Jaký zvolit přijímač

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

F104 píše:Všichni se ošíváte nad přijímači JETI. Měl s nimi někdo nějaké problémy? Létám s různými přijímači JETI,dokonce i v obřích modelech a nikdy jsem žádný problém neměl. Oproti HITECům navíc na obvyklých rušících místech nezacukají. O vstřícnosti firmy JETI ani nemluvě :lol:

Ja. Stačí že som mal len tri, Rex4, Rex4+ a Rex 5+, a ani na jeden z nich sa nedalo spoľahnúť?
Nie, neboli vadné, len mali malý dosah, a boli náchylné náhodne kopať servami a strácať kontrolu (až na ten posledný rex 5+ boli s ostatnými problémy len občas.. ale stačilo.)
Vraj 7-kanály boli lepšie, ale nanič mi toľko kanálov so malých modelov.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

F104 píše:Všichni se ošíváte nad přijímači JETI. Měl s nimi někdo nějaké problémy?
Ano mam s nima ne uplne nejlepsi zkusenosti. Rex 5+ (bez MPD) obcas cuka, byl uz na "leceni" u vyrobce, prisel fungl novej, chovani stejne. Je v Messengerovi, kterej lita tak pomalu ze ani kopnuti na plnou vychylku smerovky mu moc nevadi.
Pak mam dva Rex 5MPD, ty to cukani vetsinou vymaskuji procesorem, ale je tam poznat ze ero je chvili neovladatelne a drzi posledni vychylku. Naposledy na to doplatil Mirage, kdyz na vterinku ztuhnul ve stremhlavym letu pod plynem.
Takze do "serioznich" modelu je uz nedavam, v EPP a samodomo depronacich je snesu. Jinak krystaly mam samozrejme vporadku.

F104 píše: Létám s různými přijímači JETI,dokonce i v obřích modelech ...
Uz vis proc se obcas chodim schovat za auto do krovi ....
:wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
F104
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od F104 »

divné divné.......... :roll:
zdzd

#34 Příspěvek od zdzd »

F104 píše:divné divné.......... :roll:

Divné? Běžné.

Např. JETI 4 (bez plus) slušně fungoval, jen pokud byl ve vzduchu sám a nejlépe ve větroni. Selektivita veškerá žádná a další vysílač v blízkosti, neřkuli elektromotor na palubě = problém. Proto vznikly verze +, která byly v tomto směru vylepšeny.

Ale žádný JETI bych do většího a cennějšího modelu nikdy nedal. I když jich mám nejmíň pět. Vždyť s tím ani oni sami nepočítají nějaký "plnotučný" přijímač ani nemají v sortimentu.
F104
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od F104 »

Já jsem používal třeba REX 7 MPD do žhavíka 2,2m rozpětí a bez jakýchkoliv problémů. Zkoušel jsem ho i do éra 1,8m s benzínem 26ccm, opět žádný problém. S Rexem čtyřkou nebo pětkou jsem lítal jen v menších modelech a opět jsem neměl nejmenší problém. Tak mne trochu zaráží vaše problémy. Že bych měl takové štěstí??
Abu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Abu »

Nechci rejpat.... ale jak skoncily tyhle modely? (nevim jestli konkretne tyhle dva, nebo nejaky jiny a co presne v nich bylo za prijimace, ale!!) ... mam rict Vzduchoplavcovi o kompromitujici fotky ?? :oops:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

F104 píše:Já jsem používal třeba REX 7 MPD do žhavíka 2,2m rozpětí a bez jakýchkoliv problémů. Zkoušel jsem ho i do éra 1,8m s benzínem 26ccm, opět žádný problém. S Rexem čtyřkou nebo pětkou jsem lítal jen v menších modelech a opět jsem neměl nejmenší problém. Tak mne trochu zaráží vaše problémy. Že bych měl takové štěstí??

REX 7 a pak REX7 MPD jsem měl v mikroheli. Po pořízení kovové hlavy odešly do šuplete, protože do heliny se nehodily. Škubance jednoznačně odstranil Futabí PCM R146i a následně FASST.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od dusi »

Od JETI starou čtyřku v krabičce u nás nemá nikdo, ale pár 4 i 5 verze plus i MPD a dva sedmikanály máme, jak 35 tak 40 MHz. Pokud s nima někdo měl problém, tak se ukázalo, že jen ve spojení s JETI reglama a BEC a mikroservi HS-55.

Jak už i jiní psali, velký odběr serv zatíži BEC, ten sníži napětí a přijímač zblbne. Tedy pokles napěti na palubě a lidi řvou "rušení".

Vyhozením serv HS55 a náhradou něčím jiným problémy s JETI přijímači jakoby zázrakem přestali.
Pokud někdo má s JETi přijímačem problémy, tak se ho hned zeptám: "Serva HS-55"? Na 99% je odpověď: "Ano, proč?"

