Ano, s IPD byly problémy. Kupodivu v T-Rex SE, kde jsem měl REX 7 MPD, relativně bez problémů. Následující majitel tam dal Schulze Alpha a musel celou elektriku přeskládat, protože to nechodilo.
Dále IPD celkem pravidelně selhává v kombinaci s benzínovými dvouválci.
Iritovat tě to sice může, ale nic víc s tím nenaděláš.
coro píše:Videl som v diskusiách mnoho problémov s MPD TSR DSP a podobnými nedoladenými pokusmi, ale Tvoj záver na princípe kolektívnej viny ma irituje,.. Mal si niekedy IPD? Nehovorím že sa hodí do vrtuľníkov, to je dosť špecifické použitie, ale v obyčajných modeloch lietadiel lietam už len s tými najlacnejšími (no ale zadarmo niesú ) MPX mikro IPD 7kanálmi, a nemám problémy s rušením - na letisku kde sa stále niekto (striedajú sa skoro všetci) rieši problémy s kopancami a rušením. Ani nový Hitec HFD-08RO to neobišlo, čo má dual conversion. Ani Futabu PCM neviem presne ktorú (benzínová katana na sra..ky)... Ale čiastočne máš pravdu - MZK Oktáva - nízko nad zemou pred pristátím keď nedržíš poriadne vysielač (to bol pokus a pilot do dal do výšky kolien) stratila kontrolu (lynx prežil). Sproste som ten pokus hneď zopakoval, a nie, mne to s MPX IPD v presne rovnakej situácii jednoducho neruší a nestráca kontrolu. A to je ten mikro IPD len jednoduché zmiešavanie...
Píšem to len preto, že nie sú všetky odfláknuté ako si ich označil Ty. Kopa z nich je neodladených a možno mnohé sú aj odfláknuté - ale som si istý že existuje výrobca ktorý nedáva do príjmačov IPD preto že ich odflákol, ale preto že nemá PCM vysielač a tvrdí že IPD je rovnocenné.. Nečakám odpoveď že Multiplex NEVIE urobiť rádio alebo vysielať pár jednotiek a núl.
To že teraz keď ich kúpil Hitec už PCM vo vysielačoch mať budú, už o ničom nevypovedá, to je o marketingu nie o technike.
To že to tebe funguje, je viac o osadení elektroniky a kabeláže ako o type prijímača. Sprasenú inštaláciu nezachráni ani PCM ani 2,4G...
Ja lietam iba Futabu a tak nemôžem porovnávať a PCM lietam vo všetkom, ale tam kde majú iní problém ja ho chvalabohu nemám (ťuk, ťuk) Ale to môže byť zase o inštalácii...
Hondy si vážím za to, jak pomáhá lidem. Jestli ale narážíš na tohle, podle mně to je příklad špatného osazení přijímače, ne vady přijímače. Žádný výrobce nepovolí (nedoporučí) namontovat přijímač vedle zapalování.
"Mám tu zkušenost že IPD v Gilesu 202 ZDZ 80 (jednovál) v pohodě fungovalo a v EA330S/3,3m (ZDZ 160) hned u zapalování (váhově to jinam nešlo) začalo vyhodnocovat zapalko jako korektní signál - hrálo to jako kráva."
Jinak mám jednoválec a jsem chudý modelář , takže jsem koupil Hitec 08 RD.
dusi píše:Vyhozením serv HS55 a náhradou něčím jiným problémy s JETI přijímači jakoby zázrakem přestali. Pokud někdo má s JETi přijímačem problémy, tak se ho hned zeptám: "Serva HS-55"? Na 99% je odpověď: "Ano, proč?"
Proto. Toto dohromady nejde, jedině s RX aku.
No ja používam túto kombináciu v huboletoch - celkovo mám 5-7 Rexov, ale v prevádzke uz len 1 a občas to kopne... po výmene Rex5+ za iný príjmač problém prestal... takže by som to HS55kám nepripisoval... mám ich minimálne 15 a v inej kombinácii to funguje.
HS-55 byly svého času špičková serva, která neměla konkurenci. Pak je Hitec nějak "inovoval" a začaly trable. Poškubávaly a docela rušily.
Nicméně problémy s jejich odběrem a ovlivňováním přijímačů z tohoto důvodu bych jim moc nevyčítal. Připsal bych to na vrub špatné konstrukci přijímačů a nevhodné instalaci v modelu - slabé accu, slabý BEC, vypínače, kabeláž...
zdzd píše:HS-55 byly svého času špičková serva, která neměla konkurenci. Pak je Hitec nějak "inovoval" a začaly trable. Poškubávaly a docela rušily.
Nicméně problémy s jejich odběrem a ovlivňováním přijímačů z tohoto důvodu bych jim moc nevyčítal. Připsal bych to na vrub špatné konstrukci přijímačů a nevhodné instalaci v modelu - slabé accu, slabý BEC, vypínače, kabeláž...
Ona tá inovácia sa asi dotkla všetkých Hitecov od 55 až po 81.
Skrátka v určitej kombinácii je to továreň na rušenie.
Kalda píše:Ahoj. Proč někteří na začátku tohoto vlákna nedoporučují mimo jiné i přijímač Hitec Electron ? Mohu si někde přečíst, jaké má nedostatky ? Já jej používám zatím bez problémů, tak chci vědět co mě čeká a nemine ... díky za info
mě se jeví o trošku horší než JETI přijimače , kamoš má dva . Tak pokud bys měl zájem rád ti je prodá za cca 400kč
LV píše:Ona tá inovácia sa asi dotkla všetkých Hitecov od 55 až po 81. Skrátka v určitej kombinácii je to továreň na rušenie.
Tomu žiaden príjmač asi nepomôže (aj keď 2,4GHz by na bežné rušenie nemalo reagovať), ale ak sa nemýlim na HS-55 stačilo ukostriť motor, na tých "inovovaných" ktoré to ukostrenie nemali a rušili.
LV píše:Ona tá inovácia sa asi dotkla všetkých Hitecov od 55 až po 81. Skrátka v určitej kombinácii je to továreň na rušenie.
Tomu žiaden príjmač asi nepomôže (aj keď 2,4GHz by na bežné rušenie nemalo reagovať), ale ak sa nemýlim na HS-55 stačilo ukostriť motor, na tých "inovovaných" ktoré to ukostrenie nemali a rušili.
Přesně tak, jakmile někam dávám HS-55, tak je hnedka rozdělám a pokud není ukostřené, tak to provedu a pak je klid, jinak je to opravdu zdroj rušení, s kterým si přijímače s jednoduchým směšováním těžko poradí.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W Easy Fly, Gemini, Proxima II