pavel55555 píše:já mám na zahradu model MagmaII podle plánu z LMK Ikarus Ostrava. Do toho jsem dal motor z číny TURNIGY 2204-14T 19g,reg TURNIGY Plush 10amp 9gram a lipol ZIPPY 500mAh 2S1P 20C.Serva HXT500 5g / .8kg na S a V a HXT900 9g / 1.6kg na křidelka. Vše z Hobbycity. Přijímač MZK Penta. Hmotnost vyšla asi 175g. Dobaetu vychází víc než 10 min. S tímto osazením je to pěkně živé a zalítnout se s tím da snad všechno,visí to úplně hravě. Vyrobeno to mám z 3mm termoizolačních desek co se dávají pod plovoucí podlahy ,zelené a z jedné strany proužkové.Něco jako depron,ale podstatně levnější. K dostání v OBI Jediná nevýhoda je že to potřebuje opravdu bezvětří,což je navečer téměř každý den
Díky za reakci...A kde se ty turningy dají objednat? Hobbycity je zahraniční obchod...
ten Ray co máš by to asi utáhl taky. Mám zkušenosti jen s Ray c1826,ten jsem mel ve 160g letadle,ale s dvojclánkem se to sotva utáhlo.Na tříčlánek už to pak lítalo
pavel55555 píše:já mám na zahradu model MagmaII podle plánu z LMK Ikarus Ostrava. Do toho jsem dal motor z číny TURNIGY 2204-14T 19g,reg TURNIGY Plush 10amp 9gram a lipol ZIPPY 500mAh 2S1P 20C.Serva HXT500 5g / .8kg na S a V a HXT900 9g / 1.6kg na křidelka. Vše z Hobbycity. Přijímač MZK Penta. Hmotnost vyšla asi 175g. Dobaetu vychází víc než 10 min. S tímto osazením je to pěkně živé a zalítnout se s tím da snad všechno,visí to úplně hravě. Vyrobeno to mám z 3mm termoizolačních desek co se dávají pod plovoucí podlahy ,zelené a z jedné strany proužkové.Něco jako depron,ale podstatně levnější. K dostání v OBI Jediná nevýhoda je že to potřebuje opravdu bezvětří,což je navečer téměř každý den
pavel55555 píše:Lítám s tí na čas - zhruba 10 minut a kolmo nahoru to letí i po těch 10 minutách
myslím jak vysoko ti to vyletí. jestli vyletíš do určité výšky a zastaví se a jde k zemi nebo letí nahoru do nekonečna? taky přemýšlím o stavbě magmy2. mužeš mi nejak popsat letoví vlastnosti a jak rychle a jak pomalu to dovede letět. a jak to valí s tím pohonem protože uplně to samí jsem si na ni vybral. měl bych ho na zahradu a před barák. diky
nahoru to letí až do nekonecna,ten motor s vrtuli 8/4.3 má statický tah 320g při čerstvé baterce tak ze při hmotnosti letadla 175g to stoupá hodně svižně. letové vlastnosti mi připadají dost dobré,dá se stím lítat fakt úplně pomalinku a po přidání to vystřelí. ta rychlost,nebo spíš pomalost je dost závislá na letové hmotnosti,když dosáhneš hmotnost pod 150g bude to daleko lepší- pomalejsí a obratnější. já už stavím druhou magmu a doufám že se mi podaří do té hmotnosti dostat
pavel55555 píše:nahoru to letí až do nekonecna,ten motor s vrtuli 8/4.3 má statický tah 320g při čerstvé baterce tak ze při hmotnosti letadla 175g to stoupá hodně svižně. letové vlastnosti mi připadají dost dobré,dá se stím lítat fakt úplně pomalinku a po přidání to vystřelí. ta rychlost,nebo spíš pomalost je dost závislá na letové hmotnosti,když dosáhneš hmotnost pod 150g bude to daleko lepší- pomalejsí a obratnější. já už stavím druhou magmu a doufám že se mi podaří do té hmotnosti dostat
a jak tu hmotnost chceš dát dolů? vyměníš pohon? já jsem jeste plackolet neměl tak neznám.
Já jsem těch plackoletů taky ještě moc nepostavil Magma je asi čtvtá.
Pohon určitě nevyměním,možná regulátor za 6A ten má o 3g míň,úprava serv tam se to dá stáhnout asi o 2,5g na jednom - jen kabel k servu má 1.7g a když se k tomu ještě ořízne ta krabička tak je to celkem dost velká úspora hmotnosti,ale největší zmena hmotnosti bude v baterce, ta 500 2S co používám má 34g.Mám už koupené RHINO 360 2S ta má po menší úpravě 22,5g. A další gram stáhnu na kolách. Dohromady je to asi 23g a snad něco ještě pošetřím při stavbě letadla. Pokud se dostanu aspoň na těch 150g tak vyzkouším vrtuli 7/3.5, s tou ten motor bere o víc než třetinu menší proud a tah má pořád ještě 200g
ty už jsem si obědnal taky,ale poslali mi místo nich HXT D9 Gen2 350mAh 2S1P 15-20C a ty mají 28,8g tak jsen je trosku odlehčil a dostal jsem se na 23,6g s konektorama 2mm a to už se dají taky použít
já si koupím 3 ty rhináky. když jsem si to tak počítal tak když neslepený díly s toho matrošu z obi váží 49g a přičtu hmotnost té budoucí výbavy tak to váží okolo 113g což mi příjde dost málo když tobě podobná vybava(skoro stejná) váží 175g