Pásy na bojovou techniku tištěné na 3D tiskárně

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sozda

Pásy na bojovou techniku tištěné na 3D tiskárně

#1 Příspěvek od sozda »

Dobrý den,
chtěl bych si udělat pojízdný model tanku LT-38 z nějaké stavebnice (např. Dragon Hobby Bos či nejaké jiné na firmě nezáleží ) v měřítku 1/35 či 1/48, ale problém jsou pásy. Dříve je výrobci dělali pěkné gumové ohebné, ale v poslední době to všechno lisují natvrdo, takže se z toho nedá udělat jednoduše pojízdná maketa. Napadl mne použít na výrobu článků 3D tisk, ale co jsem našel, tak jsou jenom roboti, a ty pásy žádná sláva, je to veliký a dost kostrbaté. Tak jsem se chtěl poptat lidu modelářského co kdo ví či používá. Děkuji za případné odpovědi a názory
dudaj

Re: Pásy na bojovou techniku tištěné na 3D tiskárně

#2 Příspěvek od dudaj »

Co já vím, tak si to lid modelářský vymodeluje a vytiskne. Nicméně se dělají i pryžové řemeny různých velikostí a když ho dáš naruby, tak při správném napnutí by mohl v pohodě fungovat taky. Tady https://eshop.haberkorn.cz/oboustranny- ... 0ef3747223 maj i oboustranné .
druhů je spousty, jen dohledat odpovídající rozměry.
prikrylm

#3 Příspěvek od prikrylm »

Pokud by pás nebyl moc dlouhý (pro Prusu do ~65cm celkové délky), tak si dokážu představit i vytištění gumového pásu požadovaného tvaru. Tedy pružným filamentem. Aspoň vytištěné pneumatiky jsou pružné dostatečně. :)

Tvrdé pásy z článků by asi taky nebyl problém. Zkus se podívat na thinkiverse.com a hledat "tank belt" - třeba https://www.thingiverse.com/thing:2813317 - jako inspirace - články a poháněcí kolo pak přetvořit k obrazu svému.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

sozda píše:... v měřítku 1/35 či 1/48 ...

Pro jistotu to zčitelním ;-)
jyrry.webnode.cz
prikrylm

#5 Příspěvek od prikrylm »

Jo, já jsem myslel délku pásu. Takže i pro 1:35 by se gumový pás do tisku vešel. Tam mi vychází max délka nějakých 35-40cm...

Pokud by se tisknul v kuse, tak by bylo vhodné, aby byl kruhový, deska je tuším 25 x 21 cm... Odtud max ~65cm délka pásu...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od corsair »

a co použít fruil pásy-tedy kovové, článové, spojené jsou drátkem http://www.friulmodel.hu/en/metal-track ... -p5.6/lr1/
slavikk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od slavikk »

Obrať se na forum mujtank.tym.cz/.Tam se už LT38 stavěla několikrát,byť v měřítku 1:16.A i s 3D tiskárnou tam popisují dost zkušeností.
sozda

#8 Příspěvek od sozda »

Děkuji za zajímavé podněty, jak budu mít čas tak to prostuduji a něco zkusím vyrobit.
Odpovědět

Zpět na „Auta“