Ráda s výběrem benzínového motoru
Ráda s výběrem benzínového motoru
Ahojte,
Vybírám benzinak do 3m polomakety a mám zatím favorita GP 76ccm 2 válec. To že bych chtěl 2valec je podmínka, do letadla se to hodí. Od výrobce je doporučený 50 - 70ccm. Chtěl bych tam dát silnější než je 60ccm, už jen kvůli občasné možnosti vlekani. Díval jsem se po nějaké třeba 85ccm ale nikde jsem žádnou nenašel. Pokud někdo má nějakou radu tak budu za ní rad
Vybírám benzinak do 3m polomakety a mám zatím favorita GP 76ccm 2 válec. To že bych chtěl 2valec je podmínka, do letadla se to hodí. Od výrobce je doporučený 50 - 70ccm. Chtěl bych tam dát silnější než je 60ccm, už jen kvůli občasné možnosti vlekani. Díval jsem se po nějaké třeba 85ccm ale nikde jsem žádnou nenašel. Pokud někdo má nějakou radu tak budu za ní rad
xfrodof-(Martin)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ráda s výběrem motoru
Taky jsem nedávno vybíral. U nás dostupný 2T boxery: DLA 64, Roto 70 ccm, EME 70, DA 70, DA 100, DLE 111.
64-70 se mi zdálo málo, DA 100 je drahá a tak jsem pořídil DLE 111.
Problém je, že se přestaly dělat 40 - 50 ccm jednoválce, takže 80 ccm dvouválec není z čeho složit. Jedinej co jsem našel je Zenoah Platinum 80ccm ale zrovna nebyl skladem.
64-70 se mi zdálo málo, DA 100 je drahá a tak jsem pořídil DLE 111.
Problém je, že se přestaly dělat 40 - 50 ccm jednoválce, takže 80 ccm dvouválec není z čeho složit. Jedinej co jsem našel je Zenoah Platinum 80ccm ale zrovna nebyl skladem.
Taky jsem se díval po té DLE 111. Ale mám strach aby to nebylo moc těžký.
xfrodof-(Martin)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
U krátkýho čumáku těžkej motor pomáhá. 
To máš pravdu. A jak vrčí ta 111? Rozhodují se mezi 111 a 120. Snad to nebude moc, oproti 70
xfrodof-(Martin)
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Dle 111 je super.
Sám jsem ji měl několik let. Neevidoval jsem celkový nálet ale lítala hodně hodin.
Start - nasát a většinou šla na první otočení.
Nejtěžší éro tahala 26kg. Ale lítal jsem s ní i v extře. Cca 2,5m rozpětí.
Polud chceš vlekat tak bych určitě volil silný motor.
Tady je video z lítání.
Vrtule je vlastní výroba.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QWo0T2eFiOM[/youtube]
Sám jsem ji měl několik let. Neevidoval jsem celkový nálet ale lítala hodně hodin.
Start - nasát a většinou šla na první otočení.
Nejtěžší éro tahala 26kg. Ale lítal jsem s ní i v extře. Cca 2,5m rozpětí.
Polud chceš vlekat tak bych určitě volil silný motor.
Tady je video z lítání.
Vrtule je vlastní výroba.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QWo0T2eFiOM[/youtube]
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Ještě jsem našel u Pelikana GP 123 V2. Je docela drahý ale láká mě ten výkon. Ale mám strach z váhy. Je tam předepsané max 70 a já tam chci narvat 123.
xfrodof-(Martin)
Tady vidím i 85ccm, dvouválec, čtyřtakt...
xfrodof píše:Ještě jsem našel u Pelikana GP 123 V2. Je docela drahý ale láká mě ten výkon. Ale mám strach z váhy. Je tam předepsané max 70 a já tam chci narvat 123.
podle technických údajů je hmotnost GP 123 V2 a ROTO 70 V2 naprosto stejná 2300g
xfrodof-(Martin)
Re: Ráda s výběrem benzínového motoru
Také je potřeba brát ohled na velikost vrtule,aby z toho nebyla sekačka na trávu. 
Sakra to mi nějak uniklo. Největší vrtule je předepsaná 29. Ale nejsem schopný najít kolik je výška modelu od středu trupu na zem
xfrodof-(Martin)
Já myslel,že to máš v kostře hotové?
Nene, je to stavebnice. Mám uděláno předobjednávku. Ještě to není u nás k dostání.
xfrodof-(Martin)