Ostrava - ranní lítání

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snek
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Snek »

midar píše:Jel jsem kolem v 7:32 a ještě jste tam stáli. Bohužel hvězdy mi dnes ráno nebyly příznivě nakloněny :(

Toz se moh stavit na pokec, byli jsem tam skoro do osme hodiny.
tks
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od tks »

No počkej, kdyby tam byl ještě někdo, tak přístávám v obilí. :cry:
Jestli tedy platí, že každý divák je +10m. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
midar

#108 Příspěvek od midar »

tks píše:No počkej, kdyby tam byl ještě někdo, tak přístávám v obilí. :cry:
Jestli tedy platí, že každý divák je +10m. :wink:

A není to v té vyhlášce 100m :?:
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
tks
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od tks »

Zítra by se snad dalo lítat - pokud nebudou padat trakaře, tak bych tam snad už před sedmou dorazil. Pokud se někdo staví, bude vítán. :wink:
midar

#110 Příspěvek od midar »

Tak jsem byl po 7. na letišti "U Jana" sám a trakaře nepadaly :wink: .
No a po 5-ti minutách lítání mi uletěl za letu jeden list vrtule :( tak jsem to zabalil. Asi mi U Jana není přáno :cry:.
tks
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od tks »

midar píše:Tak jsem byl po 7. na letišti "U Jana" sám a trakaře nepadaly :wink: .
No a po 5-ti minutách lítání mi uletěl za letu jeden list vrtule :( tak jsem to zabalil. Asi mi U Jana není přáno :cry:.

Kurňa, mi se nějak nezadařilo. Snaha tedy byla, ale...
Sem si říkal, že tam stejnak budu sám, tak že na to prdím. :wink:

A co to máš prosím tě za vrtuli, že ti odletí celý list?
midar

#112 Příspěvek od midar »

tks píše:A co to máš prosím tě za vrtuli, že ti odletí celý list?

Originál k Cessně od Pelikana. Nu je to setová kvalita.
tks píše:Sem si říkal, že tam stejnak budu sám, tak že na to prdím. :wink:

Já si nechtěl zas nic domlouvat, když jsem nevěděl jak mi budou ráno nakloněny hvězdy ( velitelka).
pmarvel

#113 Příspěvek od pmarvel »

Zdravím všechny piloty.
Dnes jsem létal v Hrabové od 14:00 do 16:30 a nezlobte se musím to sem napsat jelikož se neobvykle moc dobře létalo, tak se musim podělit o radost z velice vydařeného létaní ;-)
Dnes to neslo až do nebes úplně samo. Dvakrát mi to málem ulétlo, tak že už model nešel málem ani vidět na tu výšku.
Termika byla snad všude, ani jsem se nesnažil a pořad mě to vynášelo nahoru. Docela jsem měl co dělat abych se dostal na zem. Takových dnů více a za chvíli se mnou nepromluví ani pes ;-)
Létal taky dnes někdo kdo má podobné zážitky z vydařené dnešní termiky ?

Pavel
Sonic High Wing Enya 3,2ccm
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Q.B. 20 H2 3,5ccm MVVS 0,8KW laděný výfuk
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
souprava Hitec Optic 6 Sport
midar

#114 Příspěvek od midar »

Taky jsem byl v Hrabové kolem 11:00, ale zjistil jsem, že mám mírně ohnutou hřídel motoru (vibrace), takže jsem vylítal jedny baterky a jel domů. První úspěšný pokus o let na zádech = letělo to a nerozbil jsem to.
Ohnul jsme to u Jana - je to tam asi pro mě "prokletý" - co start to problém.
Hřídel už opravena, ale zkusit ji pojedu raději do Zábřehu.
pmarvel

#115 Příspěvek od pmarvel »

Co se týče toho létání v Zábřehu myslíš tím za Dolním Benešovem vzadu u letiště? Jestli jo, tak by mě zajímalo jak se tam dostat a jestli je možno si tam zajet kdykoliv zalétat.
Jinak jak to vidíte na zítra tedy už dnes sobota 19.7. kde se bude létat? Rád bych někde potkal někoho kdo léta RCV2. No a všeobecně kde to zítra bude lítat nejvíce, co myslíte?
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
midar

#116 Příspěvek od midar »

pmarvel píše:Co se týče toho létání v Zábřehu myslíš tím za Dolním Benešovem vzadu u letiště? Jestli jo, tak by mě zajímalo jak se tam dostat a jestli je možno si tam zajet kdykoliv zalétat.

