Uletěl mi větroň Palio Pro
Uletěl mi větroň Palio Pro
Uletěl mi fialovožlutý větroň značky Palio Pro rozpětí 215cm.Křídla konstrukční trup laminát.
Nálezce i toho kdo mně k němu dovede finančně odměním.
Tel: 608 962 880
Nálezce i toho kdo mně k němu dovede finančně odměním.
Naposledy upravil(a) Capcuch dne úte 11.09.2018 14:52, celkem upraveno 2 x.
Re: Uletěl mi větroň.
Capcuch píše:Uletěl mi fialovožlutý větroň značky Palio Pro rozpětí 215cm.Křídla konstrukční trup laminát.
Nálezce finančně odměním.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uletěl mi větroň Palio Pro
Chápu, že jsi ve stresu. Ale doplň alespoň místo, kde se to stalo a kde se mají rcmaniaci podívat. Ideálně mapa.
TomasC píše:Chápu, že jsi ve stresu. Ale doplň alespoň místo, kde se to stalo a kde se mají rcmaniaci podívat. Ideálně mapa.
Z letiště v Bohuňovicích u Olomouce dost vysoko a foukal vítr východoseverovýchod,06_0 tak mi to řekli na letišti v Přerove zkusím to nakreslit do mapy je to 60 stupňů víchodne ten větr,takže letadlo mohlo letět směr:Horka nadMoravou,Senice na Hanè,Náměšt na Hane,Konicea možná dál.
Nemáš k dispozici telemetrii s RSSI?
Už jsem díky ní párkrát ztracený model našel. Vydej se do podezřelých míst, když chytíš RSSI, směr antény tě navede...
Už jsem díky ní párkrát ztracený model našel. Vydej se do podezřelých míst, když chytíš RSSI, směr antény tě navede...
FrSky / Dingo, F5J ...
Jenom aby nejel přes půl republiky.
Né, to byla legrace. Co jsem ale kdysy četl nějaký článek myslím v Modeláři nebo jiném časopisu, tak to může doletět hooodně daleko. Prý to jde nějak vypočítat, ale musí se vědět jak silný vítr foukal a jaké opadání má model.
Né, to byla legrace. Co jsem ale kdysy četl nějaký článek myslím v Modeláři nebo jiném časopisu, tak to může doletět hooodně daleko. Prý to jde nějak vypočítat, ale musí se vědět jak silný vítr foukal a jaké opadání má model.
No mám s tím pár zkušeností, ale nikdy to nedolítlo dál než cca 2-3km. Ale nebylo to jen po větru, jednou skoro kolmo na mírný vítr.
FrSky / Dingo, F5J ...
varok píše:Jenom aby nejel přes půl republiky.![]()
Foukalo kolem 6/s na letišti mně řekli tuším 9 uzlů kolik to je metru nevim.
Opadání no to nevim byl to 2 let a s termikou to opadava dost pomalu jak kdy no vzhledem k tomu ze jsem to vytáhl docela vysoko a pak mi to zmizlo bylo po 16 hodině tak predpokládám ze termika nejaka este byla bylo tak 23 stupnu a slunecno minulou středu projezdil jsem cele okoli tak do 6 kilometru plus priblizny smer vetru tak 15 -20 kilometru s dalekohledem a nic.
zelkar píše:No mám s tím pár zkušeností, ale nikdy to nedolítlo dál než cca 2-3km. Ale nebylo to jen po větru, jednou skoro kolmo na mírný vítr.
Byl to termicky vetroň vytrimovany na pronikavost proti vetru tezište trochu dopředu ,rozpeti 215cm,letovka1,5kg,
zelkar píše:Nemáš k dispozici telemetrii s RSSI?
Nic takoveho navíc zítra to bude týden.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Capcuch píše:
Nic takoveho navíc zítra to bude týden.
A máš někde aspoň štítek se jménem a tel. kontaktem, pro takové případy? Ten kraj znám, jezdím často do Libavé. Vím, že to je z křížkem po funusu, ale proč proboha lítáš tak vysoko? Kámoš s 3m větroněm se jen sehnul pro petku s limčou a éro bylo v prdeli, našlo se po třech týdnech cca 15 km daleko od místa létání a to jen díky štítku s tel. kontaktem, poctivému nálezci a štěstí, že padlo na pole a ne do korun stromů.
Tak ať ti to dobře dopadne a příště ne tak vysoko.
aviatik666 píše:
A máš někde aspoň štítek se jménem a tel. kontaktem, pro takové případy? Ten kraj znám, jezdím často do Libavé. Vím, že to je z křížkem po funusu, ale proč proboha lítáš tak vysoko? Kámoš s 3m větroněm se jen sehnul pro petku s limčou a éro bylo v prdeli, našlo se po třech týdnech cca 15 km daleko od místa létání a to jen díky štítku s tel. kontaktem, poctivému nálezci a štěstí, že padlo na pole a ne do korun stromů.
Tak ať ti to dobře dopadne a příště ne tak vysoko.
Bohužel nemám byl to 2 let nemel jsem to letadlo ani pořádně dodelane ten listek jsem tam ten den chtel dát ale hoňka v praci a uz jsem se videl na letisti chtel jsem vedet co to bude delat ve vetru,trochu hodne jsem to premotoroval a za par desitek sekund jsem byl víš než jsem chtel a pak jsem si chtel jen sednout a bylo to už jsem ho nedokazal najit na obloze a zmatkoval jsem namisto abych to šupal v zatačkach k zemi.
Zhruba jsem to teď počítal, a pokud éro nenafoukla další termika, tak by mělo bohužel uletět vzdálenost kolem 18km +-
jmjm píše:Zhruba jsem to teď počítal, a pokud éro nenafoukla další termika, tak by mělo bohužel uletět vzdálenost kolem 18km +-
No tyjo jak jsi to vypocital kdyz neznáš opadání??? 18 km to je dost kdybych alespon znal presny smer??!
-
HONZIK 22
Jak se chova vetron a jeho serva, kdyz je prijimac zapnuty a prijde o signal z vysilace uleti opravdu 18 km?