EDIT: mimochodem, je tady někdo, kdo Falcona provozuje?
Přijímače Graupner HoTT se stabilizací (a variem)
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přijímače Graupner HoTT se stabilizací (a variem)
Tak jsem volal do Trivoxu. Přijímač GR-12-3xG (kód 33576) už opravdu není v nabídce a nedá se sehnat. Takže náhrada Falconem, který je o 1000 dražší
. Ptal jsem se i na český manuál (ke staršímu přijímači), který by odrážel změny, které přišly s novým FW - není. Mělo by to být +- stejné jako u Falconu, ale ne na 100%, protože Falcon už je přizpůsobený možnostem MZ-32. Takže filozofie stejná, jen v manuálu asi budou screenshoty menu z MZ-32 a bude nejspíš potřeba na MX-20 (kterou mám já), hledat, kde se daný parametr nastavuje.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Ten manual od Falconu má stejné obrazovky jako pro GR-18, včetně toho popisu módů a nastavení gyra.
Asi bych se toho 33576 Receiver GR-12 +3xG HoTT zbavil; mám ho v menším éru (F8F) a nepozoruji jeho vliv na let.
Není ani aktualizovaný, má ten prvotní FW.
Není ani aktualizovaný, má ten prvotní FW.
jyrry.webnode.cz
Larch_CZ píše:Zdravím,
u přijímače GR12+3G+3A+Vario (33577) jsou pro GYRO tři možnosti nastavení. Nastavení MODE (0,1,2,3) a citlivosti pro K,V,S (od 0 do 10) jsou mi celkem jasné.
K čemu ale složí nastavení FACTOR (nastavení je možné plynule od 0% do 200%) ?
https://mikacz.rajce.idnes.cz/Graupner_GR12/#GR12Factor.jpg
Nastavením položky FACTOR měníš společně úroveň citlivosti S,V,K při zachování jejich přednastavených hodnot citlivosti.
z manuálu:
Faktor (obecná citlivost)
Nastavení této hodnoty budou souběžně ovlivněny 3 parametry.
Obecná citlivost pro všechny gyroskopy, akční stupeň nastavitelný pomocí ovladače mezi 0 a 200%
Naposledy upravil(a) rivi dne pát 24.08.2018 12:37, celkem upraveno 1 x.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Obecný dotaz k upgrade-je možný naopak downgrade? Tj. pokud aktualizuju vysílač a (zatím) jeden přijímač-ten s gyrem a uvidím, že mi to nevyhovuje, tak že bych se vrátil na mou aktuální verzi FW a nemordoval se s upgrade všech asi 9 přijímačů... On ten vlastní upgrade není až tak hrozný, ale představa, jak kutám přijímače z letadel, abych se dostal k telemetry portu a tomu SET tlačítku a pak zjišťuju, že stávající FW byl vlastně lepší...
Ano je možný. Je vhodné si uchovávat jednotlivé verze firmware pro tuto možnost.
Kolegové s "G", prosím o informaci - podařilo se někomu rozchodit napěťový modul 2-4S XH Graupner HoTT Nr.33631 s přijímačem 33576 Receiver GR-12 +3xG HoTT?
Nedaří se mi to, už druhá série pokusů a bez výsledku; modul se prostě nezobrazí; měl by jako "General modul" - tak to mám u jiných přijímačů, kde tento modul připojím bez problémů.
Pravda, aktualizaci FW na poslední verzi jsem nedělal, obé jinak funguje bez problémů, jen spolu ne...
Nedaří se mi to, už druhá série pokusů a bez výsledku; modul se prostě nezobrazí; měl by jako "General modul" - tak to mám u jiných přijímačů, kde tento modul připojím bez problémů.
Pravda, aktualizaci FW na poslední verzi jsem nedělal, obé jinak funguje bez problémů, jen spolu ne...
jyrry.webnode.cz
Ahoj Jirko,
Mě to funguje bez problému, ale mám FW v příjímači 2.02 a v modulu 4.45, hlásí se to jako General modul.
Mě to funguje bez problému, ale mám FW v příjímači 2.02 a v modulu 4.45, hlásí se to jako General modul.
Tak jsem si udělal radost 
Akorát mě překvapilo to "3 M", to zatím nevím co je
A jo, Magnetometry...
Akorát mě překvapilo to "3 M", to zatím nevím co je
A jo, Magnetometry...
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Kolegové s "G", prosím o informaci - podařilo se někomu rozchodit napěťový modul 2-4S XH Graupner HoTT Nr.33631 s přijímačem 33576 Receiver GR-12 +3xG HoTT?
Ahoj, já mám přesně tuhle kombinaci a funguje. Co se týká FW, tak mám pořád nějakou dost starou verzi (z hlavy teď nevím). Nevzpomínám si, že bych s tím prováděl něco speciálního (kromě nastavení 5. kanálu na senzor)
Myslím, že u plošníků se ty magnetometry nevyužívají. Je to pro vrťasy a coptry, ale možná s novým FW už ano. Přehled má Janva9.
Graupner chystá přijimač Falcon 12 plus (kat.č. S1034), který bude mít vario. Našel jsem u nového přijímače GR18 (produkt S1019.AIR) že je na stránkách http://www.graupner.de ke stažení manuál, v kterém je návod dohromady i s tím novým Falconem plus.
Proč jsi nedal odkaz rovnou na ten přijímač? https://www.graupner.com/Receiver-GR-18C-with-Heli-/Airplanesoftware-packed-in-Polybag/S1019.AIR/ Musel jsem to hledat.
Jinak to "sesypání" návodu pro 5 různých přijímačů s odlišnými schopnostmy mi zrovna moc přehledné nepřipadá, a co už vůbec nechápu, proč u každého přijímače je naprosto odlišné přiřazení funkcí k různým kanálům (str.9).
No, on ten přijímač není úplně nový. Je to ten "starý" kopterový s AIR/HELI programem. Ten by tam měl jít nahrát ale je to neoficiální, tak jsem to nijak nepublikoval.
Ale je už nějaký čas nový software AIR/HELI V2 i pro přijímače GR-10C a desku HEIM 3D 100. Jsou potom použitelné pro plošníky a vrtulníky.
Hlavně pro pidivrtulníky. U té desky Heim jsem ještě nestudoval kam připojit update kabel.
https://www.graupner.com/media/archive/ ... ftware.zip
Ale je už nějaký čas nový software AIR/HELI V2 i pro přijímače GR-10C a desku HEIM 3D 100. Jsou potom použitelné pro plošníky a vrtulníky.
https://www.graupner.com/media/archive/ ... ftware.zip
Ground Penetration Tester