Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
Ahoj,tak jsem dnes vyzkoušel prvně vysílačku. Letadlo lítalo řekl bych normálně,jen si stále nemohu vysvětlit danou tabulku.A,B hodnota stále leze nahoru- A po cca 2 vteřinách,B-to je prostě fofr. F tam jsem za cca 2 min na 60,H jsem venku měl až 7 . Zkoušel jsem doma různě měnit polohu antén,ale žádná změna. přitom jak říkám letadlo poslouchalo. Otázka je jestli si s tím dělat hlavu. Když dám jiný přijímač netelemetrický,tak tam to nic neukazuje a pak se nemám s čím trápit
Přijímač je Orange .
- Přílohy
-
- SPM_0003_(800_x_600).jpg (4.37 KiB) Zobrazeno 3989 x
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
Jen pro doplnění,foto rozmístění antén v letadle.
Tak jsem to dnes zkoušel venku. Dosah OrangeRx R720X jsem k mému zklamání zjistil 300 m pak už to nebyla jistota (zkoušeno na zemi) Máte někdo zkušenosti s tímto přijímačem? Co se týče dosahu. Udává se až 2 km,ne že bych to potřeboval,ale za těch řekněme 600 m bych byl rád. Ale jedno bylo dobrý,zase jsem zjistil jaké to je dostat sekanec od vrtule 
Ještě dotaz,jaký máte zkušenosti s touto vysílačkou co se týče dosahu? A s jakým přijímačem.
Ještě dotaz,jaký máte zkušenosti s touto vysílačkou co se týče dosahu? A s jakým přijímačem.
To umístění antén není zrovna ok. Jsou dost blízko serv, kabely od nich ti téměř kopírují trasu antén a dovedu si představit, že při nabírání rychlosti modelu se ten véčkový úhel odporem vzduchu ještě víc sevře a pak je máš prakticky podél trupu při celé délce. Tohle se bude muset zkoušet vyladit. Případně pokud je pár korun navíc, mrkni na AR410, tam nově antény nemusíš vůbec řešit, má integr. telemetrii, ač se zkráceným dosahem. Nicméně bych řekl, že lepší volba, nežli v tomto případě Orange.
Měl by jsi nápad jak to umístit jinak? Musel bych koupit jiný 4 kanály jsou málo,potřebuji 5. Asi koupím originál,protože potřebuji vyloučit,že není problém ve vysílačce. Ale to si nemyslím,spíše se kloním k chybě u přijímače. Uvažuji o AR610. Dosah udávají "Plný",nevíš co jsi pod tím mám představit?
Co teď vidím, zkusil bych celý přijímač otočit, antény budeš mít vpředu, jednu bych kouskem lepenky přilepil na křídlo, druhou k trupu, alespoň trochu přiblížit se těm 90°, neboli L. AR610 mám tři kousky a problémy řešit nemusel. Spíš se mrkni na AR620, ten je taky 6tikanál. Případně pokud by se ozval někdo z okolí zapůjčit.
Plný znamená do nevidím, tam už budeš potom jen hledat
Plný znamená do nevidím, tam už budeš potom jen hledat
A nebo vytáhnu přijímač, baterku ,servo a půjdu to zkusit jen na servo a uvidím. Tím bych měl vyloučit jakékoliv rušení. To rozmístění taky zkusím. Co se týče toho přijímače tak ta 620 je za stejnou cenu jako 610 a je bez antén,tak bych to nemusel řešit.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
patamatix píše:Měl by jsi nápad jak to umístit jinak? ...
Niečo na inšpiráciu: na heli používam buď držiačik vytlačený na 3D a do toho plastovú trubku, alebo len takto odspodu plastové trubky. Anténu dovnutra.
Sú to +/- nejaké takéto plastové trubičky...
http://www.nataair.sk/nataair/eshop/15- ... Trubka-2-1
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Tiskárnu mám taky,tak to není problém,předpokládám že PLA nijak signálu nevadí?
ddano007 píše:Niečo na inšpiráciu: na heli používam buď držiačik vytlačený na 3D a do toho plastovú trubku, alebo len takto odspodu plastové trubky. Anténu dovnutra.
Sú to +/- nejaké takéto plastové trubičky...
http://www.nataair.sk/nataair/eshop/15- ... Trubka-2-1
To nevypadá špatně. Brčko by chvilkově na odzkoušení taky postačilo.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ja tlačím z ABS, ale to je jedno. A pre funkciu antény tým dupľom. Anténa je aj tak v tej plastovej trubke.
Inak som to dal len na inšpiráciu: ak máš nejakú takú plastovú trubku, skús ich tam prichytiť len tak na humusáka s anténami tak, ako to máš teraz, uhol máš cca dobrý, a vyskúšaj.
Ak to pomôže, sprav si dieru z trupu nad krídla a prilep tie antény tavnou pištoľou o krídlo aj bez trubky...
Inak som to dal len na inšpiráciu: ak máš nejakú takú plastovú trubku, skús ich tam prichytiť len tak na humusáka s anténami tak, ako to máš teraz, uhol máš cca dobrý, a vyskúšaj.
Ak to pomôže, sprav si dieru z trupu nad krídla a prilep tie antény tavnou pištoľou o krídlo aj bez trubky...
Tak to nejdřív vyzkouším mimo letadlo jak bude přijímač pracovat a pokud ano,tak pak použiji vaše nápady. Pokud nebude pracovat správně tak pak jedině koupit origo přijímač a pak se ukáže,ale to předbíhám.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Len tak pre istotu: anténu na TX máš zalomenú doprava, alebo doľava, že áno?
Nemáš ju zvisle. A už vôbec ňou nemieriš na model. Tak?
EDIT: OK, teraz som si všimol, že máš dx8 g2 s integrovanými anténami, beriem späť
Nemáš ju zvisle. A už vôbec ňou nemieriš na model. Tak?
EDIT: OK, teraz som si všimol, že máš dx8 g2 s integrovanými anténami, beriem späť
Tak jsem dnes skoušel další přijímač OrangeRx R615X a výsledek ještě horší,dosah tak asi 100m. Přijímač jsem vytáhl mimo letadlo. Takže budu asi muset koupit originál přijímač,abych vyloučil , že není problém ve vysílačce. 
On ten R615X je trochu větší zmetek a s novými moduly, tj. pouze DSMX pracuje nespolehlivě. Nikdo v okolí nemá něco na zapůjčení?