Domácí úpravna (změkčování) vody

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
automet

Re: Domácí úpravna (změkčování) vody

#16 Příspěvek od automet »

To vypada na ucinne a kvalitne zariadenie. Na trhu je ale stale dost "placebo zazracnych produktov". Som akvarista, takze "vodu" som dost riesil vratane merani jej roznych velicin.
Solim Namez

#17 Příspěvek od Solim Namez »

Principielně je to stejné jako změkčování vody v myčce nádobí. Jen je tam dořešeno právě to mixování s neupravenou vodou a taky automatická regenerace. Spotřebovává se jen obyčejná sůl a el. energie.
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od aviatik666 »

Solim Namez píše:Principielně je to stejné jako změkčování vody v myčce nádobí. Jen je tam dořešeno právě to mixování s neupravenou vodou a taky automatická regenerace. Spotřebovává se jen obyčejná sůl a el. energie.

Ano, princip je naprosto totožný, i změkčovač vody v myčce má pryskyřičnou náplň a sůl slouží k jeho regeneraci.
guchar

#19 Příspěvek od guchar »

Kojenecká versus Pitná Voda (kohoutková = tape water). Kojenci na některé látky mají jinou citlivost.
Proto balené vody pro ně mají jiné limity. (Méně sodík, dusičnany a dusitany. Benzo(a)pyren nezjistitelně.
Zato požadavek mírně většího množství železa. ((novorozenci 29 dnů, kojenci obvykle následujících 11 měsíců))
Takže pro období dítěte do 1. roku je doporučována kojenecká.
Pro lidské jedince za tímto věkem je doporučována jako nejvhodnější voda kohoutková (kvalitní pitná).
Tam kde nezávadnost nejde zaručit (havárie) voda balená. A pro zpestření, různé vody minerální
- NEPLATÍ TEDY, ŽE PŘÍSNĚ HLÍDANÁ, KOJENECKÁ VODA JE NEJLEPŠÍ(NEJVHODNĚJŠÍ) PRO VŠECHNY LIDI.
automet

#20 Příspěvek od automet »

Guchar 99% suhlas. 1% si nechavam na dojcensku vodu, co sa kvality tyka.
Tie moje prispevky neboli na teba, lebo ty kazdopadne vies co pises. Prvy bol iba "obecne" a druhym som reagoval uz na urazku, smerujucu na moj prispevok.
Ja mam v studni stredne tvrdu vodu, ale co sa akva rastlin tyka, sprava sa ako tvrda. Paradoxne najlepsie vysledky u mna v 30 rocnom akvaristiceni dosahovala chlorovana voda v 1988 roku na bytovke.
Z 1 zdroja nepije nikto vodu, takze ono sa to doplna.
Solim Namez

#21 Příspěvek od Solim Namez »

automet píše:... castokrat od "kvazi odbornikov" citam ako povazuju destilku za urcity fiktivny ideal najkvalitnejsej pitnej vody, ..

Tak dej aspoň pár odkazů, když to častokrát čteš. Já jsem zatím takový nesmysl taky nikde nečetl a o nevhodnosti destilky k pití jsme se učili už na základní škole.
automet

#22 Příspěvek od automet »

Uz len kvoli tebe si budem ukladat nezmyselne maily, ktore rozosielaju rozne sekretarky slaboduchych manzelov, ktori im nemaju doma cas vysvetlit skutkovy stav.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

díky za rady, začnu prověřovat možnosti zařízení co doporučil aviatik666. Jde mi o prověřené zařízení, které vydrží a bude fungovat. Samozřejmě si nechám udělat několik nabídek a budu srovnávat. Nechápu proč kolegu autometa tolik rozrušila destilovaná voda, když o ní nebyla ani zmínka a ani není účelem se k dobrat. Mimochodem destilovaná voda se vyrábí destilací, ne?
O míchání vody upravené a původní, tedy o dosažení jistého stupně tvrdosti jsem taky něco načetl. Hlavní účel je snížit tvrdost vody natolik aby se minimalizovalo "zarůstání" ventilů, trubek, výměníků... na docela drahém kotli a dalších zařízeních, které jsme pořídili teprve nedávno - pračka, myčka, sušička, vodovodní baterie.... Také se informuji na zdejších vodovodech o kvalitě vody a poradím o možnosti změkčování. Že bych něco nainstaloval jen tak bez rozmyslu a informací, to zase ne.
Tedy díky a jestli se to povede budu informovat.

