3D štíty pro lékaře, záchranáře apod.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3D štíty pro lékaře, záchranáře apod.
Tak jsem zavolal na místní pečovatelák a taky ve vedlejší obci a mám dělat 70 ks štítů. Jinam jsem ani nevolal, protože budu rád, když dokážu vytisknout a zkompletovat tohle. Naštěstí jsem sehnal na průhledný části laser, bohužel jen 600 x 300, doba pálení dvou kusů cca 3 minuty.
Na cestě je PET-GAG 0,5 mm, formát 1,4 x 1 m. Takže musím splašit někoho s padačkama aby mi to nabouchal na menší formáty co se vejdou do laseru.
Jdu zkusit oba díly naslicovat s vyšší rychlostí a vyšší vrstvou aby byla větší produktivita ale i tak to bude na dvou tiskárnách boj.
Na cestě je PET-GAG 0,5 mm, formát 1,4 x 1 m. Takže musím splašit někoho s padačkama aby mi to nabouchal na menší formáty co se vejdou do laseru.
Jdu zkusit oba díly naslicovat s vyšší rychlostí a vyšší vrstvou aby byla větší produktivita ale i tak to bude na dvou tiskárnách boj.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
není potřeba vůbec nic tisknout, štít je možné vyrobit za 30 sec.
Vyrábíme je podle tohoto návodu a funguje to parádně.
http://ideahub.cz/stit/?fbclid=IwAR3dLy ... yIGtUbB4AQ
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
Celeron píše:Tak jsem zavolal na místní pečovatelák a taky ve vedlejší obci a mám dělat 70 ks štítů. Jinam jsem ani nevolal...
Asi dvacet metrů od mé kanceláře jedou tiskárny (dnes už v 24h provozu) a tisknou štíty pro FN H.K. Ani jsem o tom nevěděl. (nemám s tím nic společného, kromě toho, že sídlíme v jednom areálu)
Náhodou jsem šel kolem, když se předávala dodávka pro F.N.
Všichni děláte záslužnou činnost.
Díky.
- Paris Ivan
Od pondělí vytištěno a odevzdáno součástí na 10 Průša štítů.
Ivan
Ivan
Ať dělá kdokoliv cokoliv proti tomu svinstvu tak je to super. petrcorrado souhlasím s tebou a vždy zastávám heslo v jednoduchosti je síla,udělal jsem asi před 10ti dny ještě jednodušší variantu,vlastně nejjednodušší co lze udělat z folie co používám na výtoky od EDF +gumička a můžu podotknout že mi těsní jak na čele tak i na bocích obličeje tudíž eliminuji možnost nadýchnutí jak ze z hora tak i z boku a měl jsem strach že se bude zapocovat od dechu ale nevím proč ,nezapocuje se ,snad to eliminuje rouška které dělám ze sáčků do vysavače.Všem Vám přičinlivým patří dík i od nezainteresovaných
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, jenže ten štít je prioritně určenej proti poprskání qsiftu toho, co to má na sobě. Navíc je požadovaná vzdálenost cca 60-70 mm aby se pod štít vešel respirátor. U tohodle Průšaštítu se dokonce pod něj vejde 3M polomaska s bočníma kulatejma filtrama. Takže těsnění po stranách je naopak kontraproduktivní.
Jasně nic nenamítám,já pod něj taky dostanu jakýkoliv respirátor jen stačí zvětšit obvod dole a těsní to i tak.Nedělám to pro profiky udělal jsem to jen na zkoušku do práce pro krizový případ. A to prskání se šíří všemi směry.Jak říkáš na boční filtry to není ale ty u nás v domově nejsou a nebudou.
petrcorrado píše:není potřeba vůbec nic tisknout, štít je možné vyrobit za 30 sec.
Ahoj,
je třeba, alepoň prozatím vyrábět stále, cokoliv co bude funkční. Dnes se po našich 50 kusech Průša-štítů zaprášilo a nabalilo se na to ihned skoro 300 Ks objednávek. (což je pro nás moc - z důvodů toho, že den má jen 24hod a jedem furt)
Takže bych se přebytků nebál.
díky všem,
iF
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
fpvmania.cz
- JoskaPilot
Zdravím
Konkurovat laseru co to udělá za 30sekund nemůžu, ale nabýzím možnost 3D tisku 200x200xZ-380mm , popřípadě cnc frézování pokud stačí rozměr 400x280xZ-150mm.
S materiálem je to horší, mám jednu cívku PETG z části vytisknutou, takže pokud dodáte materiál tak tiskárna může frčet 24hodin denně a hoby cnc frézka 5hodin denně.
