ALKA 15 - doporučte vybavení
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokiaľ chceš výkonnejší (asi by bolo treba, totiž až teraz som si všimol, že tá udávaná váha ja prázdne), vyber nejakú 70gr. obežku s cca. 1000 ot./V.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... q_AXi_2808)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Outrunner
Priznám sa, že neviem, aký je medzi nimi rozdiel, parametrami sú si oba motory veľmi podobné.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... q_AXi_2808)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Outrunner
Priznám sa, že neviem, aký je medzi nimi rozdiel, parametrami sú si oba motory veľmi podobné.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
tks:
Mne práve moc ako hotliner nepripadá, preto som radil ten pohon...
"ALKA je určena pro odpočinkové létání v termice, ale jeho konstrukce vydrží i razantnější průlety a jednoduché akrobatické prvky."
Basica som videl lietať, má ho Vigo. Čo si pamatám, tak sa "sťažoval" na veľkú klzavosť
Mám dojem, že ako hotliner vyhovie viac ten Basic.
Mne práve moc ako hotliner nepripadá, preto som radil ten pohon...
"ALKA je určena pro odpočinkové létání v termice, ale jeho konstrukce vydrží i razantnější průlety a jednoduché akrobatické prvky."
Basica som videl lietať, má ho Vigo. Čo si pamatám, tak sa "sťažoval" na veľkú klzavosť
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, typicky baculaty Raichardi trup (trochu pripominajici skutecne vetrone) a pomerne tlusty profil S3021... to nic hotlinerovite nebude (mel jsem hodne podobne ero od Reich, akorat vetsi). Myslim ze inrunner je zbyecny, ani s malou vrtulkou a velkejma otackama to nijak dabelsky rychle neopleti.
Motor bych zvolik podle toho, jake tam budou baterky a kolik proudu z nich chci zdimat, pokud max 20A tak asi ten 35-30C (nebo kdyby bylo malo mista ve spicce tak 2217, je uzsi a delsi), pokud to ma byt sviznejsi za cenu 30A, tak 35-36C
Motor bych zvolik podle toho, jake tam budou baterky a kolik proudu z nich chci zdimat, pokud max 20A tak asi ten 35-30C (nebo kdyby bylo malo mista ve spicce tak 2217, je uzsi a delsi), pokud to ma byt sviznejsi za cenu 30A, tak 35-36C
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Basic je rozhodne vic hotlinerovity, jen se musi pekne omotorovat. Vigo to zezacatku hodne setril, ted postupne zvetsuje vrtuli a s vykony kolem 200W to zacina byt konecne trochu zivejsi. Ale myslim ze 300W by mu sluselo vic
Je to precejenom blizky pribuzny Optimy.
Abu píše:Basic je rozhodne vic hotlinerovity, jen se musi pekne omotorovat. Vigo to zezacatku hodne setril, ted postupne zvetsuje vrtuli a s vykony kolem 200W to zacina byt konecne trochu zivejsi. Ale myslim ze 300W by mu sluselo vicJe to precejenom blizky pribuzny Optimy.
No jo, už jsem slyšel nějaké zvěsti, že by po menší upravě do Basica vešly 3S A123 za sebou. Uvažuju buď toto nebo 3S2P BidaLiIon. Vyšší hmotnost by měla být pro požadovný účel výhodou.
Jinak do Alky bych asi Megu nedával, myslel jsem spíš ten inrunner, co se u nás jmenuje Ray. Ale i oběžka proč by ne - už i proto, že je v tom trupu fakt dost místa i na kabeláž.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze s Basicem muzes jit tak na 800-850g, to je plosny kolem 50ti, pokud s tim nebudes chtit litat termiku tak pohoda, jen pred pristanim moc nedojit
A mozna by se dalo jit i na vyssi vahu (Moje OII ma 60g/dm2) ale pak bych asi poprosil L.S. o vice uhliku do kridla.
A mozna by se dalo jit i na vyssi vahu (Moje OII ma 60g/dm2) ale pak bych asi poprosil L.S. o vice uhliku do kridla.
Abu píše:pokud to ma byt sviznejsi za cenu 30A, tak 35-36C
Do tohoto? http://www.reichard.cz/cz/_alka15.htm
To je tak pohon do Varianta...
S 1,5m rozpatim to ajtak odleti do vysky, v ktorej to nevidno, za par sekund, ma to konstrukcne usate kridlo so stredne rychlym profilom = ake rychlosti v tom chcete dosahovat? Ak to ma pri 1500mm chytat vobec nejaku termiku, tak baterku aj motor asi co najlahsiu, sadne tam perfektne 1350-ka 3s, a z tej tahat 30A? To asi nie. A s 2250-kou baterkou a 100g+ motorom z toho bude suter...
Mne sa osobne nejako zda, ze tato diskusia ide smerom nedorozumenia ... nepletie sa tu 13-ka s 15-kou?
Osobne si myslim, ze kV okolo 1000 a k tomu vrtulu 2:1 niekde okolo tych 18A max, viac sa mi nevidi ako rozumne. Ak vacsiu sviznost, tak potom Alku 13, ale to uz je lietadlo na uplne iny ucel.
P.S. Priemer trupu v mieste motorovej prepazky viem zmerat, mam jeden trup na Alku v skatuli od topanok ... resp. mam tam kuzel MP Jet 40mm ... takze vnutorny priemer je nejakych 38mm po odratani hrubky trupu a ten priemer sa smerom vzad rychlo rozsiruje.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:Abu píše:pokud to ma byt sviznejsi za cenu 30A, tak 35-36C
Do tohoto? http://www.reichard.cz/cz/_alka15.htm
To je tak pohon do Varianta...
Asi mas pravdu, 300W je do toho zbytecne moc, 200W bude tak akorat.
Pánové můj Basic má 41g/dm2 a není úplně hodný. Rozhodně to proti Optimě nemá takovou setrvačnost, ale s vyšší váhou se to bude asi trhat je to dost malé. Termiku to stejně moc nezalítá.
Momentálně jsem na skutečných 200W a létá to super. Abu to musíš vidět
Posledně tam bylo jen 150W. Více uhlíku v křídle mám ale s 300W by to bylo opravdu děsivé peklo 430W na 1Kg. Já mám 290W/Kg a opravdu to pomalu nelétá. Stejně to pustím vždy jen na pár vteřin. Jako Abuova Optima to ale nelétá. Ostatně tak toho moc nelétá
)
Tři velké A123 se tam rozhodně nevejdou trup je moc úzký a musely by se dát za sebe. Už takhle vozím olovo na čumáku.
Momentálně jsem na skutečných 200W a létá to super. Abu to musíš vidět
Tři velké A123 se tam rozhodně nevejdou trup je moc úzký a musely by se dát za sebe. Už takhle vozím olovo na čumáku.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Panove, pockejte na Wroumovu Optimku (mam pocit ze to ma stejnej trup jako Basic a asi i kridlo je stejne nebo hodne podobne, jen ma navic vinglety) - tam bude pohon vicemene stejnej jako v moji O.II, tzn Mega 550W, 4xA123 zasebou, pres 500W/kg. A k tomu Wroumovy pracky. Pak teprve pozname co to je PEKLO