Mám hotové šasi modelu a jdu lepit jednotlivé části trupu ...
Corsair F4U z XPS
Re: Corsair F4U z XPS
V poslední době mě trochu ve stavbě zdrželo zaměstnání a co si budeme povídat, i krásné počasí, které láká na letiště
Zlaté ručičky pane. Máš to parádní a jsem velice zvědav na výsledek.
Už nyní vidím, že ho taky budu moc potřebovat.
Už nyní vidím, že ho taky budu moc potřebovat.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Trochu jsem pokročil, slepené přední díly trupu z XPS a vlepené šasi. Udělal jsem výřezy pro pilotní kabinu a vstup pro uložení baterie. Výřezy dělám pomocí šablon z kartonu, na jedno použití jsou fajn.
Kryty pro beterie upovňuju na malé neodymové magnety, přilepené do trupu. na krytu jsou přilepené dílky uz odlamovacího nože, drží to skvěle
Už uvažuju na kamufláží, měl jsem Corsaira od FMS, klasickou modrou americkou, po drobné nehodě dostal novou - argentinskou, která mu fakt slušela
Kryty pro beterie upovňuju na malé neodymové magnety, přilepené do trupu. na krytu jsou přilepené dílky uz odlamovacího nože, drží to skvěle
Už uvažuju na kamufláží, měl jsem Corsaira od FMS, klasickou modrou americkou, po drobné nehodě dostal novou - argentinskou, která mu fakt slušela
- Buckeye-Blitz
Krásná práce, sleduji pro inspiraci.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
trochu jsem se zadrhnul, dost práce v zaměstnání, práce na zahradě. O víkendu bych měl vyříznout křídla, abych mohl spasovat VOP a SOP a trochu poskočit ...
zatím jsem jen slepil kormidla výškovky a vybrousil do čista
zatím jsem jen slepil kormidla výškovky a vybrousil do čista
Ahoj. Jak jsi pokročil?
Jasně pokročil, jen ne moc. Nejhorší byla křídla, to lomení, úhloměr se zapotil, ale nakonec si díly na sebe sedly jako pr... na hrnec
. Zpevnění jsem udělal z smrkové lišty 5x3mm vlepené do drážky vypálené trafopáječkou.
hrany jsou polepené hnědou lepící papírovou páskou. Páska mi došla a řeknu Vám, že jí sehnat je kumšt. Na trase Teplice - Ústí - Most jsem sehnal po papírnictví poslední tři štočky šířky, které používám - 18mm a 30mm.
hrany jsou polepené hnědou lepící papírovou páskou. Páska mi došla a řeknu Vám, že jí sehnat je kumšt. Na trase Teplice - Ústí - Most jsem sehnal po papírnictví poslední tři štočky šířky, které používám - 18mm a 30mm.
Vypadá to hezky a věřím, že jsi se zapotil, ale výsledek bude stát za to.
Budeš to něčím potahovat?
Budeš to něčím potahovat?
Před Vánocemi je málo času a tak po malých krůčcích jsem dnes poprvé sestavil a zvážil Corsaira. Povrch jsem nijak neupravoval, vydrží maximálně jednu sezónu. Slepené díly polepeny papírovou páskou, vše natřeno bezbarvým lakem, lehce přebroušeno, přetmeleno šlehaným tmelem a natřeno základovkou, která je u téhle kamufláže současně vrchní barva
Váha osazeného modelu s baterií 3S 2200mAh bez kabinky a pilota je 1005g. Ještě přibude pár znaků, pár linek imitující paneláž, trocha patiny, kterou neumím a vrchní matný bezbarvý lak. Osazeno motorem Turnigy 3542 1000kV, regulátor RedBrick 50A, 3x mikroservo s kovovými převody (směrovku jsem nakonec neosadil). Velké znaky a písmo je natištěno na průklepový papír laserovou tiskárnou, vystřiženo a nelepeno lepidlem na tapety. S baterií hned za motorovou přepážkou vychází model trochu těžší na čumák, ale pro zálet to bude lepší. Do týdne by mohl být Corsair hotový a snad ještě stihnu tento rok zálet.
Váha osazeného modelu s baterií 3S 2200mAh bez kabinky a pilota je 1005g. Ještě přibude pár znaků, pár linek imitující paneláž, trocha patiny, kterou neumím a vrchní matný bezbarvý lak. Osazeno motorem Turnigy 3542 1000kV, regulátor RedBrick 50A, 3x mikroservo s kovovými převody (směrovku jsem nakonec neosadil). Velké znaky a písmo je natištěno na průklepový papír laserovou tiskárnou, vystřiženo a nelepeno lepidlem na tapety. S baterií hned za motorovou přepážkou vychází model trochu těžší na čumák, ale pro zálet to bude lepší. Do týdne by mohl být Corsair hotový a snad ještě stihnu tento rok zálet.
Ahoj. Zrovna jsem si říkal, že jsi se nějak zadrhl, ale mám to nyní úplně stejně s Hawkerem. Nějak nestíhám.
Jinak máš to moc hezký a budu se těšit na zálet.
Hezká práce.
Petr
Jinak máš to moc hezký a budu se těšit na zálet.
Hezká práce.
Petr
Vánoční svátky mi dopřály trochu volného času a tak jsem upekl kabinku na kopytě z Ytongu, mám s ním nejlepší zkušenosti, jde to rychle, Ytong se dobře opracovává, vydrží teplo z horkovzdušné pistole a pokud se někde probrousí, dá se lehce doplnit sádrou. Dnes ráno jsem kabinku přilepil, odpoledne olemuju černou aranžérskou fólií a Corsair je připravený na první start!
Vypada to Dobre. Udelas pak nejake video ue zaletu? Jinak vazne dobra prace. To ja se s Hartikem vazne matlam.
Minulý týden jsem konečně poslal Corsaira do vzduchu. Start v naprosté pohodě, model byl dost divoký, moc velké výchylky jak na křidélkách, tak na výškovce. Na přistání šel Corsair docela rychle, bohužel regulátor zřejmě vypreparovaný z nějakého větroně měl nastavenou brzdu, při kontaktu se zemí se vrtule zapíchla do země, vrtuli jsem použil starou APC E 12x8, kterou jsem kvůli okousaným koncům zkrátil na cca 11,5 palce. Vrtule APC E má tvrdé listy, ale při vší smůle jsem naštěstí málo přilepil motorovou přepážku jen disperzním lepidlem, ta se čistě vylomila a nevznikla tak žádná škoda. Vrtuli jsem vyměnil za GWS HD 12x8, která má ohebné listy a dnes v sobotu 30.3. jsem zkusil Corsaira zalétat znovu, Výchylky zmenšené na 70% a model létal skvěle!! Kombinace motoru Turnigy 3542/1000kV, vrtule GWS HD 12x8 a baterie 3x2700 LiPol uděluje modelu neuvěřitelnou dynamiku, Na letišti v Modelparku nás ale nebylo ani do mariáše a tak video z některých dalších letů vložím později.
Ahoj.
Vypadá to moc hezky. Ať ti to létá.
Vypadá to moc hezky. Ať ti to létá.