Graupner MC-20 HoTT - propojení s PC nefunkční
Graupner MC-20 HoTT - propojení s PC nefunkční
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda někdo z Vás nemá zkušenosti s propojením vysílače Graupner MC-20 HoTT s PC. Po zakoupení vysílače jsem tento chtěl propojit se svým PC (používám operační systém Windows 10 64x). Na propojení jsem použil přiložený USB kabel, bohužel vysílač se v systému vůbec neobjevil (ani v řadiči USB, ani jako řadič her prostě nic) - na vysílači jsem přepnul mod "SP" nebo "EXT" dle návodu. Zkusil jsem tedy i druhou variantu a to připojit vysílač přes DATA kabel a opět nic. Systém vysílač vůbec nevidí. Chtěl jsem si zalétat na simulátoru, ale bez toho, aniž by systém rozpoznal vysílač si těžko zalétám. Neví někdo co s tím, děkuji za odpovědi.
Re: Graupner MC-20 HoTT - propojení s PC nefunkční
peetrs77 píše:Chtěl jsem si zalétat na simulátoru...
Umí MC-20 ze sebe udělat USB joystick? V manuálu jsem nic nenašel. Hledal jsem špatně? Pokud tohle MC-20 neumí, tak přes DSC port lze určitě rádio s PC spojit. Viz podobný problém: viewtopic.php?f=17&t=87545
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
U MC-20 simulátor pouze přes DSC.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Super děkuji za info, no v manuálu jsem také nic nenašel a nechápal jsem, proč má vysílačka zezadu USB port a DATA port, kdy k tomu dávají i kabel USB a převodník USB-DATA. Každopádně po zapojení do DSC ovladač naběhl, teď ještě rozchodit, aby to komunikovala s RF-X a budu naprosto spokojený. Zatím mi po spuštění programu RF-X hlásí viz. níže cap, tak se jdu prát dále, ale jinak moc Vám děkuji za odpovědi super.
Tak už jsem to konečně pořešil. Nevím z jakého důvodu, ale RF-X simulátor musím spouštět né přes RF-X launcher a pak run, ale přímo spouštěcím souborem RF-X.exe, pak už to normálně najede a vše chodí tak jak má, ale byly to sakra nervy. Děkuji moc za odpovědi a přeji hezký den.