Futaba FX-20

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
jarinelli

Re: Futaba FX-20

#16 Příspěvek od jarinelli »

Dobrej dotaz.
Když to nastavim tak, jak píšeš, tak mi plyn jde až od poloviny dráhy. Do půlky je hluchej a bere až od půlky.
Nevim, kde je chyba, ale takto mi to funguje po celé dráze.
jarinelli

#17 Příspěvek od jarinelli »

Ahoj, snažil jsem se spárovat přijímač R617FS, kerý má modulaci FASST s vysílačem FX-20, Taky modulace FASST, ale nedaří se mi to. Tlačítko Easy Link jsem zkoušel jak před zapnutím, tak i po zapnutí a stále mi to nejde. Nevěděl by někdo, kde dělám chybu ? Kdysi jsem někde viděl tabulku, kde bylo uvedeno, jaký přijímač jde k jakému vysílači Futaba, ale domníval jsem se, že stačí pouze stejná modulace a mělo by to být kompaktibilní. Co vy na to ?
A ještě jsem se chtěl optat, jaké máte zkušenosti a jaké typy přijímačů používáte. Používáte někdo nějaké ty přijímače z Frsky apod. co jsou v nabídce např. na HobbyKingu ?
Přílohy
20190106_180730.jpg
20190106_180718.jpg
LV
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od LV »

Na vysielaci musis mat navoleny mod fasst7ch a prijimac vzdialeny od vysielaca minimalbe 40cm.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Celeron »

jarinelli píše: jaké máte zkušenosti a jaké typy přijímačů používáte. Používáte někdo nějaké ty přijímače z Frsky apod. co jsou v nabídce např. na HobbyKingu ?

K FX30 Fasst používám R6014FS, R6008HS, R7014SB a Orange Faast compatibile 8 Ch. Všechny jedou v multirežimu na plnej dosah.
Tu Tvojí R617FS jsem měl chvíli půjčenou a pak mám ještě R6004FF. Oba jedou na režim 7Ch, ta R6004FF je halovka s malým dosahem, leží bez využití.
FrSky TFR6-A 2.4ghz FASST z druhý ruky jsem musel vrátit, nešla spárovat ani v jednom režimu, měla by umět multi i 7Ch. Novou nebo jinou FrSky Fasst jsem nezkoušel.
jarinelli

#20 Příspěvek od jarinelli »

Tak tu vzdálenost jsem jistě nedodržel, říkal jsem si, že to bude nepodstatné a hlavně stůl zas tak velkej nebyl po ruce. A to navolení modu na 7 chanell, to slyším poprvé, v návodu jsem se nic takového nedočetl. Pod čím to v menu hledat ? Večer na to kouknu.
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

FREKVENCE, FASST

Tam pak MULT nebo 7CH.

V manuálu to je.
ellet

#22 Příspěvek od ellet »

jarinelli píše:...Používáte někdo nějaké ty přijímače z Frsky apod. co jsou v nabídce např. na HobbyKingu ?
Několik let bez problémů provozuji FrSky TFR6 (několik ks) a ORANGERX 1ks.
jarinelli

#23 Příspěvek od jarinelli »

Ahoj všichni, tak opravdu v manuálu to je. Str. 27 čl. 10.4. Pro různé přijímače, lze zvolit dva typy modulace. FASST MULT nabo FASST 7CH. Díky za rady, na tohle bych fakt asi nepřišel, měl jsem za to, že pokud je vysílač Fasst, tak prostě vše označené fasst na něm běží, ale, že je to ještě dále rozděleno, to by mě nedošlo. Na mě je to moc složité.
No nic, na vysílačce jsem to správně přepl na Fasst 7CH a už mi to pěkně šlape, jak má.
Ohledně typů dalších možností na ekvivalentní přijímače děkuji za názory a rady, nasměruje mě to na zakoupení něčeho vhodného.
zdzd

#24 Příspěvek od zdzd »

https://hobbyking.com/cz_cz/orangerx-ga ... eiver.html - několik kusů, bez jediného problému.

https://hobbyking.com/cz_cz/orangerx-r6 ... -mode.html Zatím dva, ale krátce. Bez problému.
jarinelli

#25 Příspěvek od jarinelli »

Díky za tipy. A modulace zřejmě FASST MULT :D
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

Oba mají obě.

• Compatible with FASST 2.4Ghz air systems (7ch mode/multi mode)
jarinelli

#27 Příspěvek od jarinelli »

Tak to mi hlava nebere. Čínský výrobek umí obě modulace a prakticky to samé zařízení (velikostně, vzhledové kromě barvy) to má rozdělené. Napadá někoho rozumný důvod - myslím technického rázu ?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JirkaA »

jarinelli píše:Tak to mi hlava nebere. Čínský výrobek umí obě modulace a prakticky to samé zařízení (velikostně, vzhledové kromě barvy) to má rozdělené. Napadá někoho rozumný důvod - myslím technického rázu ?

1) zpětná kompatibilita
2) jde o jednosměrný přenos. Přijímač může poznat, jakým protokolem vysílač vysílá (pokud umí oba). Vysílač těžko pozná, jaký přijímač zrovna poslouchá, nemá jasnovidné schopnosti.
OK2WY
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

Důvod bude obchodní. Futaba původně začala s malou a velkou řadou přijímačů.

No a Číňan jim to hacknul s tím, že na jeden hardware implementoval oba protokoly najednou.

Nicméně to plně kompatibilní není. V nejnovějších verzích firmware vysílačů proběhly nějaké úpravy kvůli nové legislativě. Všechny Futaba přijímače pořád chodí bez jakéhokoliv problému, ale některé klony to neustojí. Podrobnosti o verzích a klonech nevím, nesetkal jsem se s tím.
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

zdzd píše:Důvod bude obchodní. Futaba původně začala s malou a velkou řadou přijímačů.

No a Číňan jim to hacknul s tím, že na jeden hardware implementoval oba protokoly najednou.

Nicméně to plně kompatibilní není. V nejnovějších verzích firmware vysílačů proběhly nějaké úpravy kvůli nové legislativě. Všechny Futaba přijímače pořád chodí bez jakéhokoliv problému, ale některé klony to neustojí. Podrobnosti o verzích a klonech nevím, nesetkal jsem se s tím.

Mam 2 frsky prijimace z prvej serie (v priehladnej zmrstovacke) a tie udu aj z EU softom. Novsie uz nie.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“