Videa nejen začátečníků 3

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yeah
Kontaktovat uživatele:

Re: Videa nejen začátečníků 3

#241 Příspěvek od Yeah »

Vodní nádrž je zásobárnou pitné vody. Nachází se v Telšském údolí na řece Bílině v Krušných horách. Uvedena do provozu byla v roce 1965. U přehrady je instalována malá vodní elektrárna. Zatopená plocha je cca 16 ha, největší hloubka nádrže okolo 47m a objem asi 2,5 mil. m3.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wNE7qSJ3h4M[/youtube]

jo a je to zase z dronu, protože letadlem bych se tam nedostal a nejsem bráchové, abych si troufnul si stoupnout na ostroh nad přehradou a chytit Twinstara v plný polní do ruky :lol:
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od YenyaKas »

Pěkný. Podzim je na tohle super. Ještě jsem teda čekal nízký průlet nad hrází :-)

K předchozímu - tohle už jsem i viděl u někoho naživo, že měl přepnuto na jiný model a rozbil letadlo. Jak se tohle stane? Moje vysílačka má vždycky spárovaný konkrétní přijímač ke konkrétnímu nastavení (modelu), takže když není vybraný správný model, tak se prostě s tím konkrétním Rx nekomunikuje. To bych musel přehazovat totéž Rx mezi více modely, aby se mi něco takového stalo. Docela mě překvapuje, že to ty dražší vysílačky nemají taky.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od Yeah »

Hráz je nedostupná v toto roční období, ale jinak děkuji :-)

Jinak stane se to snadno - pilot je blbec a neudělal předletovou kontrolu, protože lítal prvně s Twinstarem, pak se samokřídlem a pak zase s Twinstarem a nějak zapomněl přepnout :-) Já nemám drahou vysílačku, mám Turnigy 9X V2 a v ní FrSky "D" modul, ten tuhle funkci nemá. Kdybych tam měl "X" modul, tak ten už tuhle funkci umí :-)
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od Pekacek77 »

Troška mlžky nad řekou
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CdwIqspywcw[/youtube]
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od YenyaKas »

Hele, tam jsem dneska byl! Možná ještě stihnu zítra krátké polítání u Lázni Bohdaneč.

Pěkná mlha.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Yeah »

troška vlastivědy z dronu :-)

Písečný vrch je geologicky, archeologicky a botanicky významný kopec na okraji Českého středohoří. Na severní straně kopce byla v minulém století zřízena pískovna. Je zde nejstarší známý křemencový lom v Evropě a nejstarší známý lidský příbytek v ČR. Pravděpodobně zde přebýval neandrtálec. Lokalita je vyhledávána jako výletní místo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7b9mH9nmcIQ[/youtube]
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od YenyaKas »

Pěkné světlo, pěkná lokalita. Co jsou ty brázdy/terasy okolo 1:30?

(já sám nic takového neumím, tak následující ber s rezervou: trochu mě ruší ty skokové změny rychlosti, a pak ta okamžitá změna na opačný směr pohybu okolo 1:10)
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od Yeah »

Díky za pochvalu :-) Co jsou ty brázdy nevím, padl nápad, že je to po archeologickém průzkumu...

Skoky rychlosti, jo, to chápu, ladím nějaký pozvolný "rozjezd" ale zatím nejsem ve střižně úspěšný...ten pohyb vpřed/vzad je proto, abych se trefil do muziky :-) a taky proto, že zrovna v tom místě je ten kopec pro mě nejzajímavější...

zjistil jsem, že člověk nemusí lítat 300m nahoru (jako to dělávám), aby natočil hezký obrázky :-)
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od pepinozbrna »

Tak po delší době přidám i já do této sekce video :D .
Konečně pořádné RC autíčko pro mého vnoučka :D . Doufám že časem přejde jako já i jeho táta na letadla.
Jen mám trošku obavu jelikož jeho táta je PPL pilot, tak aby do prvního většího modelu Kubíka neposadil :lol: :lol: :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MREpjaoroqc[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Yeah »

Pepino, tak to je hustý :-) To je vlastně takovej kočárek :-) Já už mám velký děti, tak ani nevim, že něco takovýho existuje :lol:

Já taky přidám - postavil jsem si novou stíhačku s vrtulí na prdelce :-) Měl jsem obavu, že to možná nepoletí, ale na to jaká to měla bejt mrcha je to až neuvěřitelně hodný.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9LvEjvRonCA[/youtube]
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od pepinozbrna »

Super pěkně si přede :D a zdá se že zvládá velký rozsah rychlostí. řekl bych povedla se ti :D .
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Yeah »

Je pravda, že některé záběry jsem zpomalil, ale opravdu umí létat i skoro krokem :-) Díky :-)
robil1.6gti

#253 Příspěvek od robil1.6gti »

Moc pěkné, výkruty a těsné průlety. Je to stavba dle plánku či stavebnice? Napiš prosím jaká je výbava.Něco podobné bych potřeboval,a potom se pokusit o EDF.
Napiš prosím o tomto modelu vice info. Děkuji
To osvětlení náběžky se shora je pěkné, ale model je spíš vidět zezdola - kromě zatáček, nebo nízkých průletů :)
R.
Taranis , Stinger,Phoenix 2000, Marabu XL,Hotwing ,Algol , Phantom 300, Twinstar
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Yeah »

Díky robil1.6gti :-)
Je to stavba podle plánu, jsou tam dvě 9g serva, 40A regulátor a motor Turnigy 2826 - 2200kV. Celé to pohání 3S 2200mAh baterka. Délka je 110cm a rozpětí asi 70cm. Váhu nevím, nevážil jsem, ale řekl bych tak 700g(letová hmotnost). LEDky jsou tam proto, abych na delší vzdálenost od sebe lépe poznal jak je model orientovaný, když je pod mrakem (jako teď bývá). Plány jsou od Craiga Clarkstona a stáhl jsem je tady: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... EDF-Pusher
Craig myslel na všechno a tak je možné tenhle model vyrobit jak s vrtulí na zadku, tak s EDF :-) Kromě Mirage má na RCGroups i spoustu jiných stíhaček z depronu, například jsem od něj stavěl Saab Viggen. Je to fakt zábava za pár kaček a když si trošku pohraješ s povrchovkou, vypadá to nebývale skvěle.
robil1.6gti

#255 Příspěvek od robil1.6gti »

Děkuji za odkaz na plánek a popis osazení.

R.
Taranis , Stinger,Phoenix 2000, Marabu XL,Hotwing ,Algol , Phantom 300, Twinstar
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“