dudaj píše:Tak pokud se bavíme, tak rozumně. Když napnu řemen na své fréze, o desetinku se hne taky a to se tahá s 4,5Kg vřetenem.
Udělat pevnej rám z betonu a pak pověsit na plastovej držák hotend, asi význam nemá.
Udělej důkladně spojení rohů . Nejblbější místo Rebela je napojení svislic na vodorovné - tam dochází k namáhání v kroucení vodorovných a to bych považoval za nejslabší místo. Rozhodně ne šířku svislic. Proto jsem mluvil o konstrukci. A to lze vyloučit pouze spojenou kostkou, kde se spojují vždy 3 části rámu a lze to udělat pevně.
Takže opravdu nejde o vlastní profily, ale o konstrukci rámu. Mám trochu problém radit, protože mám od svářečky, přes frézu vše potřebné , takže to co ty vnímáš jako problém , tak já ne.
Co se týká konstrukce - dost mi toho z nářadí a strojů chybí. Frézka by se našla (frézičička s rozjedem cca 200x90, ale na některé drobné díly s ní i u té tiskárny počítám), pak už jen ruční pila, druhá 3D tiskárna a vrtačka ve stojanu. S tím si člověk moc vyskakovat nemůže, takže tomu dost podřizuju konstrukci (je trochu pitomost vymyslet si něco, co člověk není schopnej vyrobit) a snažím se ji navrhnout tak, aby mi to nařezal dodavatel a bylo kde a jak vykompenzovat případné nepřesnosti. Takže ve výsledku to bude šroubované, něco budou řezané plechové příložky a podobně, tištěných dílů tam snad bude zanedbatelné minimum. Jak jsem psal - zatím je to z větší části v hlavě, záleží na těch profilech, všechno se pak točí kolem nich - teprve potom se dá začít malovat "napřesno" a konečně i stavět.
Já naprosto chápu, o čem píšeš, i ta slabá místa u Rebela snad trochu tuším - ale původně to začalo poptávkou lepších profilů, než je Kombi s variantou 40x40 (a ani ten 30x30 se mi vůbec nelíbí, fakt ani trochu), k tomu bych se rád vrátil