Uletěl mi větroň Palio Pro

Občas model uletí, nebo se štěstím najdete cizí model.
Zpráva
Autor
Capcuch

Re: Uletěl mi větroň Palio Pro

#31 Příspěvek od Capcuch »

jmjm píše:Podle typu modelu se dá vycházet s odhadovaným opadáním 1:25-1:30. Lze předpokládat že pro výšku nad 100m foukal vítr o 2-3km/h rychleji, takže snos větrem byl o to výraznější. Pokud by došlo k výraznému vychýlení serv po ztrátě signálu, nedaleko letiště by byly k dohledání modrožluté trosky. Takže lze předpokládat že přijímač vše vyrovnal do neutrálu po ztrátě signálu a éro už nesl jen vítr (nejde mi bohužel týden zpětně dohledat záznam o větru, jinak bych ti označil místa kde máš hledat s největší pravděpodobností)

Takže intenzitu větru už známe z digramu přizpevek viz níže stalo se to kolem 16 hodiny tak 16:20 ,smer vetru byl 06,0 to mi řekli v přerově na letišti coż znamena 60 stupňu vychodne no ale jestly foukalo i ve vetsich vyskach stejnym smerem to mi na letisti rict nemohli .
tratonah

#32 Příspěvek od tratonah »

Capcuch píše:
Takže intenzitu větru už známe z digramu přizpevek viz níže stalo se to kolem 16 hodiny tak 16:20 ,smer vetru byl 06,0 to mi řekli v přerově na letišti coż znamena 60 stupňu vychodne no ale jestly foukalo i ve vetsich vyskach stejnym smerem to mi na letisti rict nemohli .

Výškový vítr a směr máš tady (červený oddíl)
VITR  SONDA.GIF

upřímně , je to jako věštění z křišťálové koule
robinj
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od robinj »

A co se porozhlédnout po hodném pilotu UL? pomohlo mi to několikrát,to éro by mnělo bejt vidět dobře?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Capcuch

#34 Příspěvek od Capcuch »

[quote="robinj"]A co se porozhlédnout po hodném pilotu UL? pomohlo mi to několikrát,to éro by mnělo bejt vidět dobře?[/quote

Hledali mi to vrtulnikem pri zaletu teda len v okoli u nas je montuji a zaletavaji,ale ten pilot to by asik nebylo marny ale zadneho neznam.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od robinj »

skus místní letiště? pro nás modeláře maj všude pochopení
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od pepinozbrna »

Nemůžu mluvit zas všechny ale hledaly jsme takhle z letadla kolegovi ero a můžu vám říct že je to téměř bez šance.
Při té rychlosti a výšce je velká náhoda zahlédnout malý model většinou rafinovaně ukrytý v terénu.
Zkusím ale poradit nakonec ten model našly kluci s duchnou :idea: Přeci jen letí pomalu a podstatně níže.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od robinj »

Malý model? Kolik měl rozpětí určitě přes dva metry? To není malý model. Mluvím s vladtní zkušenosti,takhle mi uletělo letadlo do slunce abyl konec! Kd,bych to nenašel za pomocí ul
Robbe FutabaFX 20
jmjm

#38 Příspěvek od jmjm »

tratonah píše:

Výškový vítr a směr máš tady (červený oddíl)
VITR SONDA.GIF

upřímně , je to jako věštění z křišťálové koule

Výborně, tak prosím ale vylov data k 5.9. kdy model uletěl jak z diskuze vyplynulo
tratonah

#39 Příspěvek od tratonah »

jmjm píše:
Výborně, tak prosím ale vylov data k 5.9. kdy model uletěl jak z diskuze vyplynulo

Z diskuze nic takovýho nevyplynulo já bral dle prvního púříspěvku že ulítl 11.9.2018
Tady máš vítr z 5.9.2018
https://www.in-pocasi.cz/meteostanice/s ... 09-05-2018
Na aerologický diagram jste si měly vzpomenout dřív zkusím zavolat klukům
jmjm

#40 Příspěvek od jmjm »

Capcuch píše:
Nic takoveho navíc zítra to bude týden.

Asi takhle, z 11.9.

Jinak tato data stačí, éro je na 64% v lese, v trojúhelníku Klárová,Mitrovice, Červenka. Blíže Července
Naposledy upravil(a) jmjm dne pát 14.09.2018 17:00, celkem upraveno 1 x.
tratonah

#41 Příspěvek od tratonah »

jmjm píše:
Asi takhle, z 11.9.

ok
tak vítr máš,tak počítej
tratonah

#42 Příspěvek od tratonah »

jmjm píše:Jinak tato data stačí, éro je na 64% v lese, v trojúhelníku Klárová,Mitrovice, Červenka. Blíže Července

No pří severovýchodním proudění,rychlosti větru a místě startu docela odvážné tvrzení :D
Teď zbývá jen ten model najít,držím palce
zelkar

#43 Příspěvek od zelkar »

jmjm píše: Jinak tato data stačí, éro je na 64% v lese, v trojúhelníku Klárová,Mitrovice, Červenka. Blíže Července
No sláva, tak Capcuch už ví kde hledat... :D
Rád bych se zeptal, kolik ztracených letadel jsi tímto věšteckým postupem už našel? :?
Já docela často (třeba pro kontrolu seřízení nebo i z nudy) nechávám pečlivě seřízený větroň chvíli být a pečlivě sleduju, co bude dělat. Rozhodně jsem ale nepozoroval, že by se vždycky sám automaticky otočil po větru, jak patrně předpokládáš. Klidně pokračuje třeba kolmo na vítr tak jak jsem ho opustil, samozřejmě s jistou rychlostí bočního unášení.
FrSky / Dingo, F5J ...
Capcuch

#44 Příspěvek od Capcuch »

jmjm píše:
Asi takhle, z 11.9.

Jinak tato data stačí, éro je na 64% v lese, v trojúhelníku Klárová,Mitrovice, Červenka. Blíže Července

Každopádně díky a to všem za pomoc v mém neštěstí potěší každá rada apomoc
Odpovědět

Zpět na „Ztráty a nálezy“