lubo1 píše:http://www.satria.cz/catalog/product_in ... 1b0e5ee02d
No a pokiaľ sa nebavíme o Lipol E Tech a pod, ale o PQ, Kokam FP tak tá cena je +- rovnaká, alebo nižšia.
Nevýhoda je špeci nabíjač, výhoda rýchle nabíjanie
Proxima II
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Iste, pokiaľ porovnávaš s cenami LiPo v ČR (príp. na Slovensku), tak máš pravdu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
[quote="kc4j"]4all:
Takze pro me neni jine vychodisko nez pouzit prijimacovky. Uz mam pred sebou 2300mAh NiMh Sanyo, tak to dam vecer dokupy a jsem zvedavej na vysledek. quote]
Všetky tie bielo oranžové Sanya stoja za ...
Keď už tak tie Eneloopy, alebo NiCd, možno by stálo za úvahu 2x A123 /1100, ak to elektronika dovolí
Takze pro me neni jine vychodisko nez pouzit prijimacovky. Uz mam pred sebou 2300mAh NiMh Sanyo, tak to dam vecer dokupy a jsem zvedavej na vysledek. quote]
Všetky tie bielo oranžové Sanya stoja za ...
Keď už tak tie Eneloopy, alebo NiCd, možno by stálo za úvahu 2x A123 /1100, ak to elektronika dovolí
m2 píše:A ja zasa nevidím dôvod nepoužiť LiPo (rovnako dobre ako NiCd, NiMH či LiFePO4) podľa akéhokoľvek kritéria, ktoré je pre človeka v danom momente prioritou. Príklad: zober si hmotnosť LiPo 3s/2200 oproti A123 4s + prijímačovky (dávať BEC na A123 by som si nelajsol) - ak to chceš mať ľahké, čo urobíš? Niekedy je dôvod už len ten, že Lipolku kúpiš hotovú v obchode na rohu a pre A123 musíš niekoho uprosiť, aby Ti blahosklonne zletoval pack...
.
Pack a dobre zletovaný mám zo satrie. Ja som doporučoval 4s A123, pretože sám mám 3S z dôvodu, že mám všade pohony dimenzované na 7-8 NiCd. V každom modeli, okrem Mistrála som dovažoval 50-80 gr olova pod motor a v Mistráli to vyriešil RX Pack. http://www.reichard.cz/cz/_mistral.htm
Až to budem chcieť mať ˇahšie, tak si vezmem ľahší eroplán...
Abu píše:A ses si jistej ze to jsou ty spravny baterky? To bude na 6 serv? Analogy nebo digitaly?? Ja osobne duveruju radeji nejakym NiCd Sanyo, treba KR-1100, KR-1200, KR-1500... nebo mozna jeste Eneloopy.
Jasne, bude to 6 serv, z toho 4x HS-81, 1x HS-56HB a 1x C-577 ekv.
Jisty si samozrejme nejsem, ale predpokladam odber ~2A, spicky max. 4A za predpokladu, ze nejvice pouzivam kridelka (tedy 2x HS-81) a vyskovku (HS-56HB). Info jsem cerpal z clanku Libora Kolmana:
http://www.kolmanl.info/index.php?show=rcrec_napajeni
Ze mas vyzkousene NiCd Sanyo jsem prisel pri procitani diskuse, nicmene me tam odrazuje jejich mala kapacita.
lubo1 píše:Všetky tie bielo oranžové Sanya stoja za ...
Uz se stalo
lubo1 píše:Pack a dobre zletovaný mám zo satrie. Ja som doporučoval 4s A123, pretože sám mám 3S z dôvodu, že mám všade pohony dimenzované na 7-8 NiCd. V každom modeli, okrem Mistrála som dovažoval 50-80 gr olova pod motor a v Mistráli to vyriešil RX Pack. http://www.reichard.cz/cz/_mistral.htm
Až to budem chcieť mať ˇahšie, tak si vezmem ľahší eroplán...mám to od cca 500 gr do 2,2 Kg a ešte jeden rozostavaný - predpokladaná hmotnosť 2,5-2,8 kg
No a mne sa minule leto zo Satrie zletovane A123 nepodarilo vylomit a kupovat od Lindingera sa mi nechcelo, tak som zostal pri LiPol. Nove trupy (Alka, Kakadu/Surikata, Classic/Proxima) od Reicharda uz zjavne nie su nikel-centric, vyvazovanie nie je problem. Mimochodom, 4sA123 sadne do P II ako uliate, iba vrtula bude mozno musiet ist o zub mensia oproti 3sLiPo. Plus prijimacovky. Ale LiPol 3s detto sadnu ako uliate. Nerobil by som z toho vedu, nech si kazdy vyberie, co sa mu viac hodi k jeho zivotnemu stylu a imidzu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
rohe píše:kc4j píše:Jasne, bude to 6 serv, z toho 4x HS-81, 1x HS-56HB a 1x C-577 ekv.