Popřípadě můžu hotové kusy osobně zavést na místo určení například i do Hradce Králové a podobně jsem z vesnice u Dobrušky.
Joska
Tel:731 363 911
Konkurovat laseru co to udělá za 30sekund nemůžu, ale nabýzím možnost 3D tisku 200x200xZ-380mm , popřípadě cnc frézování pokud stačí rozměr 400x280xZ-150mm.
S materiálem je to horší, mám jednu cívku PETG z části vytisknutou, takže pokud dodáte materiál tak tiskárna může frčet 24hodin denně a hoby cnc frézka 5hodin denně.
Popřípadě můžu hotové kusy osobně zavést na místo určení například i do Hradce Králové a podobně jsem z vesnice u Dobrušky.
Joska
Kdo si hraje nezlobí a proto létám pouze s dálkově řízenými hračkami.
Na FB je skupina tiskařů " 3D tiskem proti Covid-19", napiš tam a někdo z tvého regionu se ti ozve. Jsou tam i kontakty na zástupce regionů.
Každá tiskárna dobrá, já také přešel že zakladačů tkalounů na tisk štítů.
Každá tiskárna dobrá, já také přešel že zakladačů tkalounů na tisk štítů.
JoskaPilot píše:Zdravím
Joska
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Joska, něco je na Hradecký univerzitě. Kámoš, co ani nevím že si koupil 3D tiskárnu jim vytiskl asi 40 štítů ze svýho a matroš mu při předání vrátili.
Já jdu zejtra na laser pálit 80 průhledů. Štítů RC3 mám zatím vytištěnejch 48 ks, bohužel jedna tiskárna tisk nepřežila, asi se přežmoulal origo kabel k extrudéru. Tak teď bude bohužel poloviční produktivita, což je 6-7 ks za den.
A taky už dochází bílej ABS matroš, celou špuli mám jen červený ABS.
Já jdu zejtra na laser pálit 80 průhledů. Štítů RC3 mám zatím vytištěnejch 48 ks, bohužel jedna tiskárna tisk nepřežila, asi se přežmoulal origo kabel k extrudéru. Tak teď bude bohužel poloviční produktivita, což je 6-7 ks za den.
Ahoj,
předem všem moc díky
- snad o sobě neprozradím moc, když se přiznám, že naposled jsem takovou sounáležitost zažil v roce 89´, kdy jsem denno-denně mrzl s vlajkou (tenkrát ČSSR) na náměstí ve svém rodném městě a i šlápnutí na nohu vnímal jako pozitivum 
Jen taková technická poznámka (jen pro ty méně zkušené v 3D tisku, kteří se zcela jistě také zapojili).
Už dávno nám došel prověřený filament od Prusi - (ten jeho brand-PETG-oranžový) - tak jsme se poohlíželi po rychlém a cenově rozumném výrobku. Když jsme zjistili, že "branded" výrobci zkrátka nemají, sáhli jsme po značce Devil (ono asi také značka - pro mne od nyní, tedy zcela určitě).
K našemu překvapení s default nastavením , který je v gcode originál Průši tiskl lépe, než jeho oranžový (může to být subjekt, pocit, stáří-uskladnění filamentu apod - nebrat jako bernou minci) - žádná chyba tisku, žádné "škvaření", podpory šly v pohodě od výrobku.
Ale..vzali jsme právě z důvodů i otestování co kilo to barva. Takže...
Bílá, fialová - úplně špatně, chlupy, špatný tisk atd.
Šedá, modrá, oranžová - super.
Růžová - docela OK, ale také chlupy.
Tedy závěr - v gcode originálu tisku od Průši (jiný netisknem) je na PETG nastavena teplota 265°C (důvod netuším) a některé filamenty to v pohodě snesou a jiné ne. Pokud tedy chcete tisknout v klidu, stáhněte teplotu podle podmínek uvedených u výrobce. Zkusil jsem na růžové na 250°C a vypadá to OK, na fialovou stáhnu asi ještě níže.
A nebo berte prověřené - modré, šedá, oranžové - ty snesou originál Průša nastavení.
Žádná velká věda, ale snad jnad jsem osvětlil.
iF
předem všem moc díky
Jen taková technická poznámka (jen pro ty méně zkušené v 3D tisku, kteří se zcela jistě také zapojili).
Už dávno nám došel prověřený filament od Prusi - (ten jeho brand-PETG-oranžový) - tak jsme se poohlíželi po rychlém a cenově rozumném výrobku. Když jsme zjistili, že "branded" výrobci zkrátka nemají, sáhli jsme po značce Devil (ono asi také značka - pro mne od nyní, tedy zcela určitě).
