. Jede bez závad, je relativně tichá a malá spotřeba. Vřele doporučuji ikdyž cena asi odradí. Mě neodradila a taky nelituji.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pepinozbrna »

Milode máš pravdu akorát Kipor už je jiná liga nejen cenově. Kdybych uvažoval o této cenové hladině,
už bych asi raději připlatil "pětku" a šel do ještě vyšších značek :lol:
sanchez

#12 Příspěvek od sanchez »

za 2500 prodam 5x pouzitou lidlovku. 100% funkcni a dostacujici.
Přílohy
invertorovy-generator-parkside-pgi-1200-b2-1.jpeg
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pepinozbrna »

sanchez píše:za 2500 prodam 5x pouzitou lidlovku. 100% funkcni a dostacujici.

Pro zakladatele vlákna ... To bych neváhal a šel do toho :lol:
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Arcicorsa »

Tu první Lídlovku mám, tuším druhým rokem.. Něco málo jsem o ní napsal zde viewtopic.php?f=40&t=77012&start=30 ... Už má namotáno dle měřiče motohodin 215MTH a jede jako víno... Nicméně na 200MTH proběhla rozborka a kontrola opotřebení... Pokud jde o motor tak vše OK jen už z výroby to chce seřídit ventily (sací 0.1mm, výfuk 0.15mm, info od servisáka co jim dělá záruky) a seřídit bohatost směsi.. Pak je dobré některé kabely (konkrétně ke krokovému motoru řízení klapky karburátoru a k výstupní tlumivce) omotat spirálovou chráničkou.. Na 100MtH už byla prošoupaná izolace.. Dál praskl držák výstupní tlumivky a musel se opravit (spíš kosmetická vada) a jednotlivé kostry vynutí se odlepily od jádra, opraveno epoxidem.. Dokud jsem neseřídil bohatost směsi tak občas centála nedala prudký nárůst odběru a buď chcípla nebo spadla podpěťová ochrana, bylo to tím že motor šel pomalu za plynem.. Po těchto úpravách/opravách už nemám co bych ji vytkl.. Spotřeba při 600W odběru cca 24h na jednu nádrž (4l cca), hlučnost OK, na 30m prodlužce neobtěžuje, olej měním po 50MTH.. Jo a po roce začala v autě smrdět, je celoročně v kufru.. Stačilo dotáhnout matici ventilu nádrže a je zase klid, vůbec nesmrdí..

Takže když to shrnu je to DODO :lol: :lol: , ale za ty prachy vůbec nelituji 8) .. Nicméně jak je na tom V2 co prodávají teď netuším a třeba už to vychytali, ale je o kousek větší než V1 vozí si ji k nám jeden kolega..
Přílohy
20180424_171146.jpg
20180424_175953.jpg
20180424_175913.jpg
20180424_173826.jpg
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od kocispavel »

Zdravím,

tak si musím nasypat popela na hlavu. U dovozce Scheppach mi bylo řečeno že Parkside z Lídlu je úplně to samé ( akorát zelené ) a navíc tomu dělají i servis. Tak jsem tu lídlovku koupil a dneska vyzkoušel. Chytá na "křivý" pohled, jenom si pobrblává a strunovka co má 400 W na ní jede úplně v pohodě.
Tak uvidíme.
Zdravím.
Pavel
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“