Uletěl mi EasyStar...

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

Uletěl mi EasyStar...

#1 Příspěvek od Pucmeloud »

Dneska odpoledne mi uletěl EasyStar. Zmizel někde v oblasti nad Zašovou, Starým Zubřím...možná přeletěl hřeben nad Hodslavicemi. Nachází se asi mezi Rožnovem pod Radhoštěm, Valašským Meziříčím a Novým Jičínem. Kdyby náhodou někdo něco věděl....odměna jej nemine! :( :cry: :cry:
mobil 607205159

Děkuji...
blacklight

#2 Příspěvek od blacklight »

Jak to že uletěl? Kde se stala chyba?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Asi vitr Machale 8) nak
blacklight

#4 Příspěvek od blacklight »

Nakadah píše:Asi vitr Machale 8) nak

Tak to jsem teď nějak nepochopil ,ale nevadí , hold člověk někdy nerozumí všemu. :roll:

Já se ptal spíš pana pilota ,protože je to můj kolega a zajímalo mě co konktérně mohlo selhat.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Chtel sem rict, ze mozna stacil velmi silny vitr z hor, ale mohlo to byt i 100 dalsich veci. Snad nam to sdeli. Nak
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pucmeloud »

No chyba byla moje: startoval jsem s vybitou baterkou ve vysílači.... po chvilce najednou vyjely otáčky motoru na maximum, přestalo to reagovat na povely a už jsem se jen bezmocně díval.... Já blbec jsem si myslel, že ta baterka ještě chvíli vydrží...nevydržela a éro už bylo moc vysoko a daleko. Jsem debil, no... :oops:
voza

#7 Příspěvek od voza »

Ty jo tak toho éra i tebe je mě líto, nicméně řekl bych že to je snad nejsmrtelnější modelářskej hřích, poslat éro do vzduchu s mrtvejma baterkama na vysílači :-(. Dvakrát se mě stalo, že jsem dojel přes celé město na letiště (30 min) a měl v prdeli baterie ve vysílači (jednou jsem je doma kontroloval a zapoměl vypnout vysílač a jednou prostě klekly na místě) a vždy jsem to bez mrknutí oka otočil a mazal domů, jednou mě dokonce brácha hecoval že ať hodím s Gripenem jen jedno kolo a jdu dolů a já fakt odolal, teď vidím že jsem konal správně.....
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pucmeloud »

VOZA: Jo, udělal jsi správně. Taky jsem si říkal, že dám jen jedno kolečko a nebudu riskovat...za blbost se platí. :oops:
dzus

#9 Příspěvek od dzus »

Pucmeloud píše:No chyba byla moje: startoval jsem s vybitou baterkou ve vysílači.... po chvilce najednou vyjely otáčky motoru na maximum, přestalo to reagovat na povely a už jsem se jen bezmocně díval....

Jedna věc mi není jasná. V podpisu máš napsáno, že lítáš s DX6 - nevím, jaký je v tom letadle přijímač, ale AR6000 má při ztrátě signálu fail safe se staženým plynem (aspoň to tvrdí výrobce na webu). Já mám DX7 a všechny přijímače co mám (AR6100, AR7000) tuhle funkci mají a funguje.
Tak mě napadá jestli to spíš nebyl zkrat v regulátoru.

Každopádně přeji, abys letadlo našel.
Sky Lady II, Toro 900, WASP V3 CP (servis), CAP 232
2lizard

#10 Příspěvek od 2lizard »

dzus píše:
Pucmeloud píše:No chyba byla moje: startoval jsem s vybitou baterkou ve vysílači.... po chvilce najednou vyjely otáčky motoru na maximum, přestalo to reagovat na povely a už jsem se jen bezmocně díval....