Proto. Toto dohromady nejde, jedině s RX aku.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
F104
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od F104 »

Abu píše:Nechci rejpat.... ale jak skoncily tyhle modely? (nevim jestli konkretne tyhle dva, nebo nejaky jiny a co presne v nich bylo za prijimace, ale!!) ... mam rict Vzduchoplavcovi o kompromitujici fotky ?? :oops:

No Vzduchoplavec je velký odpůrce REXů, takže reference od něj vím už předem :lol: :lol: ale moje modely neskončily čenichem v zemi díky přijímačům!! Na to se vymlouvat nechci!!
Kalda

#40 Příspěvek od Kalda »

Ahoj.
Proč někteří na začátku tohoto vlákna nedoporučují mimo jiné i přijímač Hitec Electron ? Mohu si někde přečíst, jaké má nedostatky ?
Já jej používám zatím bez problémů, tak chci vědět co mě čeká a nemine ... díky za info :?
petrhu

#41 Příspěvek od petrhu »

Takže to vypadá že se asi přiklonim k Hitecu HFD 08 RO, upřednostnim Dvojí směšování před funkcemi TSR+DSP když už to nikdo nedělá oboje.
Hitec je prověřen roky provozu tak to snad bude dobrá volba.
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

petrhu píše:Takže to vypadá že se asi přiklonim k Hitecu HFD 08 RO, upřednostnim Dvojí směšování před funkcemi TSR+DSP když už to nikdo nedělá oboje.

Oboje to nikdo nedělá proro, že dvojí směšování automaticky znamená dořešené a solidní obvody na vstupu přijímače.

Všelijaké TSR, DSP, MPD, IPD a podobně slouží primárně k tomu, aby vůbec jakžtakž fungoval přijímač s totálně ošizenou konstrukcí vstupních obvodů. Přijímač je pak menší, lehčí, nákladově levnější a nic moc funkční...
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od bezmozek »

zdzd píše:Např. JETI 4 (bez plus) slušně fungoval, jen pokud byl ve vzduchu sám a nejlépe ve větroni....

Já ho mám ve svahovym házedle a 8-10lidí na svahu a bez problému a to jsem lítal vysoko protože nad hranou se kombatilo, druhej lítá s S400 a taky nic, jak píše Dusi, někdy je třeba hledat příčinu problémů jinde.
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
zdzd

#44 Příspěvek od zdzd »

Ano. Například v tom že není kus jako kus...
coro

#45 Příspěvek od coro »

zdzd píše:
petrhu píše:Takže to vypadá že se asi přiklonim k Hitecu HFD 08 RO, upřednostnim Dvojí směšování před funkcemi TSR+DSP když už to nikdo nedělá oboje.

Oboje to nikdo nedělá proro, že dvojí směšování automaticky znamená dořešené a solidní obvody na vstupu přijímače.

Všelijaké TSR, DSP, MPD, IPD a podobně slouží primárně k tomu, aby vůbec jakžtakž fungoval přijímač s totálně ošizenou konstrukcí vstupních obvodů. Přijímač je pak menší, lehčí, nákladově levnější a nic moc funkční...

Videl som v diskusiách mnoho problémov s MPD TSR DSP a podobnými nedoladenými pokusmi, ale Tvoj záver na princípe kolektívnej viny ma irituje,..
Mal si niekedy IPD? Nehovorím že sa hodí do vrtuľníkov, to je dosť špecifické použitie, ale v obyčajných modeloch lietadiel lietam už len s tými najlacnejšími (no ale zadarmo niesú :( ) MPX mikro IPD 7kanálmi, a nemám problémy s rušením - na letisku kde sa stále niekto (striedajú sa skoro všetci) rieši problémy s kopancami a rušením.
Ani nový Hitec HFD-08RO to neobišlo, čo má dual conversion. Ani Futabu PCM neviem presne ktorú (benzínová katana na sra..ky)...
Ale čiastočne máš pravdu - MZK Oktáva - nízko nad zemou pred pristátím keď nedržíš poriadne vysielač (to bol pokus a pilot do dal do výšky kolien) stratila kontrolu (lynx prežil).
Sproste som ten pokus hneď zopakoval, a nie, mne to s MPX IPD v presne rovnakej situácii jednoducho neruší a nestráca kontrolu. A to je ten mikro IPD len jednoduché zmiešavanie...

Píšem to len preto, že nie sú všetky odfláknuté ako si ich označil Ty. Kopa z nich je neodladených a možno mnohé sú aj odfláknuté - ale som si istý že existuje výrobca ktorý nedáva do príjmačov IPD preto že ich odflákol, ale preto že nemá PCM vysielač a tvrdí že IPD je rovnocenné.. Nečakám odpoveď že Multiplex NEVIE urobiť rádio :-) alebo vysielať pár jednotiek a núl.

To že teraz keď ich kúpil Hitec už PCM vo vysielačoch mať budú, už o ničom nevypovedá, to je o marketingu nie o technike.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“