zelkar píše: "taky mám blbé zkušenosti,že po aktualizacích W10 něco kleklo".
V lednu končí aktualizace na sedmičky. V diskuzi na novinkách k tomuto jeden diskutující píše:
Instalace jiného operačního systému zas takový problém není, klidně si i upgrade zaplatím. Problém je, že na těch blbejch W10 nejede SW, který teď používám na W7 a tak bych musel investovat skoro 100 lirů do nového SW, který na W10 půjde.
To je jaksi soudruhům z Microsoftu jedno.
Takže ty W10 asi nebudou zas tak velký zázrak. Je tam víc příspěvků s nespokojeností toho systému. Proto to asi zelkarovi nejde. A proto jsem taky uvedl výše, nech zkusí W7. Napsal jsem jen své poznatky, kterými se samozřejmě nemusí nikdo řídit.
Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
Mohl by se produkt, co potřebuje w7 rozjet v nějakém virtuálním PC, aby hostovací OS mohl být třeba ten w10? Když "něco nejde" v jednom OS, tak tohle řešení virtuálním strojem používám poměrně často a funguje.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Zkoušel jsem už včera dva vysílače na dvou PC přes dvě různé šňůry a všechny možné jejich kombinace. Vysílač USB detekoval - zapnutý nabízel joystick a SD storage. Ovšem počítač na vysílač ani v jednom případě neviděl.tomashr píše: Mimochodem pokud uděláš ten pokus při zapnutém rádiu v bootloader mode, tak aspoň u X9D by se při připojení USB mělo menu na displeji okamžitě změnit na hlášku USB connected, v tomhle vůbec nezáleží na stavu driverů ve Windows, je to jen o detekci USB. Pokud se to nezmění, tak je prakticky jistě problém ve vysílači (nebo totálně špatný kabel), pokud ano, tak by ještě stál za pokus jiný počítač.
Tohle mi přijde jako dost jednoduchý test.
Koupil jsem třetí šňůru a najednou to jde! Evidentně obě dvě šňůry mají nějaký poblblý pin - náhoda je prostě blbec
Ještě jednou díky všem za podněty a Honzovi za ochotnou telefonickou podporu.
FrSky / Dingo, F5J ...
zelkar píše:Evidentně obě dvě šňůry mají nějaký poblblý pin
To mívají i USB kabely, které jsou jako příbal k nabíječkám. Např. i iCharger "You'd better use the USB cable we provided for upgrading as this cable is different from other one internally."
Já bych doplnil, že se to právě hodně dělo u starších nabíječek s konektorem mini USB (což zrovna má starý Taranis), tam byl výskyt kabelů bez datových vodičů vyloženě hodně častý. U novějšího micro USB už to tak časté není (byť také ne zcela vyloučené).