petrno píše:Ahoj, konečně jsem opravil svoji 3D tiskárnu. A našel jsem jednu cívku PETG-u.
Pokud z toho vytisknu díly na štíty - mohl bych ti je poslat ?
Jsem na dobrovolný karanténě na chalupě, nevím kam bych ty díly poslal a taky zde nemám žádné folie - tak aspoň tištěné díly.
Je o to stále zájem ??
dík
Petr
Ahoj,
to asi není problém.
Dnes jme k hotovým výtiskům sehnali 50ks štítů a dokonce se nám povedlo nakoupit i gumy na štíty, běžně v prodejnách (pokusím se hodit dolu do fota - bohužel ty děrované nejsou).
Já si ale myslím, že největší radost, uděláš svým "nejlbližším", myslím záchranářům, zubařům, určitě po nich sáhnou v domech se sociální péčí (tzv domovy důchodců) apod. v místě svého okolí.Koukni zde do odkazu - najdeš tam určitě "svého člověka", který by Ti pomohl nějak koordinovat. Jsou poměrně svolní - když řeknu svou zkušenost, kdy kolega dnes obvolával, nechají Tě to poslat a sami vše zkompletují a postarají se logsticky, my nic takového nechtěli. Chtěli jsme jen info, kde mají nikde v našem místě nedostatek - ano mají a skoro všude.

Nicméně my posílat "anonymně" nechcem. Takže jsme řekli, že udáme sami a chcem jen materiál na samostatné štíty (páč opravdu vlastní zdroje nyní nemáme)v kusech přesně v danou chvííli 3D tisku, tak, abychom zkompletovali (polykarbonát).
Vše je o domluvě a opravdu stačí zvednout tel a zavolat, byť jen svému zubaři. Určitě se nebráním nějak Ti pomoci to "někam" dodat, ale myslím, že každá snaha by se měla odrrazit a být vidět nejlépe tam, kde člověk sám má nějaké vazby.
Mrkni do odkazu, uveď zde co a jak by si chtěl ve Tvém okolí a on nikdo poradí a zcela jistě udáš. Pakliže, ne - určitě my ostatní rádi pomůžem, vč. mne.
A ano, stále je zájem, díky moc

V odkazu gumy - v pohodě by měly být šíře 15, až 25 mm. Spotřeba asi 30cm na jeden kus. Cena kolem 10ti kč / metr. (mluvím normálně o maloobchodním prodeji).
Použít se dá leccos (prý i guma na zavařování), ale uvědomte si, že to někteří to pak mají na hlavě celý den a nějaký komfort tam být musí.
Nakoupeno v běžných "švadlenkách" pár metrů dokonce v papírnictví.
No a pro ty co neznají - takto má vypadat výsledek - viz obrázek (zdroj Průšovi stránky).
A ještě
ZDE - v odkazu stažení archivu s originálním rozměrem štítu (např. na šablony) a .dxf soubor štítu. (rozměry sedí).
Díry na štít by měly rozměrově sedět, tak, že by měly jít děrovat na klasické kancelářské děrovačce.iF