macil píše:A čo Futaba nie S-Bus servo? Značka sedí. Alebo nie Futaba S-Bus servo?
Samozrejme že ak chceš robiť SBUS rozvod tak na staršie Futaba nie-SBUS servá potrebuješ dekoder tak ako na všetky servá iných značiek. To je jaksi logické.
macil píše:A čo Futaba nie S-Bus servo? Značka sedí. Alebo nie Futaba S-Bus servo?
ellet píše:... S analogem jsi to taky zkoušel?
macil píše:Aj S-Bus servá iných značiek?
Jyrry, děkuji za práci a vytrvalost. Nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlel, vycházel jsem prostě z toho, že to tak nějak funguje a snad podle ceny co to stojí. Fakt ale je, že to funguje dokonaleji než jsem předpokládal.jyrry píše:..Už dřív, ale teď jsem to zopakoval:...
LV píše:Nikdy som nemal potrebu to vyskusat takze neviem. Mozno Frsky by sli ked uz to pajcli.
Lark píše:Ten osciloskop se asi divně nechová, .... má spíš hodně pomalé překreslování obrazu..
ellet píše:A musím doplnit ještě tento článek.
rodzr píše:Ve světle tohoto bych nezkoušel kompatibilitu S BUS jiných značek ani náhodou ( a že S BUS mám prakticky ve všech letadlech v různých konfiguracích...), těch ušetřených pár stovek mi za zničené letadlo nestojí...
tomashr píše:Zrovna SBUS je v klonech odladěný hodně dobře, reálně se totiž určitě několikanásobně víc SBUS instalací létá v copterech než mají lidi jako ty v letadlech, popravdě na tom není moc co zkazit (sériový link 115k2 s invertorem).
Trochu víc na diskusi by byl SBUS.2 s připojováním telemetrie atd.
U klonů přijímačů je to jiná historie - pro Futabu FASST jsou v podstatě dva maléry. První specifický je EU LBT, hodně starších klonů ho nerozdýchá, přitom staré RXy Futaby jedou i s novými TXy v pohodě. Druhý je bohužel obecný, jde o to, že FASST jede na atypických průmyslových čipech Futaba a klony to všelijak emulují na běžných "wifi", tohle nelze brát za úplně korektní.
Pokud by někdo chtěl ušetřit za RX do nějaké poletuchy, tak ve spojení s 18SZ je asi lepší vzít klon S-FHSS, tato "levnější verze Futaby" právě jede na běžném hw a tak by se klon měl od originálu lišit o dost méně.