Motor? Baterky?
-
duro
- Kontaktovat uživatele:
Motor? Baterky?
Mal som osadeneho COOLa AXI 2212/26, JETI Master 18, GWS 10/4,7 ,3xLiPol 1200 a vaha 400g. Vaha dost velka, ale na lietanie vonku v pohode a vykon motora bohato stacil (pri viseni a pridani plynu - raketa do neba). Tuto zostavu som vybral, a osadil do noveho era rozpatie 1000(dvojploch), dlzka 1200 a vaha 420g, len motor som otocil. No ale ta raketa sa stratila. Pri viseni a pridani plynu sa ero len tak-tak skrabe hore a tak po 5min. uz vykon skoro nestaci ani na visenie. S COOLom som lietal 25min. a visel v pohode aj po 15-20 minutach. Tych 20g navise sa mi moc nechce zdat, ze by to az tak ovplivnili. Neviem 
- Dolfa
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem podobný problém . Jeden den éro jak raketa , druhý den jak na 50% výkonu. Nakonec jsem poslal regulátor na opravu a vše ok. V servise mi řekli , že byl špatný jeden koncový tranzistor. Zajímavé ale bylo , že se motor vůbec roztočil. Opravu mi provedl bezplatně pan ing.Dvorský. Zkus jinný regulátor a uvidíš.
Řek bych, že to bude tím, že je to dvouplošník a ještě s větším rozpětím.
2 křídla mají větší odpor než jedno ...
Pro 2-plošníky o rozpětí 1m se používají motory, které mají příkon 200W - koukni na Potenského UZI XXL, případně na Ultimate 1000 od VA models.
Sice jsou ty uvedená letadla o něco těžší, ale pro porovnání to stačí.
Teď jsem si vzpomněl na ještě jeden příklad - Zoom Zoom 4D a Zoombi.
Při stejném pohonu má Zoom Zoom 4D rozpětí 90cm, Zoombi 85cm
Takže - buďto zmenši rozpětí nebo dej výkonější motor a lepší akumulátory.
A možná by stačilo dát jen lepší (tvrdší) akumulátory, které jsou schopny dát více proudu, ale nepředpokládám, že by to vedlo k razantnímu zlepšení.
Otočení střídavého motoru vliv na výkon nemá.
2 křídla mají větší odpor než jedno ...
Pro 2-plošníky o rozpětí 1m se používají motory, které mají příkon 200W - koukni na Potenského UZI XXL, případně na Ultimate 1000 od VA models.
Sice jsou ty uvedená letadla o něco těžší, ale pro porovnání to stačí.
Teď jsem si vzpomněl na ještě jeden příklad - Zoom Zoom 4D a Zoombi.
Při stejném pohonu má Zoom Zoom 4D rozpětí 90cm, Zoombi 85cm
Takže - buďto zmenši rozpětí nebo dej výkonější motor a lepší akumulátory.
A možná by stačilo dát jen lepší (tvrdší) akumulátory, které jsou schopny dát více proudu, ale nepředpokládám, že by to vedlo k razantnímu zlepšení.
Otočení střídavého motoru vliv na výkon nemá.