Uroven clanku o MVVS electric
Víš ještě by se mohla testnout nárazuvzdornost do např..betonu,oranice,auta dotyčného pilota a za toho udělat opět hlasování komu se jaká rána víc líbila...samozřejmně to chce min tři letadla+dobrého kameramana....A pro objektivitu i tři Ali-metry.Neb kolmo dolů by se začínalo tak ze 200m,tak aby byl záznam...

- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
nemam samozrejme patent na rozum, jen jsem tu neco kdysi "spamoval" ohledne porovnani MVVS elektro a spalovaku a uz je to tady....
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=4525
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=4525
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
MVVS uverejnili informace o novych elektor-motorech - nabidka se pekne rozsirila:
http://www.mvvs.cz/elektro/info_ele.pdf
http://www.mvvs.cz/elektro/info_ele.pdf
Ještě by bylo zajímavý, kdyby se povedlo v jednom letadle odzkoušet i odpovídající motory od konkurence. Hlavně Megu a AXI, případně i nějakou čínu. Případně odměřit nějaké charakteristiky. Mě osobně ten motor přijde trochu zbytečně luxusní. Krásná strojařina, ale nepřinášející vyšší užitnou hodnotu. Jsem zvědavej, jestli se výrobci ta práce vyplatí. 
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Speedy píše:Ještě by bylo zajímavý, kdyby se povedlo v jednom letadle odzkoušet i odpovídající motory od konkurence. Hlavně Megu a AXI, případně i nějakou čínu. Případně odměřit nějaké charakteristiky. Mě osobně ten motor přijde trochu zbytečně luxusní. Krásná strojařina, ale nepřinášející vyšší užitnou hodnotu. Jsem zvědavej, jestli se výrobci ta práce vyplatí.
Definuj " odpovídající motor"
- kvalitou spracovania
- technickými parametrami
- hmotnosťou
- cenou
- životnosťou
- alebo iné?
Myslel jsem tech. parametry hlavně výkon a KV.
To u většiny konkurence znamená trochu nižší hmotnost. Co se týká životnosti si netroufám odhadnout, ale minimálně AXI a Mega bych odhadoval, že bez velkých ran bude taky více než dostatečná. Přesto, že jsem strojař si kvalitu zpracování vzhledem k funkci bez měření netroufám říct. Ale MVVS bude možná nejdál. Dost by mě zajímalo, jak to je s účinností.
To u většiny konkurence znamená trochu nižší hmotnost. Co se týká životnosti si netroufám odhadnout, ale minimálně AXI a Mega bych odhadoval, že bez velkých ran bude taky více než dostatečná. Přesto, že jsem strojař si kvalitu zpracování vzhledem k funkci bez měření netroufám říct. Ale MVVS bude možná nejdál. Dost by mě zajímalo, jak to je s účinností.
ad Vzduchoplavec - nove motory - o vikendu budu menit jednu cinu za MVVS 6.5, cil je cvicny dvouploch cca 950mm, 1.2kg, pitch speed vzroste o nejakych par m/s, zato by se mela vratit vertikala. Alespon pocit muzu potom poreferovat.
MVVS jsem vybral prave kvuli provedeni a integrovanemu chlazeni - stavajici EMAX fungoval pouze s baterkami 1.8Ah, ktere stihl vycucat driv, nez se prehral. S vetsi baterii postupne odlepily se magnety, odesly loziska (standard), pote se mu uvolnilo celo. Takze je sice dejme tomu o pulku levnejsi, ale zere skoro o 15 proc vic nez vyrobce deklaruje a hreje az to nejni "slusne". Podotykam, ze jsem dal pouze druhou nejtezsi vrtuli z doporucovanych.
MVVS jsem vybral prave kvuli provedeni a integrovanemu chlazeni - stavajici EMAX fungoval pouze s baterkami 1.8Ah, ktere stihl vycucat driv, nez se prehral. S vetsi baterii postupne odlepily se magnety, odesly loziska (standard), pote se mu uvolnilo celo. Takze je sice dejme tomu o pulku levnejsi, ale zere skoro o 15 proc vic nez vyrobce deklaruje a hreje az to nejni "slusne". Podotykam, ze jsem dal pouze druhou nejtezsi vrtuli z doporucovanych.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
ja ho mam v gemini (mvvs2.5) mel jsem tam uz nekolik motoru a vzdy 3s 2.2ah. 2x obezku Ray a pak jeden noname china. axi ani megu jsem nezkousel, nicmene ten brnak nehreje a letovy cas je asi o 20% delsi, v zasade co jsem se dival, zpracovani je lepsi nez axi, megu neposoudim - nemam. clanek je strohej, ale taky teda uplne nevim co k tomu psat vic....
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem od napsani clanku vystridal recenzovany motor v nekolika strojich (Trener 1.2 metru, dvouplosnik 1 metr a ted ho mam v Katane 1.25 metru).
Honim ho za hranici doporuceneho proudu (odbery kolem 40A) s 4s A123. Motor uz docela hreje, ale funguje spolehlive a vykon podava dobry.
V dvouplosniku jsem mel vrtuli APC 12 x 8
V Katane mam APC 13 x 6.5
Do pripravovaneho vetrone jsem jeste poridil MVVS 4.6/1120 Sport. Ten vsak zatim bezel pouze pri kratkem testovani na zemi (odber 50A s vrtuli Aeronaut 13 x
.
Honim ho za hranici doporuceneho proudu (odbery kolem 40A) s 4s A123. Motor uz docela hreje, ale funguje spolehlive a vykon podava dobry.
V dvouplosniku jsem mel vrtuli APC 12 x 8
V Katane mam APC 13 x 6.5
Do pripravovaneho vetrone jsem jeste poridil MVVS 4.6/1120 Sport. Ten vsak zatim bezel pouze pri kratkem testovani na zemi (odber 50A s vrtuli Aeronaut 13 x