Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#1666 Příspěvek od TomasC »

Udělal bych ti fotku, ale modely jsou ještě v bedně, která se vrací z Austrálie. A v archivu fotek na mobilu jsem nic nenašel. Obecně je to ale jen výřez v trupu.

Baterky jsou skvělé. 1000mAh 175C Až moc tvrdé a bylo potřeba přenastavit pohony. Drží si pod 1,2kW větší napětí. Na stejnou sady jsem odlétal loňské i letošní mistrovství světa. Jen nejdou běžně koupit... To je tak trochu jedna z výhod závodění. S mistrem světa se už baví i velký obchodník. :wink:
Ri neměřím, dívám se do logu, co se děje za letu. To mě zajímá.
graup15

#1667 Příspěvek od graup15 »

Jak nejdou běžně..? Koupit. Tzn ,že se vyrábějí jen pro závodníky. To se nemůže vyplatit.
Takže kde se dají sehnat? :mrgreen:
tomashr

#1668 Příspěvek od tomashr »

TomasC píše: Na stejnou sady jsem odlétal loňské i letošní mistrovství světa. Jen nejdou běžně koupit... To je tak trochu jedna z výhod závodění. S mistrem světa se už baví i velký obchodník. :wink:

Nevím jak ta tvoje sada (ta mi nic neříká), jinak ale Rampage ve velikostech zajímavých i pro MiniCorado běžně vozí na F5J závody kluci ze SambaModel (Vostřelové), ani nevím, od koho to berou.
V ČR to momentálně asi nikdo klasicky neprodává, ale tahle cesta přes výrobce modelů funguje, pokud by po tom někdo toužil, tak se asi dá domluvit.
Osobně z této značky pro mé potřeby úplně nadšený nejsem, nicméně zkrátka a dobře když to někdo chce, tak je možnost...
MomoBrut

#1669 Příspěvek od MomoBrut »

No a je ta díra něco jako tahle?

Obrázek
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1670 Příspěvek od TomasC »

Vydrž pár dní, modely přijdou a udělám fotku nasávacího otvoru. Ale netvrdím, že je správný. Nicméně to docela funguje.

Baterky jsou "asi" nějaká ověřovací serie. Nevím, kde je koupit.
MomoBrut

#1671 Příspěvek od MomoBrut »

Tak jsem finalizoval vrtuli a kužel, pohon je teď myslím vyladěný. Ještě by to chtělo trochu zbrousit předek trupu, ať to na sebe úplně plynule navazuje, ale to pořeším, až bude finální i chlazení. Je to neobvyklá kombinace, přesazený kužel RFM 32/6 +7 stupňů náklon trámce a obyčejné AE CAM listy, pravda méně obvyklé 11x12. V této kombinaci to v kolmém stoupáku po nějakou dobu dokonce i zrychluje. A ani to sklopené nevypadá tak hrozně, jako je u AE běžných listů běžné, je patrné, jak list směřuje dolů směrem dozadu, těch 7 stupňů je nejvíc, co se dělá. Na poslední fotce je vidět stoupání vrtule na odklopeném listu.
Přílohy
IMG_20190831_115254.jpg
IMG_20190831_115155.jpg
IMG_20190831_114948.jpg
IMG_20190831_114920.jpg
martin z

#1672 Příspěvek od martin z »

Kolego, jaké to tam máš na fotkách na vrtuli opředené gumičky? Mám na sklopce obyčejný O-kroužek, životnost tomu odpovídající, tedy tak cca 1,5 měsíce.
MomoBrut

#1673 Příspěvek od MomoBrut »

Klobouková guma, navázáno sukem, koupeno v galanterii. Oprava na 5 minut, pokud je třeba.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1674 Příspěvek od TomasC »

Zde jsou fotky vstupního (ty jsou z obou stran) a výstupního otvoru chlazení (horní část trupu za křídlem). Dokáže to uchladit 1kW trvale po dobu 60sec. Teplota samozřejmě roste, ale prostě to motor, regulátor, aku přežívají.
Přílohy
DSC_8123.JPG
DSC_8124.JPG
MomoBrut

#1675 Příspěvek od MomoBrut »

Díky Tome,
koukám na ten přední otvor, je to jen díra? Ten specifický tvar je důležitý nebo se ti jen líbil?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1676 Příspěvek od TomasC »

Rozhodně funguje lépe než jen "díra". A to se mi líbí. Ale může to být náhoda, nebo efekt pro vysokou rychlost. Měl bych trošku obavu z toho udělat obecně platný tvar.
MomoBrut

#1677 Příspěvek od MomoBrut »

Tou dírou jsem měl na mysli - je to jen vyfrézovaný otvor do trupu nebo je tam ještě něco jiného? Nějaký vnitřní deflektor nebo něco podobného? Ptám se proto, protože je to černé ... Na druhé straně to máš orientované stejně?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1678 Příspěvek od TomasC »

Je to jen otvor v trupu. Nic dalšího. Těsně za otvorem je motor. Je tam velmi tenká mezera. A ještě kousek dozadu je umístěna přepážka, která podpírá motor vzadu.
Přepážka je 3D tisk s otvory vytvořenými vhodným nastavením infill.

Orientace je stejná i na druhé straně.
MomoBrut

#1679 Příspěvek od MomoBrut »

No a poslední k tomu asi, dle oka se zdá, že součet ploch obou otvorů u motoru přibližně odpovídá ploše otvoru za křídlem, vidím dobře? Zjevně to tedy asi funguje i bez dodržení toho obvyklého poměru 1:3 ...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1680 Příspěvek od TomasC »

Obvyklý poměr 1:3 je něco co není ničím podloženo. Myslím, že se to jen traduje u modelářských ohňů, když je tma nejhustší. :D

Jednou jsem to opravdu intenzivně hledal a kromě "konstatování" 1:3 jsem nic nenašel.
1:3 třem by mělo smysl, pokud by se vzduch ohřál na 600stupňů a to se dle mě neděje.

A taky je třeba vzít v úvahu, že průmět do směru letu z toho dělá opravdu malý vstupní otvor.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“