Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
fin

Re: Jeti DS-12

#616 Příspěvek od fin »

Omlouvám se, že se vtírám s jiným dotazem.

Připojení napájení do přijímače duplex rex6.
Jestli tomu dobře rozumím, stačí výstup z regulátoru připojit
na konektor přijímače. 1 (ve vys.DS-12 mám motor na 1),a tím je napájení vyřešený?
Cili ale

#617 Příspěvek od Cili ale »

fin píše:Omlouvám se, že se vtírám s jiným dotazem.

Připojení napájení do přijímače duplex rex6.
Jestli tomu dobře rozumím, stačí výstup z regulátoru připojit
na konektor přijímače. 1 (ve vys.DS-12 mám motor na 1),a tím je napájení vyřešený?

Pokud je to regulátor s BEC tak ano.
fin

#618 Příspěvek od fin »

Děkuji všem za toleranci a hlavně za odpověď. BEC reg. má.
blembondo

#619 Příspěvek od blembondo »

shumi píše:Ještě bych se vrátil k tomuto příspěvku,když tedy použiji starší přijímač Duplex R6 bez EX a k tomu např. napětové čidlo MULI 6sEX bude se chovat úplně stejně jako když jej zapojím do EX přijímačů?Netřeba jeti box atd.

Starý neEX R8 mě funguje s telemetrickými snímači EX bez problémů.Jak napřímo tak přes EX expander jde na obrazovku DC-16 naházet všechno.Pozor na starý neEX expander s novými EX snímači nebo pokud je mezi nová EX čidla vloženo staré neEX.Tam je pak problem s příjmem dat a zobrazením.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od MartinMartin »

Mám dotaz, jak přesně funguje funkce omezovač motoru? Jde mi o to že potřebuji snížit výkon elektromotoru pro výuku létání a není mi úplně jasné jestli to vyřeší můj problém.
BoŠ

#621 Příspěvek od BoŠ »

MartinMartin píše:Mám dotaz, jak přesně funguje funkce omezovač motoru? Jde mi o to že potřebuji snížit výkon elektromotoru pro výuku létání a není mi úplně jasné jestli to vyřeší můj problém.
Ale to, co vyřeší tvůj problém budou minimálně křivky funkcí na přepínač.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od MartinMartin »

To právě nepomůže, pokud upravím velikosti výchylky regulátoru křivkou tak při novém zapnutí si regulátor načte zase plný plyn, akorát bude posunut dle křivky. V podstatě u starého vysílače jsem to řešil posunutí trymu motoru, ale před novým zapnutím se musel vrátit nazpět a pak znova stáhnout jinak to na četlo zase plný výkon motoru. Jedině pak že by byl problém spíš v regulátoru, no zkusim to udělat u jiného modelu kde mám regl jeti.
Lark

#623 Příspěvek od Lark »

Když budeš přijímač (regulátor) zapínat při staženém plynu, tak by nemělo dojít ke změně rozsahu.
BoŠ

#624 Příspěvek od BoŠ »

MartinMartin píše:To právě nepomůže, pokud upravím velikosti výchylky regulátoru křivkou tak při novém zapnutí si regulátor načte zase plný plyn, akorát bude posunut dle křivky. V podstatě u starého vysílače jsem to řešil posunutí trymu motoru, ale před novým zapnutím se musel vrátit nazpět a pak znova stáhnout jinak to na četlo zase plný výkon motoru. Jedině pak že by byl problém spíš v regulátoru, no zkusim to udělat u jiného modelu kde mám regl jeti.
Křivkování plynu mám běžně, pokud provádím kalibraci regulátoru, přepínám na krřivku 0 až 100 procent. Ale kalibraci plynu dělám akorát při změně rc soupravy. Neznám RC, kde by se kalibrace plynu dělala pokaždé. Samozřejmě u Jeti reglerů mám vypnutou autodetekci nulového plynu.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od MartinMartin »

Konečně jsem to vyzkoušel a funguje to i s těmi křivkami, jenom ne s tím jediným s prvních střídavých regulátorů od Com Pro u kterého to právě potřebuji. On se musí před každým spuštěním odblokovat přidáním plného plynu a stažením jinak nejede, tak jestli se při tom i pokaždé kalibruje?
fin

#626 Příspěvek od fin »

Je to ostuda, ale ptám se: Na DS-12 potřebuji dát revers na směrovku - jak se k tomu proklikám? Děkuji předem.
Cili ale

#627 Příspěvek od Cili ale »

fin píše:Je to ostuda, ale ptám se: Na DS-12 potřebuji dát revers na směrovku - jak se k tomu proklikám? Děkuji předem.

MODEL-KALIBRACE SERV-vybrat servo pro směrovku a řádek REVERZACE SERVA.
fin

#628 Příspěvek od fin »

Nastaveno: Kalibrace serv - zobrazí se mě "Kalibrace serv - Servo č. Motor1(1))"
Čím se posunu na další servo potřebuji servo č.2 (udělat reverz)..

OPRAVUJI- už daří změnit na správné servo č.2 ale když sjedu na řádek REVERS tak je v něm slabika
NE a nevím čím ji změnit na ano. Prosím.
Naposledy upravil(a) fin dne pát 08.11.2019 19:42, celkem upraveno 1 x.
pecold
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od pecold »

Když ti svítí servo 1 tak to potvrdíš a kolečkem nastavíš požadovanou funkci (servo), opět potvrdíš a kolečkem sjedeš skoro dolů a tam najdeš reverzaci.
PetrD

#630 Příspěvek od PetrD »

Aspoň prolistovat návod by byla velká zbabělost?

...třeba na straně 30, kapitola 7.2.1
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“