Ano. Modelářské letiště je vyhrazená část letiště LKZA - Zábřeh ( u Hlučína) na západním konci asfaltové runway tzv. Oko. Létá se na sever od osy oka.
Přístup do Modelářské části je kolem hangáru přes již nepoužívanou asfaltovou runway ( poškozenou příčnými "hrby'), která dnes slouží jen na pojíždění. Nebo pro tereňáky od západu po "účelové komunikaci".
Zatím jsem nenarazil na žádné omezení, pokud není na letišti nějaká akce.
pmarvel

#117 Příspěvek od pmarvel »

Tak před chvíli jsem se byl na tom modelářském letišti v Zábřehu podívat, byli tam 3 panové "asi LMK IKARUS"a létal tam nějaký spalovák. Musím ale říct, že dnes teda opravdu pořadně fouká, takže nic moc pro lehčí modely to asi nebude. Škoda, veliká škoda, tak moc jsem se na dnešek těšil, že si polétám. Termika podle kroužících ptáku bude taky asi docela slušná.
No snad se ten vítr na večer uklidní a zůstanou i nějaké ty stoupaky.
Jinak to jsem si teda pěkně dal s tou příjezdovou cestou k tomu letišťátku :-) jel jsem totiž k němu zezadu touto polní cestou http://www.mapy.cz/#x=141407840@y=13552 ... blato%20:-)@sa=s@st=s@ssq=z%C3%A1b%C5%99eh%20u%20hlu%C4%8D%C3%ADna@sss=1@ssp=120640421_127059841_150459301_149899137

Takže není problém přijet po te vyřazené runway? jak se ale dostanu dovnitř kolem těch hangáru? Je tam závora, kterou si člověk sice sám zvedne, ale tuhle odvahu bych neměl. Je potřeba někoho žádat o povolení ?
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
midar

#118 Příspěvek od midar »

pmarvel píše:Jinak to jsem si teda pěkně dal s tou příjezdovou cestou k tomu letišťátku :-) jel jsem totiž k němu zezadu touto polní cestou

Já psal, že je to jen pro tereňáky. Já tam prorazil olejovou vanu na Octavii :cry:
pmarvel píše:Takže není problém přijet po te vyřazené runway? jak se ale dostanu dovnitř kolem těch hangáru? Je tam závora, kterou si člověk sice sám zvedne, ale tuhle odvahu bych neměl. Je potřeba někoho žádat o povolení ?

Mě tam uvedl známý, který lítá velký éra, takže si vždycky otevřu. Pokud tam někdo je sdělím, že jedu na modelářské letiště. Jen mě obvykle upozorní, ať dávám pozor na pojíždějící letadla.
Dneska jsem tam byl od 6:30 do 8:00 ( do 7:00 sám). Byla to NÁDHERA :!: Když jsem přijel, vítr se ani nehnul.
Bohužel jsem si při 2. startu škrtl vrtulí a rezervní vrtuli jsem neměl, tak jsem pak "poskakoval" s Rexem.
pmarvel

#119 Příspěvek od pmarvel »

Tak příště už určitě pojedu po asfaltu :-) teda pokud mě tam někdo pustí.
Mám totiž jednoho staršího hornoplošníka s motorem 2T 3,5ccm a ten startuje pouze ze země a jelikož má malé kolečka, tak do trávy se mi ho nechce tahat. Teda abych byl přesný ještě jsem s nim nikdy nelítal :-P, takže hledám místo na první test a tam se mi ten asfalt zdá ideální.
No nic, venku to vypadá, že by se to mohlo za chvíli uklidnit. Pojedu do Frýdlantu na letiště chvíli se pokochat a potom možná nějaký ten let proběhne po cestě zpět do Ostravy.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
pmarvel

#120 Příspěvek od pmarvel »

Tak dnes bylo polítání docela o ničem :-( jsem docela zklamán z počasí. Vše dopadlo dobře, žadné škody na majetku, nic jsem nerozbil, ale po prvních vylítaných baterkách mě to prostě nějak přestalo bavit. Létal jsem na jednom menším kopečku ve Frýdku-Místku kolem 19:00 a ještě to dost foukalo.
Lítal dnes někdo a případně kde jste se sdružovali ;-)
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“