Nastavení brzdy (electro)

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

Nastavení brzdy (electro)

#1 Příspěvek od CharlitoCZ »

Ahoj,
po dlouhé době jsem se zde ukázal a tentokrát hned s dotazem. Nedávno jsem si pořídil 3d tiskárnu a usoudil, že bych se mohl opět věnovat modelařině. Včera můj pohled zavadil o staré rc auto, co jsem měl na skříni, nějakej himoto truck. Štvalo mě, že jsem vždycky čekal na ulámané díly a podobně, to se teď do jisté míry vyřešilo :-)
Opravil jsem nějaké základní nedostatky a při testování doma mě začla vrtat brzda. Určitě to je nějaká kravina, nebo dokonce stav věci :lol:
Když přidám a zabrzdim, tak to tak nějak plynule zpomalí až zastaví (žádné skřípání gum o lino a nic podobného). Když couvám a přidám plyn, prohrábnou kola a vystřelí jak magor. Není to obráceně? Resp. neměla by být brzda výraznější?
ESC mám nějaký od turnigy, hrál jsem si i s programovací kartou, ale nic zvláštního jsem nevymyslel, motor tuším taky turnigy (střídavé, napájeno 2s 4000mAh)

Díky!
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení brzdy (electro)

#2 Příspěvek od dagx »

Jedna z věcí které tohle můžou dost ovlivnit je trim plynu.Pokud má tvůj vysilač mechanický otočný trim, navíc s nejasnou centrální polohou, stačí lehké pootočení například při přenášení na místo ježdění a už to reaguje v rozsahu o kterém mluvíš jinak.Pokud to předtím reagovalo jinak a nastala změna z nejasného důvodu, může být problém zde.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
kornutek

#3 Příspěvek od kornutek »

Ta intenzita brzdy se tak nějak odvíjí i od rychlosti jízdy,při nízdých rychlostech jen tak vlažně.
No a ze zpátečky žádná není, kopne to hned plyn.
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
FlyBear

#4 Příspěvek od FlyBear »

Na to pozor - funkce brzdy je u mnoha regulátorů (u většiny, řekl bych že u všech, které znám :-)) naprogramována pouze pro jízdu vpřed!

Je to tak, že když máš plyn pro jízdu vpřed (a autíčko jede vpřed - tedy motor se točí směrem vpřed) a přejdeš páčkou na vysílači přes neutrál do polohy pro zpětný chod, regulátor to vyhodnotí jako pokyn k brždění a podle toho se zachová. Ale pouze do té doby, než zjistí, že se motor zastavil. Poté už následující vychýlení páčky z neutrálu směrem vzad inicializuje jízdu vzad.

Při jízdě vzad si ale nic takového regulátor nevyhodnocuje. Pokud autíčko couvá a ty přehodíš páčku na vysílači přes neutrál směrem k jízdě vpřed, regulátor ihned přejde k jízdě vpřed (žádné brždění se nekoná).
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CharlitoCZ »

Super, děkuji moc za pomoc! S trimem jsem si trošku hrál, ale žádný zázrak, nicméně to co píšete mě uklidňuje, že se jedná spíš o vlastnost :-)

Ještě jsem to testoval venku a asi je to ok, ještě zvažuji nastavení drag brake, dal jsem tam pár minimálních procent, abych mohl brzdit "motorem" a docela to jde.
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

S timhle je nejlepsi za nekym zajit a osobne se v tom postourat a porovnat rovnou s nejakym jinym modelem.

Mas tam stridak nebo plechovku?

Jestli stridak, prohod dva kabely a pak dej revers plynu na vysilacce. To by mohlo otocit cely to ovladani.
Odpovědět

Zpět na „Auta“