Jak kalibrovat vrtulník
Jak kalibrovat vrtulník
Napište mi zde odkaz na nejednodušší vrtulník a napište mi zde jak ho nakalibrovat a jeho názevb děkuji vám moc.
je to na FMS
želvík
je to na FMS
želvík
Re: Jak kalibrovat vrtulník
Sice se mi ještě nepodařilo ani vylétnout, ale stejně odhaduju, že co píšeš je blbost nebo chceš něco jiného než píšeš
Pokud Ti jde o zprovoznění simulátoru FMS, tak to je spíš o kalibraci pákového ovladače ve Windows a ve vlastním programu už jen k osám přiřadíš "kanály"...
Pokud Ti jde o zprovoznění simulátoru FMS, tak to je spíš o kalibraci pákového ovladače ve Windows a ve vlastním programu už jen k osám přiřadíš "kanály"...
želvík999 píše:...která páka ovladače má co ovládat...
Záleží na tom, kde máš páku plynu - to je ta co se nevrací
Používá se hlavně mód 1 a 2 (je to fuk, jestli vrtulník nebo letadlo)
MOD1 (plyn vpravo)
pravý knipl - plyn (kolektiv) a křidélka (klonění do stran)
levý knipl - výškovka (klopení) a směrovka (rotace kolem osy)
MOD2 (plyn vlevo)
pravý knipl - výškovka a křidélka
levý knipl - plyn a směrovka
želvík999 píše:Myslel jsem spíš, jak ovladač nastavit - která páka ovladače má co ovládat, a ktarý model vrtulníku ve FMS je pro začátečníka nejjednoduší. Děkuju
O vrtulníky se ve FMS ani nepokoušej. Naprostá ztráta času, s realitou to nemá nic společného.
Když sim pro heli tak z běžných buď Phoenix, Reflex nebo Aerofly Pro. Jinak to vůbec nemá cenu.
Ty se nestahují. Ty normálně koupíš v příslušném obchodě. Například tady:
http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber
http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... ductNumber
Želvík bude mít 13 let a nebude mít zbytečných 5000 na simulátor...
Pro naučení se páčkování ti stačí i FMS... Nebo zkus helix, ale je trochu línější a může být problém ho rozchodit (je to Java aplikace)...
Pro naučení se páčkování ti stačí i FMS... Nebo zkus helix, ale je trochu línější a může být problém ho rozchodit (je to Java aplikace)...
zdzd píše:Vrtulníky patří mezi tu nejnáročnější modelařinu.
Ty patříš mezi ortodoxní modeláře
Páčkovat se pak dá naučit i ve FMS. Já tak poprvé hodil větroně a ani mi nepřišlo, že je něco jinak když letí proti mě...
powder píše:zdzd píše:Vrtulníky patří mezi tu nejnáročnější modelařinu.
Ty patříš mezi ortodoxní modeláře, ale mnohé uspokojí vrtulník/hračka a polétání doma - na to stačí i jednoosý dvourotorák typu Big Lama a je radosti na dlouhou dobu...
![]()
Páčkovat se pak dá naučit i ve FMS. Já tak poprvé hodil větroně a ani mi nepřišlo, že je něco jinak když letí proti mě...
O dvourotoráku za startu žádná řeč nebyla. Pokud jde o něj, tak simulátor ani není potřeba. Visí to samo...
Souhlas.
Navíc nastavit simulátor FMS na vrtulník (i dvourotorový) tak, aby se choval přirozeně, je u jednorotorů nemožné a u dvourotorů to dá tolik práce a navíc se to chová nereálně, že je opravdu lepší zakoupit nějakou hračku jako je EasyCopter ( nebo LAMA a tak...) a cvičit a cvičit a cvičit ....
Vím o čem mluvím ....
Navíc nastavit simulátor FMS na vrtulník (i dvourotorový) tak, aby se choval přirozeně, je u jednorotorů nemožné a u dvourotorů to dá tolik práce a navíc se to chová nereálně, že je opravdu lepší zakoupit nějakou hračku jako je EasyCopter ( nebo LAMA a tak...) a cvičit a cvičit a cvičit ....
Vím o čem mluvím ....