Pavel
Solim Namez

#24 Příspěvek od Solim Namez »

Tvrdost vody by měla být uvedena na webových stránkách vašeho dodavatele. Ještě jsem se nesetkal s případem, kdy by tomu tak nebylo.
automet

#25 Příspěvek od automet »

Myslis, ze jeho vlastna studna si otvorila svoju web stranku?
valino
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od valino »

Zdar všici

Tak jsem to tak proletěl a dám taky něco :-)
Používáme tři roky bez závad. Pouze dokupujeme tabletovou sůl. Před nainstalováním předcházel rozbor vody v lab. Původní vodou se nedalo ani umejt auto, nádobí, nic... Po praní zůstávaly na prádle hnědé až zrzavé fleky od železa a manganu.... no hnus :-)
https://www.watex.cz/obchod/odstranovac ... tex-al30e/

V podstatě to samé jak píše Aviatik666.
Přijede technik, namontuje ( v ceně je i filtr pevných částic před zařízením), poučí, seřídí a nemá problém přijet nebo řešit nastavení po telefonu. Potřeboval jsem nastavit proplach při výrazné změně spotřeby....
Solim Namez

#27 Příspěvek od Solim Namez »

automet píše:Myslis, ze jeho vlastna studna si otvorila svoju web stranku?

Reagoval jsem na větu: "Také se informuji na zdejších vodovodech o kvalitě vody..." Pouze jsem doporučil web, protože tam ty informace jsou. Nevím, jestli tazatel používá vodu z vodovodu nebo z vlastní studny.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Celeron »

Koukám, jk se tu jásá nad katexovejma filtracema. Tak si hlavně dejte udělat rozbor kolik je ve vodě manganu a železa. Pokud je toho nad cca 4mg/l, tak to je škoda peněz, protože katex na takových koncentracích nefunguje. Já mám bohužel manganu 7-10 mg/l, dodavatel (kterýho jsem oslovil), když viděl rozbor, tak to vzdal že na to nemůže dát záruku funkčnosti. :cry:
automet

#29 Příspěvek od automet »

Solim Namez píše:
Reagoval jsem na větu: "Také se informuji na zdejších vodovodech o kvalitě vody..." Pouze jsem doporučil web, protože tam ty informace jsou. Nevím, jestli tazatel používá vodu z vodovodu nebo z vlastní studny.

1. pochybujem, že by vodu z vodovodu bolo treba dodatočne upravovať, keďže sa upravuje priemyselne a teda určite kvalitnejšie ako týmito domácimi aplikáciami.
2. ak ide o vodu z vlastnej studne /čo logicky vyplýva z jeho príspevkov/ je úplne zbytočné informovať sa na vodárňach.
My napríklad máme vlastnú studňu /nie vrt ale studňu s betónovými skružami/ a obecná voda je ťahaná z umelo vytvorenej vodnej nádrže vzdialenej 35 km, takže tá voda bude úplne iná ako tá naša, výpovedná hodnota informácie o kvalite by bola 0,0/.
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od aviatik666 »

Celeron píše:Koukám, jk se tu jásá nad katexovejma filtracema. Tak si hlavně dejte udělat rozbor kolik je ve vodě manganu a železa. Pokud je toho nad cca 4mg/l, tak to je škoda peněz, protože katex na takových koncentracích nefunguje. Já mám bohužel manganu 7-10 mg/l, dodavatel (kterýho jsem oslovil), když viděl rozbor, tak to vzdal že na to nemůže dát záruku funkčnosti. :cry:

Multifunkční filtr APS 30 odstraňuje: tvrdost, železo, mangan, amonné ionty a organické látky... :wink:

http://www.vodaprozdravi.eu/product/multifunkcni-filtry/multifunkcni-filtr-aps-30-/55
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“