Ha, už vím, od koho sis zkopíroval svojí Proximu II
to sa mi nezda ... ja som v ramci spravodajskych hier prepisal v galerii HS-65HB na HS-56HB len pred tromi dnami, takze odo mna to nemohlo byt...
m2 píše:rohe píše:kc4j píše:Jasne, bude to 6 serv, z toho 4x HS-81, 1x HS-56HB a 1x C-577 ekv.
to sa mi nezda ... ja som v ramci spravodajskych hier prepisal v galerii HS-65HB na HS-56HB len pred tromi dnami, takze odo mna to nemohlo byt...
Takže kvůli mému teda už vyloupnutému servu si zjistil, že tam máš vlastně servo úplně jiné???
rohe píše:m2 píše:rohe píše:kc4j píše:Jasne, bude to 6 serv, z toho 4x HS-81, 1x HS-56HB a 1x C-577 ekv.
Takže kvůli mému teda už vyloupnutému servu si zjistil, že tam máš vlastně servo úplně jiné???![]()
![]()
Mne sa ti aj zdalo, ze mi ta vyskovka beha nejako strasne rychlo...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
kc4j píše:Ze mas vyzkousene NiCd Sanyo jsem prisel pri procitani diskuse, nicmene me tam odrazuje jejich mala kapacita.
Ja se zezacatku taky trochu bal, dokonce jsem vymyslel jak budu prijimacovky menit na letisti za druhy pack (bohuzel totalni nesmysl vzhledem k jejich umisteni v trupu). ALE ! Mam tam 6x digi servo, litam vetsinou termiku ale nejaky rychlejsi prulet s akrobacii si neodpustim. A kdyz sebou vsechny serva zmitaj, nebo treba takovy odber digitalu na klapkach pri pritazeni v 200km/h a zapnutem snap-flap mixu urcite nebude zanedbatelny...
No a vysledek - zatim jsem z tech 1200mAh baterek vylital max 600mAh za cely den na letisti, byly to celkem 2.5h ve vzduchu. Takze mam overeno, ze pro moje litani je kapacita 1200 plne dostacujici na celodenni litani.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Taaakze, panove a damy (??)
Po zakoupeni a sletovani prijimacek, zapojeni do prijimace se konalo prekvapeni. Serva najely bez jedineho skubnuti a vsechno funguje tak, jak ma. Takze zdarne vyreseno a vsem zucastnenym s napadem vlozit prijimacovky jsem zavazan :>
Ted jen premyslim, zda nechat 4S 1,2V clanky a nebo pridat jeste jeden. Zkousel jsem mrskat vsim, co slo a OK. Ale je mi jasne, ze to je nasucho a ve vzduchu to bude o necem jinem, hlavne proudove. Jake tedy preferujete reseni - 4S a nebo 5S ?
Ohledne proudu a odberu motoru. Bohuzel nemam jinou moznost, nez merit proud klestakem na vystupu ze SPINu k motoru. Pri LiPo 2200mAh s 50% kapacity jsem se dostal k 13A na jedne fazi, plne nabita LiPo znamena odber 15A jedne faze. Mereni je ale velmi nepresne a spis jen pro zajimavost.
Takze zaverem k problemu:
Kombinace JETI SPINXX a Spektrum Rx jsou vyhozene penize a pokud nechcete riskovat havarii, je potreba pouzivat prijimacovky. Tim padem je SPIN uplne nanic a pokud tuhle kombinaci zvazujete pred stavbou, tak na to zapomente - koupe regulatoru z HC v kombinaci s prijimacovkama to za zlomek vysledne ceny jisti. Ja si ted muzu nalepku "JETI SPIN on board" nalepit leda tak na celo :>
Pro pany od JETI, pokud toto ctou. Nestalo by za to se zamyslet nad tim, ze tenhle problem existuje (tepelna zavislost vystupniho napeti BECu) a uvest o tom zminku treba do propagacnich materialu a nebo navodu? Jak lze vysvetlit chveni serv po zapnuti vypinace na SPINu, ktere trvalo i po sparovani Rx a Tx ? Za 3000 CZK bych si predstavoval neco trosku jineho
Po zakoupeni a sletovani prijimacek, zapojeni do prijimace se konalo prekvapeni. Serva najely bez jedineho skubnuti a vsechno funguje tak, jak ma. Takze zdarne vyreseno a vsem zucastnenym s napadem vlozit prijimacovky jsem zavazan :>
Ted jen premyslim, zda nechat 4S 1,2V clanky a nebo pridat jeste jeden. Zkousel jsem mrskat vsim, co slo a OK. Ale je mi jasne, ze to je nasucho a ve vzduchu to bude o necem jinem, hlavne proudove. Jake tedy preferujete reseni - 4S a nebo 5S ?
