Bellanca Decathlon 480

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DavidS200

#226 Příspěvek od DavidS200 »

Zkoušel jsem to a se zataženou anténou na vysílačce začala serva lítat sem tam už při vzdálení se od letadla na 2m a s vytaženou anténou cca 3 až 40m od letadla to samé. Tak to je asi problém v přijímači. Mám jim dát na reklamaci i vysílačku, nebo jen přijímač ?
Bellanca 480 RC set, JET 020
Rychlik
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od Rychlik »

Radši dej obojí, i když oni ti v obchodě řeknou. Pamatuji se že jsem reklamoval přijímač v pondělí a v pátek jsem už lítal na novém. Fa Pelikán to vyřešila excelentně.
Rychlik
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Rychlik »

Pokud ti lítání už trochu půjde, je lepší se té čínské elektroniky zbavit. Dávaj do toho ty největší šmejdy, aby to bylo co nejlevnější.

Uvidíš sám ten rozdíl.
DavidS200

#229 Příspěvek od DavidS200 »

Jo jo, teď jsem koupil stříďák s regulátorem, baterku, nabíječky, takže teď musí další investice vydržet. Tak zítra beru přijímač i vysílač do krámu na reklamaci. Díky, snad to tím bude.
DavidS200

#230 Příspěvek od DavidS200 »

Tak se mi až teď vrátil přijímač s vysílačem z reklamace. Nic moc čas, celkem jim to trvalo (17 dní, je fakt, že to moblo být 30). Reklamoval jsem to přes Pecka models v Průhonicích.
Celkem mě zklamali, protože prodavač nevěděl a nebyl schopen to zjistit, co s tím vlastně bylo a co se opravovalo. Evidentně je přijímač i vysílač původní, jen asi vyměnili anténu přijímače. Takže jsem se nic nedozvěděl, což je pro mne nepochopitelné, když dávám něco na reklamaci, tak mě zajímá, co s tím bylo a jak to bylo opraveno. Nechápu, jak k tomu takhle mohou v tom obchodě přistupovat.
Nic méně jsem to vyzkoušel, i když raději v rámci nedůvěry na zemi.
Přijde mi to beze změn, dosah se zataženou anténou na vysílačce tak 10 m s vytaženou tak cca 50 m. Pak začnou serva lítat sem tam a motor nedrží otáčky. Je pro mě překvapující, že při puštěném motoru se dosah zkrátí, to ten stříďák ten příjem částečně ruší ?
No jsem zklamaný a povezu to tam znovu.
Myslíte si, že by mi kdyžtak pomohlo koupit nový přijímač a vysílač nechat tenhle ? Určitě nechci kupovat vysílačku, to maximálně bychl ještě koupil přijímač, maj tam nějaký za cca 600,-Kč
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od bezmozek »

DavidS200 píše:.... Pecka models v Průhonicích......to maximálně bychl ještě koupil přijímač, maj tam nějaký za cca 600,-Kč

No to sis teda vybral krám, pamatuju si že mi tam ten lojza nabízel na čtyřstovku APC 8/4, od tý doby chodím kolem obloukem.
A přijímač si kdyžtak kup HFS05-MS, u Pecky v Karolíně ho maj za 519,-, ale ještě se zeptám, jak daleko máš přijímač od reglu a serv, je v letadle nějakej uhlík a kudy je vedená anténa?
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
DavidS200

#232 Příspěvek od DavidS200 »

No je pravda, že krám na mě dojem neudělal a už bych tam další letadlo nekoupil.
Nevím, jestli víš, jak je v Belance vše uspořádané, ale v podstatě jsem to nechal tak, jak to bylo orig. Anténa je vedená trupem dozadu a tam ven, ale při dnešním testování jsem jí měl normálně venku, i ten přijímaž jsem měl na trupu jen položený.
Jinak to je vše kolem takřka kolem sebe, ale jinak to tam nedám. A hlavně to vše první tři týdny fungovalo naprosto bez problémů.
A je to normální, že za chodu motoru je ten příjem o něco horší ?
V pondělí to chci znovu odvést na tu reklamaci, ale uvažuji, jestli může být problém jen v tom přijímači, že koupím jiný, protože se mi nechce zase čejat tři týdny do vyřízení reklamace. Ale co když to tím přijímačem není ? Ale čím by to jinak mohlo být ?
DavidS200

