Jaký 2k lak

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VáclavZ

Jaký 2k lak

#1 Příspěvek od VáclavZ »

Dobrý den, mám hotový nástřik laminátové trupu spreji značky molotow - akryl, detaily airbrush pistolí barvami gunze - c. Jelikož se jedná o model s benzínovým motorem potřebuji vše překryt čirým lakem odolným benzínu. Mohli by jste mi prosím poradit nejakou vami osvědčenou značku. Maximální odolnost a minimální hmotnost?
dudaj

Re: Jaký 2k lak

#2 Příspěvek od dudaj »

Polyuretany jsou jak odolný tak lehký. Problém je, že tužidlo dlouho nevydrží.
Malý 0,5l tužidla maj Milesi.
http://www.psr-milesi.cz/produkty/pro-v ... -pu/vrchy/
Ale myslím že odolávaj palivům i syntetický laky.Tam to chce ale dobu na vytvrzení.
jirinovo

#3 Příspěvek od jirinovo »

zeptal bych se v prodejně autolaků, čím jsem to nastříkal, dvousložkový třeba od Chameleona jsem používal, je výborný, pokud někde steče po vytvrdnutí jde dobře brousit, je tvrdý. Aby se ti to nezkrabatilo.
varok

#4 Příspěvek od varok »

Polyuretanové laky mívají i v některých míchárnách autolaků. Není potřeba kupovat ani celé množství 0,5L tužidla. Když budetechtít třeba 1dl laku, tak vám k tomu dají přiměřené množství tužidla.
dudaj

#5 Příspěvek od dudaj »

varok píše:Polyuretanové laky mívají i v některých míchárnách autolaků. Není potřeba kupovat ani celé množství 0,5L tužidla. Když budetechtít třeba 1dl laku, tak vám k tomu dají přiměřené množství tužidla.

Dej typ na nějakej s rozumnými cenami.
U toho tužidla je problém, že jakmile se jednou otevře , začne tuhnout.

Já naposled bral tady
http://www.lakyrmat.cz/www-lakyrmat-cz/ ... ihel-2K-1l

Ale 1 l tužidlo do polyuretanů nerozlévají. Do akrylátů rozlévají.
varok

#6 Příspěvek od varok »

Aha, já kupoval polyuretan jen asi 2 dl a k tomu mi nalili trošku tužidla do kelímku. Už je to delší dobu, tak si přesný poměr míchání nepamatuji. Kupoval jsem to v ostravě kde míchají autolaky.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“