Jaký svaháček na dovolenou (letecky)?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
zelkar

Re: Jaký svaháček na dovolenou (letecky)?

#31 Příspěvek od zelkar »

Sunn píše:Kolik to celkem stálo?
130 éček ALULA + 2xHS-40 + NiMh + bonus sprej proti vodě, k tomu 10 za dopravu. (Kit je za 120, tak se moc nevyplatí.)
Levné to není, to je pravda. Ale udělal jsem si k narozkám radost a manželka nemusí nic vymýšlet :mrgreen:
Těšit se na novou krabici, pak si to sestavit a zalítat je přece super :D
Nekouřím a chlastám jen málo, tak za něco prachy utratit musím... :lol:
FrSky / Dingo, F5J ...
Sunn

#32 Příspěvek od Sunn »

Už mi jde konečně net nejen na telefonu, tak jsem to taky našel.
Ještě tam je příplatek 5% při platbě Paypalem z některých států - vč. ČR.
zelkar

#33 Příspěvek od zelkar »

Alula s příslušenstvím dorazila, jen ten bonusový sprej proti vlhkosti tam jaksi nebyl :(
Postavená je za chvilku. Ale kruhové házení byl zpočátku trochu oříšek, chová se to dost jinak než káčko, i při jemném odhodu. Buď šla do země nebo moc nahoru, dal jsem i pár čumákovek. Naštěstí je lehká, takže vždycky jen odpadl kryt kabinky. Je hodně citlivá na výškovku - jeden ťuk trimu a letí to po odhodu jinak.
Uvidíme, až bude foukat na kopci...
FrSky / Dingo, F5J ...
jio

#34 Příspěvek od jio »

To bude tím, že tomu chybí pro stabilizaci ocas. Mám podobný model stavěný podle popisu i pro kruhový hod. Po několika pokusech o hod jsem kolík zrušil a létá to (a docela pěkně) už jen na motor. Při kruhovém hodu to šlo taky hned do země nebo častěji přemetu a byl docela problém to dostatečně rychle zvládnout.
satcen

#35 Příspěvek od satcen »

Kruhový hod s Alulou obecně moc nejde, rychle ztrácí energii...a pokud nezpevníš uchycení křídel a směr. stabilizátoru, tak ztrácí i životně důležité součásti :lol:
Naprosto bezproblémový je ale "půlkruhový" hod, bez otočky. To se do toho lze opřít i naplno, ale mám pocit, že kvůli rychlé ztrátě enrgie to stejně o moc výš nepoletí. Na výškovku je citlivý jak sviňa, doporučeno 2mm výchylky jsou ažaž.
Po vyvážení a zaklouzání jsem žádný problém neměl, šel hned do luftu a když jsem dotrimoval, tak se v tom luftu i udržel a sedá do ruky. Na svahu mám rekord asi 40 min...je to malý, a jak se vzdálí, nevím kam letím. Se silným větrem si ani přes závaží neumí poradit a vždycky mi uletí jako kus novin :cry:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“