Jedna věc mi není jasná. V podpisu máš napsáno, že lítáš s DX6 - nevím, jaký je v tom letadle přijímač, ale AR6000 má při ztrátě signálu fail safe se staženým plynem (aspoň to tvrdí výrobce na webu). Já mám DX7 a všechny přijímače co mám (AR6100, AR7000) tuhle funkci mají a funguje.
Tak mě napadá jestli to spíš nebyl zkrat v regulátoru.

Každopádně přeji, abys letadlo našel.

Spektrum DX6i má sice FailSafe, ale musíš si ho nastavit při spárování.
Návod DX6i sice uvádí, že vysílač i dodávaný přijímač je spárovaný, ale já když jsem si pořídil DX6i jsem měl u FailSafe od výrobce nastavený plyn na 50%. Takticky jsem si to vyzkoušel ihned po zapojení.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pucmeloud »

FailSafe jsem nezkoušel, ale evidentně byl taky nastavený na 50% otáček. Proto vesele stoupal ve spirále k oblakům... Teď jsem chystal druhý přijímač do dalšího éra a už jsem nastavil FailSafe do nuly...a odzkoušel. Teď mi opravdu funguje. Předtím jsem na to ani nepomyslel...holt začátečník.
Na zítra (pokud počasí dovolí) zorganizovali kamarádi na motorových padácích "pátrací akci". No nadějě umírá poslední. Kdyby ho našli, byl by to zázrak, ale stejně po večerní bouřce a lijácích nevím, co z něj zůstane...určitě napršelo dovnitř a zalilo to elektroniku... No co nabrečím, stalo se a nejsem první ani poslední.
2lizard

#12 Příspěvek od 2lizard »

Neházej flintu do žita.
Mě kdysi ulít EasyCopter V6, stačil jsem s ním po paměti ještě přistát a po usilovném hledání jsme ho našli obněkolik parcel. Bohužel nebyli majitélé doma a jediný vládce tam byl obrovský hafan.
Tehdy tam byl tři deštivé dny a když jsem ho dostal do ruky, osušil a nasadil nabité baterky, šlapal jako nový. :wink:

Dej pak vědět jak jsi dopadl.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lindbergh »

Nakadah píše:Asi vitr Machale 8) nak

To blacklight: No ta hláška je jedna z nejpoužívanějších hlášek v mém okolí a pochází z jedné filmové pohádky od pana Nárožného. Spadlo ti to Máchale, asi vítr. :D

To Pucmeloud: Já ztratil na Silvestra EGEho. Vyvěsil jsem inzeráty a za pár dnů se ozval poctivý nálezce. Model spadl do vilové čtvrti kousíček od takového velkého auta ( v autech se moc nevyznám :oops: ) Majitel říkal, že trefit mu jeho miláčka, tak mě pak trefí také :!: V tu chvíli jsem si myslel, že pán přehání, že to auto s nápisem na zadku Caenne je nejspíš nějaká KIA. Až později jsem zjistil hodnotu vozu a dost mně zatrnulo.
Jestli máš pocit, že to éro spadlo někam do obydlené zóny a nejsi pojištěnej, tak nad inzerátama hodně přemýšlej, než je vyvěsíš. Může se stát, že ten poctivý nálezce by si našel tebe :D :D :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marek71 »

Tak ja som si myslel, že Porsche Cayenne si snaď nikto nemože zmýliť...a ešte k tomu s KIA :-)

Pán preháňal, ja som ešte s ES trafil služobnú Fabku (už ju našťastie nemám) a prežila v pohode. Ale ES už letel na pristánie, tak pokiaľ sa EG rútil kolmo dolu,mohlo tobyť horšie.Skor by sa asi jednalo o poškriabanie laku napr. náhonmi kormidiel a podobne, nejaké prerazenie strechy, alebo rozbitie okna nehrozí... :-)

Lindbergh píše:
Nakadah píše:Majitel říkal, že trefit mu jeho miláčka, tak mě pak trefí také :!: V tu chvíli jsem si myslel, že pán přehání, že to auto s nápisem na zadku Caenne je nejspíš nějaká KIA.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“