FMS simulátor

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
karel

FMS simulátor

#1 Příspěvek od karel »

Na novém počitači oper.system XP nemůžu ovládat FMS simulátor pomocí RC vysilače.Simulátor jde ovládat pomoci klavesnice.Poradí mi někdo jak tento problem vyřešit? Jsem začatečník co se týče počítačů a o elekro nice mám malé znalosti. Děkuji za pomoc. Karel
miri
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od miri »

Mám stejnou zkušenost se simulátorem AeroFly. Na starém PC (Win98) šlape, na novém (WinXP) nevidí sériový port. Snad záléží taky na interface, budu koumat. :cry:
miri
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od miri »

Procházením diskuze na Mojehobby jsem od znalců problémů zjistil následující: Win Xp jsou úplně něco jiného než Win98 a pro tyto systémy musí být jiný software, u simulátoru AeroFly např. verze AeroFly PRO. Ale taky lze řešit tento problém přes audiovstup zvukové karty, víc na http://www.sekiriki.jp/smartpropo/index.html.

Taky si ještě dovolím citovat dalšího diskutujícího, ať to nemusíš hledat jako já: Protože technologie jádra ve wXP (NT jádro) nedovolí aplikaci přístup na HW (port RS232) mimo standard. A tímto "mimostandardem" je čtení stavových bitů portu. RC vysílač neposílá žádna ucelená data komunikačním protokolem, jenom dává širší a užší pulsy. Ty je potřeba změřit a vyhodnotit. To ale není v operačním systému úkol pro sériový port...
Zdraví Mirek :lol:
cernitko

ovladani pomoci klavesnice

#4 Příspěvek od cernitko »

zdravim, pod wXP mi nejde ovladani ani pomoci klavesnice- vyskovka funguje normalne, ale pro kridelka kdyz zadam pro ovladani num4/num6 jako pro sipky tak to nefunguje. nevite co s tim? nevite jestli se nechysta nova verze pro wXP? diky Ce
miri
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od miri »

Cernitko, na té klávesnici zkus J (doleva) K (doprava) :lol:. Hodně štěstí v novém roce Miri.
cernitko

ovladani pomoci klavesnice

#6 Příspěvek od cernitko »

Cau miri, do novyho roku taky vsechno nejlepi, hlavne pekny pocasi a bezporuchovy PC :D . Uz sem to vyresil- stacilo instalovat update :lol: . Ted vstupuji do druhe faze- vlastnim cockpit mm, a nevim jestli ho muzu pripojit-jeste jsem neslysel o nikom kdo by ho mel pripojeny. ma sice vyvod ucitel-zak ale nevim jak ho mam zapojit. nevis o nekom kdo by ho pouzival s fms? Cernitko
miri
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od miri »

Připojení jiného RC vysílače k PC bych Ti poradil :D , ale Cocpit MM, neznám :cry: . Předpokládám však, že to odlišné nebude. Zdraví Miri
wertax

#8 Příspěvek od wertax »

mam XP profesional a ovladac pres gameport. pres seriovej kabel to hrave detekujou win98, ale XP uz ne. mam tam FMS a AeroFly a oboji mi beha uspokojive. staci vytvorit v hernich zarizenich soubor jen pro pakovy ovladac a kalibrovat
cernitko

#9 Příspěvek od cernitko »

jak a kde jsi sehnal interface pro gameport? stavel jsi ho nebo jsi ho objednal? :?:
wertax

#10 Příspěvek od wertax »

chybicka se vloudila. vcera sem na to kouk a neni to aerofly ale easyfly :)) k tomuhle softiku byl pribalenej pakovej ovladac s koncovkou na gameport. jednoduse zapichnout do zvukarny a letim
cernitko

#11 Příspěvek od cernitko »

To je smula. nevite nekdo kde se da sehnat planek na interface pro gameport? nechce se mi instalovat w98 a delit disk. mimochodem nekdo tady psal ze by nechtel bootovat z jinyho disku jen proto aby si zalital- vcera jsem videl jak jeden pan rozchodil na jednom pocitaci tri os- wXP a dva linuxy a vsechny tri pristupovaly zaroven na server. myslim ze na internetu se da sehnat hromada dobrych utilit,staci hledat... :P
miri
Kontaktovat uživatele:

Interface pro gameport

#12 Příspěvek od miri »

Cernitko : Plánek na interface pro gameport k simulátorům najdeš kompletní zde :
http://www.zajic.cz/joysim/joysim.htm
a objednávku za 250 Kč můžeš udělat zase zde :
milos@zajic.cz
Vybral jsem z Netu, krásné polétání, Miri :lol:
cernitko

#13 Příspěvek od cernitko »

<B>MIRI:</B> diky, uz ho mam objednany... :)
miri
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od miri »

Rádo se stalo :lol:
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“