Nabíjače HTRC

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíjače HTRC

#61 Příspěvek od jyrry »

Tyhle údaje různých typů nabíječek nelze moc brát absolutně, zato mohou sloužit k porovnávání sad mezi sebou a informují i o změnách kondice sady => měřím stále na stejné nabíječce a porovnávám.
jyrry.webnode.cz
eddiex

#62 Příspěvek od eddiex »

Prosim, ale ukazuje tu krivku i pri vybijeni, nebo ne? Potrebuji to vedet z konkretniho duvodu.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od juraj.jurej »

leon_cz píše:G.T.Power TD610 PRO měří i vnitřní odpor. Tedy pokud se tomuto údaji dá u nabíječek této cenové kategorie věřit...

To som nevedel ani som sa to nikde nedočítal ani nevidel na videu. Aké má ešte špec. funkcie, resp. kde to píšu?
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od juraj.jurej »

eddiex píše:Prosim, ale ukazuje tu krivku i pri vybijeni, nebo ne? Potrebuji to vedet z konkretniho duvodu.

Ano ukazuje, ak myslíš HTRC T240.
FrSky Tandem X20
leon_cz

#65 Příspěvek od leon_cz »

juraj.jurej píše:
To som nevedel ani som sa to nikde nedočítal ani nevidel na videu. Aké má ešte špec. funkcie, resp. kde to píšu?

Na Eshopech má v popisku mezi funkcemi napsáno i internal resistance measurement. Ale hlavně ji mám doma, tak to můžu i potvrdit :D
Ale nijak zvlášť moc funkcí nemá, neumí ani korekci hodnoty koncového napětí pro nabíjení/vybíjení, na rozdíl třeba od nabíječů řady HTRC... Jediný velký benefit oproti ostatním dotykovým nabíječům této třídy je, že kreslí na displeji grafy pro 6 hodnot. To se hračičkám jako jsem já líbí :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od juraj.jurej »

Nová HTRC T400 Pro AC/DC
https://www.banggood.com/HTRC-T400-Pro- ... rehouse=CN

Dúfam, že bude lepšia, ako T240 Duo. Ak by odstranili všetky neduhy mohla by to byť pekná nabíjačka s dostatočným výkonom.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z6iCHQF2gq8[/youtube]
Přílohy
HTRC T400 Pro.jpg
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne ned 27.09.2020 8:36, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od juraj.jurej »

HTRC HT-0102
http://www.ht-rc.com/productshow.asp?id=192

6x 1S LiPo / LiHV Battery Charger
MODEL: HT-0102

Technické parametre:
Vstupné napätie DC : 5,0 V - 26,0 V
Nabíjací výkon : Max. 4 Wx6, ± 10%
Nabíjací prúd : 1,0 Ah × 6 ± 10%
Typ batérie : LiPo / LiHV
Počet článkov batérie :
1 článok (1S) digital LED displej
Podpora balančného portu pre batériu : Micro, MX, mCPX, JST
Micro USB vstupný nabíjací port : 5V / 1A 2A 2,4A
USB výstup: 5V / 2,4A / 2,0 A / 1,0A
Čistá hmotnosť :60g
Rozmer : 118x50x21mm
Predlžovací kábel JST x2
Návod na použitie
Přílohy
HT-0102.jpg
FrSky Tandem X20
Blaze83Cz

#68 Příspěvek od Blaze83Cz »

Jen pro představu jak dopadla moje nabíječka HT- DUO T240 DC 240W (foto v příloze) Naběháno měla možná tak celkem 20 hodin. Nabíjel jsem s ní jen standartní lipol baterie, většinou na obou kanálech zároveň. Nastavení bylo z výroby, nijak jsem ji nekonfiguroval. Další drobnej problém byl se špatně připájenejma konketorama T-DEAN na napájecích kabelech, určitě je dobré je přeletovat hned po vyndání z krabice. Jinak jsem byl s nabíječkou spokojenej, hlavně co se týče přehlednosti a ovladání. Teď mám dilema, jestli koupit jiný typ nebo to ještě risknout a koupit tu samou, přece jen ten dotikovej display je hodně příjemnej.
Přílohy
20220829_202410.jpg
Baryk

#69 Příspěvek od Baryk »

Moje zkušenost s nabíječem T240 DUO. Zakoupil jsem ho v únoru 2021. Nabíjím s ním baterky LiPo a LiHV. Toto vlákno jsem si přečetl teprve nedávno. Znepokojil mě zde uváděný problém s kalibrací nabíječe. Po nabíjení baterky jsem provedl měření jednotlivých článků voltmetrem, který zobrazuje tisíciny voltu. Zjistil jsem, že nabíječ lehce přebíjel. Udělal jsem kalibraci a pak provedl kontrolní nabíjení í vybíjení, při kterých jsem porovnával změřené napětí jednotlivých článků s napětím zobrazovaným nabíječem. Nejprve hned po kalibraci a pak po vypnutí a zapnutí nabíječe. Ve všech případech bylo zobrazované napětí stejné s naměřeným napětím voltmetrem. Nabíječ přestal přebíjet a při režimech storage, nabíjení s balancérem, vybíjením na stanovenou mez, balancování a zobrazování napětí článků atd. naměřené napětí se shodovalo s uváděným na obrazovce nabíječe. Při kalibraci je nutné připojit 6S akumulátor.
Naposledy upravil(a) Baryk dne ned 10.12.2023 9:26, celkem upraveno 1 x.
lukas99

Nabíjače HTRC

#70 Příspěvek od lukas99 »

Dobrý den,
mám nabíječku HTRC T240 DUO. Nyní bohužel po zapnutí naběhne logo, pak naskočí úvodní obrazovka a zasekne se. Všiml jsem si, že se netočí ventilátor. Má někdo zkušenost s podobnou závadou?
Děkuji za rady
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“