Ak by stačil výkon 80W, riešil by som to Turnigy Accucell 6 80W
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-acc ... pable.htmlVnútorný odpor to meria, koncové napätie 4,1V nastavíš tak, že budeš LiPol nabíjať v režime LiIon.
Lacná, osvedčená klasika. Používam doteraz tú starú 50W /má rovnakú veľkosť ako táto nová 80W/, akurát nemeria odpor.
Netreba si ju ale pomýliť s novou 50W ktorá je menšia ako tie staré 50W, resp. menšia ako nové 80W.
PS: tým balancovaním ich nešetríš, ale nadmerne zaťažuješ, stačí si prečítať toho viac tu na fóre.
Ja nabíjam v režime charge, prípadne fast charge, balancujem raz za X cyklov, keď vidím, že je už nejaký rozdiel medzi článkami. Balancovať pri každom nabíjaní je podľa mňa nevhodné a zbytočné, samotné balancovanie mi u starších batérií predĺži celkový nabíjací čas na viac ako dvojnásobok, pričom sa už nedodá takmer žiaden náboj.
Baterky sa najviac šetria optimálnym pohonom, teda nižším odberom, a nevybíjaním do prázdna. Po dolietaní 30-40 min. som niekde okolo 3,82V na článok, takže v storage.
Momentálne lietam na baterky z roku 2011. Nejde to síce kolmo hore, ale u vetroňového lietania to vôbec nevadí a vylietať do prázdna sa vzhľadom na malý odber ani nedá.
- k tomu ichargeru X6 /ak je to ten 800W/ pozri vhodný zdroj a jeho cenu
Ak zoberieš niečo silnejšie ako tých 50-90W, tak už ti nebude stačiť pasívny "notebookový" zdroj, ale musíš mať niečo výkonnejšie s aktívnym chladením a tam už sú ceny, veľkosť, hlučnosť podstatne vyššie. I keď icharger 106B dokáže obmedziť príkon, ale je škoda používať výkonný nabíjač s málo výkonným zdrojom.