SDK překlady/ vyztužené příčky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
walter2

SDK překlady/ vyztužené příčky

#1 Příspěvek od walter2 »

Prosím o radu zkušené sádrokartonáře. Pro usazení pouzdra na dveře do SDK jsem zvolil vyztužení pomocí CW profilu spojeného s UW profilem

CW.JPG

Vycházel jsem z montážní příčurky https://www.knauf.cz/file/1062-montazni ... n-2012.pdf (strana 21)

Měl jsem zato, že obyč vruty UW a CW sešroubuji dohromady, aby držely pohromadě. Problém je, že klasickému vrutu SDK desky z profilu trčí hlava. Mám obavu. že se mi SDK vyboulí. Zároveň musím oba profily předem navrtat, protože jinak má CW profil pod vrutem uhnout. Je to zbytečně pracné, ale jak se to má dělat správně netuším. Montážní příčurka mlčí a tento delail jsem předem nedomyslel.

Asi dělám něco blbě, ale ale už mám vše nakoupené a nakrácené, tak výměna za UA profil není správná varianta.

Zároveň jsem si naivně myslel, že do tohoto vyztuženého profilu přivrtám i SDK desku, což je dle všeho taky naivní, protože klasický vrut rozdrolí SDK a do obou profilů se mu vůbec nechce.

Používám tyto vruty
vruty.jpg

Hlavička kouká myslím moc:
hlavicka.jpg

Jak to děláte mistři SDK ?
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

Re: SDK překlady/ vyztužené příčky

#2 Příspěvek od STROHUR »

Nejsem sice sádrokartonář ale dělal jsem si sádrokartohu cca 250m a profily jsem spojoval těmito šrouby
https://www.baushop.cz/sroub-lb-tex-3-5x9-5mm-1000ks
MaRtYAA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MaRtYAA »

Ahoj, taky nejsem mistr, ale pár příček už jsem udělal. Ty šrouby co používáš (TN) jsou na upevnění SDK desek na profily. Na spojování profilů potřebuješ šrouby LB viz tvá příručka str. 33.
MaRtY
http://www.martyaa.wz.cz
Tx: Graupner MX-12 FrSky modely: YAK 55, TORO 900, Aquastar
dudaj

#4 Příspěvek od dudaj »

To co psali kluci samozřejmě. Nicméně co ti kouká , snadno zaškrábneš dirku do sádrové desky. Co jsem dělal ze sádry jsem nikdy nezpevňoval jak zmiňuje příručka. Nevidím v tom žádný smysl. Futro dveří je dost pevné a po sešroubování deskami a upevnění futra to nemá kam pochodovat.
spíš jde o množství šroubů v desce a citlivě dotahovat, aby nekoukal, ale současně se neprorval moc hluboko.
a taky aby to bylo přesně, a zárubeň nebyla do vrtule. Pak ty dveře při bouchnutí sednou celou plochou a není místní namáhání v nějakém konkrétním místě.
walter2

#5 Příspěvek od walter2 »

Díky za nasměrování. Sešrouboval jsem to samořeznými šrouby. Hlavička i tak kouká a uvidím, zda bude třeba SDK odškrábat nebo se hlavička po přitažení k profilu zatlačí do SDK "sama".
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Celeron »

Přesně tyhle Texy z odkazu používám na přitažení topný fólie na profil pod SDK. Fólie je dost těžká a oboustranka ji dlouhodobě neudrží pokud se sádrokartóňáci flákaj a hned to nezaklopí. Texy dáváme pro sichr asi po 1 metru a hlavička se bez problému zamáčkne do SDK desky. Pro sichr můžeš přidat v místě kde máš víc Texů pár TN vrutů aby se líp stáhla deska k profilu.
walter2

Re: SDK překlady/ vyztužené příčky - SOLVED

#7 Příspěvek od walter2 »

Díky všem hlavička se zatlačila do SDK bez problémů a příčka stojí. Ještě přebrousit "a je to".
macekol

#8 Příspěvek od macekol »

Celeron píše:Přesně tyhle Texy z odkazu používám na přitažení topný fólie na profil pod SDK. Fólie je dost těžká a oboustranka ji dlouhodobě neudrží pokud se sádrokartóňáci flákaj a hned to nezaklopí. Texy dáváme pro sichr asi po 1 metru a hlavička se bez problému zamáčkne do SDK desky. Pro sichr můžeš přidat v místě kde máš víc Texů pár TN vrutů aby se líp stáhla deska k profilu.

Zdar, prosim te, co to je ta topna folie?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Celeron »

SZ, tady by někdo nemusel strávit reklamu. :mrgreen:
macekol

#10 Příspěvek od macekol »

Celeron píše:SZ, tady by někdo nemusel strávit reklamu. :mrgreen:

Díky
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“