#233 Příspěvek od DavidS200 »

bezmozek píše:
DavidS200 píše:.... Pecka models v Průhonicích......to maximálně bychl ještě koupil přijímač, maj tam nějaký za cca 600,-Kč

No to sis teda vybral krám, pamatuju si že mi tam ten lojza nabízel na čtyřstovku APC 8/4, od tý doby chodím kolem obloukem.
A přijímač si kdyžtak kup HFS05-MS, u Pecky v Karolíně ho maj za 519,-, ale ještě se zeptám, jak daleko máš přijímač od reglu a serv, je v letadle nějakej uhlík a kudy je vedená anténa?

Ještě jsem koukal na tvoje foto http://galerie.rcserver.cz/photoView.php?id=944&nr=1 a tam to máš všechno mnohem blíž k sobě, než mám já. Já mám přijímač od serv asi stejně daleko, ale regulátor i motor je podle mě dál. Určitě ne blíž.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od bezmozek »

Na tuhle fotku vůbec nekoukej, to musí bejt jinak, občas to kopne do křidýlka.
Zkus dát anténu jinam, třba jí nalep na náběžku křídla a uvidíš jestli se to zlepší. Ideálně by to chtělo někoho, komu to chodí a zkusit tvoje letadlo na jeho vysílačce, abys věděl na který straně je chyba, ale setový přijímače si dost často nerozuměj s jinym než setovym vysílačem :roll:
Ještě zkus dát jiný krystaly, stačí rána a krystal blbne
DavidS200

#235 Příspěvek od DavidS200 »

Teď jsem měl tu anténu volně venku. Před tím, než jsem to dával do reklamace, tak byla standardně orig trupem letadla dozadu.
Kdyžtak ti to uspořádání zítra vyfotím a dám někam na net, aby jsi to viděl.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od bezmozek »

co máš za kanál? Máš rezervní krystaly na výměnu?
Zkus zakvrdlat anténou na vysílačce, kamarádovi takhle odešlo rádio a řídit se dalo jen s anténou opřenou o auto :lol:
DavidS200

#237 Příspěvek od DavidS200 »

Kanál mám 79. Řekl bych, že v anténě na vysilačce problém není, s tím jsem hýbal, protože zkouším dosah s vytaženou i zataženou anténou.
Kdystali na výměnu nemám, jsem začátečník a začal jsem koupí tohohle setu. Akorát mě nebavila délka letu a výkon, tak jsem po radách tady kolegy koupil stříďák, baterku a regulátor a od té doby mám problémy.
Rychlik
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Rychlik »

Na Pecku se vykašli, zavolej přímo k Pelikánovi, telefon najdeš na webu. Oni ti ochotně poradí, udělal jsem to stejně.

Vůbec ti to nezávidím, takovýhle problémy od začátku, snad tě to od lítání neodradí..
Rychlik
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Rychlik »

Jestli chceš, mám doma náhradní přijímač, můžem se sejít a vyzloušet to, jestli je to tím.
DavidS200

#240 Příspěvek od DavidS200 »

Děkuju za pomoc. Je pravda, že mě to pěkně štve a snažím se tím neodradit, přeci jen jsem do toho už nainvestoval nějaké peníze.
Zkusím ještě v pondělí zavolat tomu Pelikánovi a uvidím. Nejraději bych, aby mi dali nový přijímač a krystali, protože tím by to mohlo nejpravděpodobněji být a viděl bych, jestli to bude OK.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“