K našemu překvapení s default nastavením , který je v gcode originál Průši tiskl lépe, než jeho oranžový (může to být subjekt, pocit, stáří-uskladnění filamentu apod - nebrat jako bernou minci) - žádná chyba tisku, žádné "škvaření", podpory šly v pohodě od výrobku.
Ale..vzali jsme právě z důvodů i otestování co kilo to barva. Takže...
Bílá, fialová - úplně špatně, chlupy, špatný tisk atd.
Šedá, modrá, oranžová - super.
Růžová - docela OK, ale také chlupy.
Tedy závěr - v gcode originálu tisku od Průši (jiný netisknem) je na PETG nastavena teplota 265°C (důvod netuším) a některé filamenty to v pohodě snesou a jiné ne. Pokud tedy chcete tisknout v klidu, stáhněte teplotu podle podmínek uvedených u výrobce. Zkusil jsem na růžové na 250°C a vypadá to OK, na fialovou stáhnu asi ještě níže.
A nebo berte prověřené - modré, šedá, oranžové - ty snesou originál Průša nastavení.
Žádná velká věda, ale snad jnad jsem osvětlil.
iF
fpvmania.cz
fpvmania.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JoskaPilot píše:Konkurovat laseru co to udělá za 30sekund nemůžu..
Nemám laser a tak jsem ho nahradil týmovou prací.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c2EDVOheVtw[/youtube]
Průhledný materiál používám z transparentní fólie 200mic.
Musel jsem udělat jinou výztuhu spodní strany, ale jinak zkušenosti doktorů pozitivní.
Hodně mi usnadnil život publikace RC3, kde jsou 4 na sobě.
Můžu potvrdit, že to jde kam má i ve větším z centrály - synátor byl něco řešit u Průši v Praze v Partyzánské (pracovně, výdej mají zavřený). A byl svědkem názorné situace, kdy tam zrovna najely dvě sanitky a nakládaly se štíty, vtipné je, že jsou v klasických krabicích od tiskáren, tak to vypadalo, že jsou sanitky plné 3D tiskáren 
Ahoj,
tak, jak jsem dneska lehce brouzdal, kde ještě a co jak atd...narazil jsem na další vychytávku, která může být nápomocná a myslím, že jí v pohodě zvládnou i "slabší" tiskárny a kdo má chuť pomoci, ale neumožňuje mu to objektivní situace, mohl by zkusit a "chrlit" možná desítky kusů, z cenově dostupného PLA denně.
Podotýkám, že jsem nezkoušel ani tisknout (nemáme, již prostor) ani nabízet - ale smysl této jednoduché vychytávky mi přijde dost výmluvný
(kdo nosil zdaleka ne 24 hodin roušku uchycenou za ušima, jistě ocení
)
Nějaké obrázky + odkazy, budou pod textem. A vzledem k tomu, že zde prezentuji cizí myšlenku, poděkuji tímto 13ti letému chlapci Quinnu Callanderovi z Britské Kolumbie, který tento doplněk navrhl a v rámci svých možností i distribuuje do okolních nemocnic.
Soubory ke stažení + návod ZDE
Určitě by to šlo vylepšit a zoptimalizovat, tady bych se tomu nebránil - celé se mi to zdá třeba poměrně zbytečně široké, ale to je věc názoru a umění v CADu
Můžem zkusit navrhnout...
iF
tak, jak jsem dneska lehce brouzdal, kde ještě a co jak atd...narazil jsem na další vychytávku, která může být nápomocná a myslím, že jí v pohodě zvládnou i "slabší" tiskárny a kdo má chuť pomoci, ale neumožňuje mu to objektivní situace, mohl by zkusit a "chrlit" možná desítky kusů, z cenově dostupného PLA denně.
Podotýkám, že jsem nezkoušel ani tisknout (nemáme, již prostor) ani nabízet - ale smysl této jednoduché vychytávky mi přijde dost výmluvný
Nějaké obrázky + odkazy, budou pod textem. A vzledem k tomu, že zde prezentuji cizí myšlenku, poděkuji tímto 13ti letému chlapci Quinnu Callanderovi z Britské Kolumbie, který tento doplněk navrhl a v rámci svých možností i distribuuje do okolních nemocnic.
Soubory ke stažení + návod ZDE
Určitě by to šlo vylepšit a zoptimalizovat, tady bych se tomu nebránil - celé se mi to zdá třeba poměrně zbytečně široké, ale to je věc názoru a umění v CADu
Můžem zkusit navrhnout...
iF
fpvmania.cz
fpvmania.cz