Ohledne proudu a odberu motoru. Bohuzel nemam jinou moznost, nez merit proud klestakem na vystupu ze SPINu k motoru. Pri LiPo 2200mAh s 50% kapacity jsem se dostal k 13A na jedne fazi, plne nabita LiPo znamena odber 15A jedne faze. Mereni je ale velmi nepresne a spis jen pro zajimavost.
Takze zaverem k problemu:
Kombinace JETI SPINXX a Spektrum Rx jsou vyhozene penize a pokud nechcete riskovat havarii, je potreba pouzivat prijimacovky. Tim padem je SPIN uplne nanic a pokud tuhle kombinaci zvazujete pred stavbou, tak na to zapomente - koupe regulatoru z HC v kombinaci s prijimacovkama to za zlomek vysledne ceny jisti. Ja si ted muzu nalepku "JETI SPIN on board" nalepit leda tak na celo :>
Pro pany od JETI, pokud toto ctou. Nestalo by za to se zamyslet nad tim, ze tenhle problem existuje (tepelna zavislost vystupniho napeti BECu) a uvest o tom zminku treba do propagacnich materialu a nebo navodu? Jak lze vysvetlit chveni serv po zapnuti vypinace na SPINu, ktere trvalo i po sparovani Rx a Tx ? Za 3000 CZK bych si predstavoval neco trosku jineho
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
a) merit klestakem proudy na dratu z reglu do motoru je (imho) kravina, prubehy jsou tam tak divoke, ze nameris nesmysly. Zmer drat z baterek do reglu.
b) 5ti clanek... taky jsem o nem uvazoval. Ale ty moje digitaly zerou uz dost ze 4cl (pri zatezi za letu), z 5cl by zraly jeste vic. Tu trochu rychlosti a sily navic stejne nevyuziju, nelitam zavodne a ze tu "zatacku na bazi" proletim o 0.1s pozdeji mi vubec nevadi. A ze by sla zivotnost (a tim i spolehlivost) serv s 5ti cl. dolu si jsem jisty.
b) 5ti clanek... taky jsem o nem uvazoval. Ale ty moje digitaly zerou uz dost ze 4cl (pri zatezi za letu), z 5cl by zraly jeste vic. Tu trochu rychlosti a sily navic stejne nevyuziju, nelitam zavodne a ze tu "zatacku na bazi" proletim o 0.1s pozdeji mi vubec nevadi. A ze by sla zivotnost (a tim i spolehlivost) serv s 5ti cl. dolu si jsem jisty.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:a) merit klestakem proudy na dratu z reglu do motoru je (imho) kravina, prubehy jsou tam tak divoke, ze nameris nesmysly. Zmer drat z baterek do reglu.
Opravdu tomu tak asi bude, po diskusi s m2, ktery je stejneho nazoru. Bral jsem to ciste jako orientacni. DC proud v radech desitek A bohuzel nezmerim, ale nechava me to klidnym, tady problem neni.
Abu píše:b) 5ti clanek... taky jsem o nem uvazoval. Ale ty moje digitaly zerou uz dost ze 4cl (pri zatezi za letu), z 5cl by zraly jeste vic. Tu trochu rychlosti a sily navic stejne nevyuziju, nelitam zavodne a ze tu "zatacku na bazi" proletim o 0.1s pozdeji mi vubec nevadi. A ze by sla zivotnost (a tim i spolehlivost) serv s 5ti cl. dolu si jsem jisty.
Clanek navic me napadlo pridavat proto, ze si nesmim dovolit napeti palubni site nizsi nez 3,5V. S rezervou radeji 3,7V. Mezni napeti NiMh clanku je (pokud se nepletu) 0,8V, tedy v zapojeni 4S 3,2V. Tim, ze bych pridal clanek, tak bych mel temer jistotu, ze nedojde k takovemu poklesu napeti, ze mi zase vypne Rx Spektrum AR7000. Otazka spotreby je ale na miste, zivotnosti serv zrovna tak.