Spalovák Evolution

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
JardaRůžička

Re: Spalovák Evolution

#31 Příspěvek od JardaRůžička »

Je to už dávno, ale pokud se pamatuju, vlákno bylo průměru 0,25 mm, Pt-Ir20%. Systém montáže i těsnění byl převzatý od tehdejších svíček MVVS, tedy rozebíratelné s vláknem zaklepnutým do drážky. Kovové díly jsem si vyráběl sám, těsnění bylo vyseknuté ze slídy (kamarád mi vyrobil elegantní razník).
Vzácně se tu vyskytovaly i svíčky Jena s elektrodou těsněnou kovovým zátavem (bylo skrz něj vidět hoření ve válci). Nedalo mi to a pár svíček jsem vyrobil podobně, jenom namísto skla (to jsem vzdal předem) jsem elektrodu zatavil nízkotavitelnou glazurou. Sice skrz ní nebylo vidět, ale jinak to fungovalo.
Naivně jsem na vlákno zkusil i Kanthal - přežil ale jen jeden let, vlákno úplně shořelo.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Celeron »

JardaRůžička píše: těsněnou kovovým zátavem (bylo skrz něj vidět hoření ve válci).

Asi jsi chtěl napsat "skleněným" zátavem.
JardaRůžička

#33 Příspěvek od JardaRůžička »

No - to jsem chtěl, ale asi cenzur, nebo co... :oops:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DAF »

Cenzor ne, ale ten ajťák, který věděl, co chceš napsat už ve chvíli, kdy tvořil texťák. Mám s tím vlastní zkušenosti. Člověk se pak diví, co napsal.
Hitec Aurora 9X
jarinelli

#35 Příspěvek od jarinelli »

Nenašli jste někde stránky, kde by byly uvedené výkony těchto motorů. V návodu to není a nikde to taky nevidím. evolution 1.00 nx
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“