DG 1000 3,75m celokompozit HF model
DG 1000 3,75m celokompozit HF model
Zdravím, má někdo tento model a mohl by poskytnout informace o jeho letových vlastnostech ? A to jak kladných tak záludných. Model má poměrně velké plošné zatížení vzhledem k hmotnosti a ploše křídel. Motorizoval jste ho někdo? Pokud ano jaký motor jste použili a jak se osvědčil?. Měnil někdo ocelovou spojovací tyč křídel za uhlíkovou? Jinak na pohled překrásná orchidej a perfektní zpracování.
Re: DG 1000 3,75m celokompozit HF model
Zkušenosti s menším provedením DG 1000 se diskutovaly zde:
viewtopic.php?f=15&t=11245#p131683
viewtopic.php?f=15&t=11245#p131683
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Díky za odkaz, ale to je nesrovnatelně jiné DG 1000 než co prodává Astra a letový projev bude zcela jistě jiný.
Jak se tak dívám na fotky tohoto výrobku tak si říkám jestli byl tvůrce střízlivý při výrobě prototypu. Proporce trupu jsou úplně mimo ...
jaká je váha draku?
jaká je váha draku?
www.rckozmodrom.com
Ty fota rozloženého modelu nejsou mé. Zdá se mi však, že model je totožný s fotkami modelu složeného na zahradě. Z čeho usuzuješ , že model nemá správné proporce. Proporce vůči skutečnému DG 1000, nebo proporce jako model, aby to bylo letu schopné? Neprojevil jsi sebemenší zaváhání, tak doufám, že sdělíš v čem byl výrobce úplně mimo. Já si tedy nejsem moc vědom " vo co go ".
-
HONZIK 22
Mel jsem obdobi, kdy jsem po Orchidejich touzil jak male decko po,, bombonu,,. Vsechno nejde zmensit v meritku a ocekavat podobné letove vlastnosti. Kdyz se divam na profil kridla na vyse uvedenech fotkach a na stihlost kridla a na dalsi data, tak me jima hruza. Ten odkaz na mensi DG je objektivni :,, Nebude to nic jineho nez- li,, Krásná mrcha,,.
Obdoba u žen v zivote. Letove to musi byt porad srumec a jakékoliv omezeni rychlosti bude znamenat nudu ve vztlaku pro tuto krasavici a pad po kridle. ALE ty nikdy nebudes vedet kdy to prijde, neb vzdusna hmota neni homogenni.
Obdoba u žen v zivote. Letove to musi byt porad srumec a jakékoliv omezeni rychlosti bude znamenat nudu ve vztlaku pro tuto krasavici a pad po kridle. ALE ty nikdy nebudes vedet kdy to prijde, neb vzdusna hmota neni homogenni.
Tak tohle je bomba. Poznat letové vlastnosti podle fotky?
No co na to říct? 
Škoda, že se zatím neozval nikdo, kdo konkrétně s tímto modelem létá. Mám sice zkušenost , ne však osobní a to s Ventusem 3,7m od HV Tech . Tento model má v podstatě obdobné parametry jako DG 1000 a létá velmi parádně. Umí perfektně na svahu a v termice není o nic horší. Libor Kolman ho popsal na svých stránkách.
Od DG 1000 bych očekával něco podobného. Také Valenta models má podobného Ventuse v rozpětí 3,9m a rovněž perfektní letový projev.
Od DG 1000 bych očekával něco podobného. Také Valenta models má podobného Ventuse v rozpětí 3,9m a rovněž perfektní letový projev.
K letovým vlastnostem se nevyjadřuji, neznám je. Možná poletí dobře.
Má připomínka byla pouze k tvaru trupu, nemá proporce jako předloha. U špice kde končí kabina je trup příliš nemaketově vybrán lemem kabiny, pod kabinou směrem k centroplánu je trup moc vypuklý, jako by byl v jináči. Tvrdím to proto, protože jsem DGčko už vyráběl a mám ho v oku. Ale tohle je tvar, jak kdyby byl vyroben odhadem a ne přesně podle skutečnosti... Kdo to nevidí, jeho věc.
Má připomínka byla pouze k tvaru trupu, nemá proporce jako předloha. U špice kde končí kabina je trup příliš nemaketově vybrán lemem kabiny, pod kabinou směrem k centroplánu je trup moc vypuklý, jako by byl v jináči. Tvrdím to proto, protože jsem DGčko už vyráběl a mám ho v oku. Ale tohle je tvar, jak kdyby byl vyroben odhadem a ne přesně podle skutečnosti... Kdo to nevidí, jeho věc.
www.rckozmodrom.com
Jo jo, máš pravdu. Je to zkomolenina skutečného tvaru a vůbec se to předloze nepodobá a je to škoda.
Jinak jsem neodpovídal tobě.
Měj se. 
Měl jsem ji postavenou a lítal jsem ji asi ve dvou kusech. Neboj se toho. I když nechci dělat reklamu konkurenci, přesto, že to blbě vypadá, lítá to pěkně. Když jsem pracoval u Faltus model dělali jsme jich docela dost. Když jsem odešel, tak jsem ještě nějaké vyrobil, ale s dřevěným křídlem. Má to u kořene profil HQ3/15. Měl jsem tam 4S lipol a motor 900W. Lítalo to moc dobře a i krásně pomalu,jako nějaká A2. Váhu jsem měl kolem 4,5kg. Házel jsem to bez problémů z ruky. Tak směle do toho. 
pro eaglesfly
Díky za informace. Ano, to je přesně to DG 1000, které mám. Jen je celé v kompozitu. Potěšily mně tvé informace o letových vlastnostech. Moc se mi líbí tvá barevná úprava. Dali by se někde sehnat obtisky. Předpokládám, že to jsou obtisky. Ještě bych tě poprosil , zda si vzpomeneš na těžiště. Poměrně se různí a to jak jsem načetl od 50mm až do 75mm. To je poměrně velký rozsah. S jakým těžištěm jsi létal ty? Taky bych se rád optal, zda se ještě vyrábí ? Kdyby byl potřebný nějaký náhradní díl.
Ještě jednou dík
Díky za informace. Ano, to je přesně to DG 1000, které mám. Jen je celé v kompozitu. Potěšily mně tvé informace o letových vlastnostech. Moc se mi líbí tvá barevná úprava. Dali by se někde sehnat obtisky. Předpokládám, že to jsou obtisky. Ještě bych tě poprosil , zda si vzpomeneš na těžiště. Poměrně se různí a to jak jsem načetl od 50mm až do 75mm. To je poměrně velký rozsah. S jakým těžištěm jsi létal ty? Taky bych se rád optal, zda se ještě vyrábí ? Kdyby byl potřebný nějaký náhradní díl.
Ještě jednou dík
Obtisky mám není problém je poslat. Jen ta červená špička před kabinou je stříknutá barvou. Těžiště je 47-53mm od náběžky. Jinak to asi někdo z pozůstalých po firmě Faltusmodel vyrábí. Nevím, já na to můžu udělat křídla pokud bude potřeba, ale bojuju docela dost z časem. Jinak co jsem vyděl posledně, co si to kamarád někde objednal, tak kvalita se dost zhoršila a docela jsem se divil, že má vůbec někdo odvahu to někomu poslat. Ale to sem nepatří, to musí zjistit každý sám a možná už je to dnes všechno v pohodě. Tak, že nevím.
Díky za info o těžišti. Byl bych rád za obtisky. Posílám ti soukromou zprávu.