Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Mozna to tu uz bylo ale nasel jsem to na netu a prislo mi to dosti uzitecne (tedy az se to poradne naucim pouzivat)
ps. kdyz se meni hodnoty nesmi se mackat enter...jen kliknout misi na dlasi okno a vse se samo upravi. Daji se bud vybirat ze seznamu standard vybaveni nebo davat vlastni hodnoty.
Tak sem tam něco zkoušel, a vůbec to nebere v potaz účinost vrtule! Jaká koli zadaná vrtule má vždy účinost 100%!. Údaje o rychlosti sou tímto naprosto zavádějící.
Rovněž výkonové charakteristiky vrtulí se mi zdají poněkud divné!
Vrtule Aeronaut 11/8 pro 7900 ot/min určitě nepotřebuje výkon 353 W! Já bych to viděl někde kolem 250 W. Je těžké dopátrat se nějakých důvěryhodných zdrojů výkonů vrtulí. Rozdíly jimi udávané jsou nezanedbatelné.
Hmmm takze v tom jsou asi moc variabliu a moc odhadu aby to bylo presne nebo i rozumne....to je skoda protoze moc rad bych nasel neco takoveho co funguje celkem spolehlive
rikal jsem jsi ze se mi to nejak nezda
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.
Toro 900 (se stavi)
Podzemni tajnou laborator a anglicko-cesky slovnik.