Co je zajímavé,tak za celou dobu letu včetně jednoho stoupání na motor Corado páplo 167mAh
Minicorado
Re: Minicorado
Teda dneska bylo extremni počasí...na jedno kraťounké stoupání v kuse 1h30 min s Coradem. A kdyby mamina nemručela,že nic nedělám..jen lítám,dalo by to 2h v kuse. Už ale potřebuji něco většího..v 688m je to na prd vidět 
Co je zajímavé,tak za celou dobu letu včetně jednoho stoupání na motor Corado páplo 167mAh
- Standa Stuchlý
Ty v něm používáš skyassistant, že? Tak odečtu nějakých 60mAh a zbývá zhruba 100mAh. To je až trestuhodně málo, co?
Docela závidím. Jaké v Korádu máš serva a přijímač? I když, v termice to moc nebere, tam se serva hýbou docela málo a téměř bez odporu. Ale i tak, pěkný výsledek.
V Coradu mám 6x Futaba 3156 , přijímač R6202 (tříkanál). Kdy křídlo jede přez S-Bus a konverter S-Bus/PWM.
Regl YEP30 s čidlem Uni-Sens. Motor Axi 2212/20 V2 Long . Baterka 3s-1200mAh Lipol
Druhé Corado už je S-Bus nativně, pomocí serv S3777SV S-BuS HV. V křídle už žádný převodník být nemusí.
Motor Axi 2212/12 V2 Long. Baterka 2S-LiIon 3000mAh.
Regl YEP30 s čidlem Uni-Sens. Motor Axi 2212/20 V2 Long . Baterka 3s-1200mAh Lipol
Druhé Corado už je S-Bus nativně, pomocí serv S3777SV S-BuS HV. V křídle už žádný převodník být nemusí.
Dneska opět super termika...pokládám na chalupě podlahu a pokukuji co dělají vlaštovky. Jak se začali točit v kruhu..je jasné, je to tam (ono to zvedá breberky ve stoupáku, proto se vlaštovky točí na místě).
A bylo to tam...
A bylo to tam...
- Standa Stuchlý
až Ti závidím. Já se dostanu k modelům až v červenci. Ten Tvůj setup nemá chybu.
Díky...ono to bohatě stačí..stoupavost do 20m/s bohatě stačí a pohon je věčný. A baterku už mám třetí rok a lítá to furt stejně 
Jinak dneska větroňářská naprostá nirvána. Málokdy se stane aby jsi byl během jednoho startu několikrát v púl kilometru a jako třešnička na dortu jsem si posunul osobák s Coradem o cca 30m. Ze 706 na 736m .
Termika byla tak extremní, že stoupák přez 4m/s nebyl vzácností.
Diference mezi SkyAssistentem a variem v Unisens je opravdu malá.
Jinak dneska větroňářská naprostá nirvána. Málokdy se stane aby jsi byl během jednoho startu několikrát v púl kilometru a jako třešnička na dortu jsem si posunul osobák s Coradem o cca 30m. Ze 706 na 736m .
Termika byla tak extremní, že stoupák přez 4m/s nebyl vzácností.
Diference mezi SkyAssistentem a variem v Unisens je opravdu malá.
graup15 píše:V Coradu mám 6x Futaba 3156 , přijímač R6202 (tříkanál). Kdy křídlo jede přez S-Bus a konverter S-Bus/PWM.
Kolik Ti to celé hmotní, jakou tam máš vrtuli a serva máš v trupu, nebo v motejlu ?
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Hmotí to asi 820g . Serva jsou v trupu,motor je lehký. Není potřeba je dávat do motýla.
Vrtule je na 3S Coradu 9/5. Na 2S Coradu je 8/6 .
A ještě jeden grafík ze včera . I s Coredem to jde z hodně malé výšky. Z 26m do 627m .
Vrtule je na 3S Coradu 9/5. Na 2S Coradu je 8/6 .
A ještě jeden grafík ze včera . I s Coredem to jde z hodně malé výšky. Z 26m do 627m .
- Standa Stuchlý
736m s Corádem, tak to je slušný výkon nejen na Corádo, ale i na Tvé oči. Já byl s konstrukční 2metrovkou před pár lety v 1160m a byl to docela mazec na oči. Dolů jsem to tahal asi půl hodiny abych to nerozlámal, ale stálo to za to. Na to se nedá zapomenout. Gratulace k výkonu. Ještě měsíc a jdu do toho konečně také.
Pro milovníky Minicorada,na konkurenčním webu se rozjíždí nový Love Story včetně ankety s možností dodání snad
Tak se neváhejte přidat
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1517897
Tak se neváhejte přidat
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1517897
-
HONZIK 22
To letadlo me uz nezajima!! Mam ho objednano 4.rok? Kolik majliku jsme si s vyrobcem vymenili o konecnem barevnem provedeni? Haldu!! A nic nevyrobil. Prvne to bylo do 2mesicu pak za dalsi 4 a nakonec je to o petiletce. Z te diskuse je roztomile :,,,,, objednej si minicorado a nespekuluj! I Kdyby to byl aero zazrak tak od soucasneho vyrobce sedatek pod upocene prdele kolistu nic nechci!! Diskuse o vitrualni realite.
-
HONZIK 22
Tak diskuse z odkazu se sice zvrhla na smrstovacky a zdali je Holandsky sklad v Cine ci neni. Ale vypadlo z predesleho celkem fajne doporuceni na Slima V z LS MODEL fungujiciho ceskeho skveleho výrobce. Moc pekne poletadlo.
HONZIK 22 píše:To letadlo me uz nezajima!! Mam ho objednano 4.rok? Kolik majliku jsme si s vyrobcem vymenili o konecnem barevnem provedeni? Haldu!! A nic nevyrobil. Prvne to bylo do 2mesicu pak za dalsi 4 a nakonec je to o petiletce. Z te diskuse je roztomile :,,,,, objednej si minicorado a nespekuluj! I Kdyby to byl aero zazrak tak od soucasneho vyrobce sedatek pod upocene prdele kolistu nic nechci!! Diskuse o vitrualni realite.
No já nevím, Já prostě Michalovi poslal návrh a dal mu volnou ruku v provedení. A mám dvě.
Je to naprosto boží pidiletadlo. Dneska z 20 metrů do 595m
Zkušebně jsem dal do Corada na 2S Li-Ion, 3S -Lipol. Docela slušná raketka Ustáleně to mastí 25m/s. A radši nechci vědět kolik teče přez ten miniaturní YEP30.
graup15 píše:
No já nevím, Já prostě Michalovi poslal návrh a dal mu volnou ruku v provedení. A mám dvě.
Je to naprosto boží pidiletadlo.
To že je Minicorado hodně povedený model, o tom nikdo nepochybuje.V současnosti je tam 22 předobjednávek,uvidíme jak se vyrobce-nevýrobce k tomu postaví . Možná by stálo i za zvážení přenesení výroby , když současný prvovýrobce se již věnuje jinému odvětví.Kdo ví
To mi už taky napadlo....přenést výrobu. Akorád nevím komu..
Ono je to všude stejné.
Prostě na špičkový kompozit budeš čekat , dřevěný seženeš rychle. Jenže ty dřevěné prostě tak dobře jako kompozity nelétají.
Ono je to všude stejné.
Prostě na špičkový kompozit budeš čekat , dřevěný seženeš rychle. Jenže ty dřevěné prostě tak dobře jako kompozity nelétají.