Infinity Evo F5J

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Infinity Evo F5J

#136 Příspěvek od graup15 »

Tak to máš naprostou pravdu.
Jdu hledat kde takovou mají. Bude velmi brzo potřeba.
graup15

#137 Příspěvek od graup15 »

LV píše: To je logicke ze to nie je o striekani. To je o lietani, o Infinity. A nemboj, s Daliborom sa osobne pozname tak 15 rokov, este z doby skoro kilowattovej. Uz v tej dobe lietal s lektroakrobatmi na velmi slusnej urovni. Urcite lepsie ako ja.

Nějak jsme zestárli :-) :-)
Ty děláš nádherné makety a mně baví už jen relax v termice.
soarman

#138 Příspěvek od soarman »

graup15 píše:To je logicke ze to nie je o striekani. To je o lietani, o Infinity. A nemboj, s Daliborom sa osobne pozname tak 15 rokov, este z doby skoro kilowattovej. Uz v tej dobe lietal s lektroakrobatmi na velmi slusnej urovni. Urcite lepsie ako ja.

Já se nebojím :D ..ale řeknu vám, když jsem se byl tenkrát náhodou podívat jako turista v Alpách na jednu soutěž F3efkařů..tak do takovýho větru bych nevypustill ani divokou kozu...natož model :lol: ...a od tý doby jsem se nakazil..pravda neměl jsem roušku.. :roll: jj ..F3fkaři jsou horalové,drsňáci to je úplně někde jinde..

Pokud jde o INFINITY..už hodně dlouho mě svrbí svědomí si to pořídit..na ty naše luhy, nekonečný, pro starce bazarovýho 8) ..akorát nevím jestli bych takhle daleko dohlíd :P
..a o Dalibora strach už vůbec nemám..takovou přirozenou modelářskou inteligenci, kreativitu, a šikovnost..to žádnej k..dovirus nedostane..to se vsaď :wink:
A jednoho dne vezmu auto (a debilroušku)..a byl by v tom ďas, kdybych mu nepotřás pravicí :lol: :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od LV »

graup15 píše:Tak to máš naprostou pravdu.
Jdu hledat kde takovou mají. Bude velmi brzo potřeba.

Ja používam toto k plnej spokojnosti. Kamarát ich má niekoľko a strieka s nimi denne.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#140 Příspěvek od graup15 »

re Soarman

To nikde nepiš,že jsi byl v Alpách...to je teď nebezpečné :-) :-)
graup15

#141 Příspěvek od graup15 »

re LV
Díky Laco za link. Něco objednám. Ještě uvidím co to bude.
Teď se pustím do přestavby červené Infinity (trupu) ,neb ten první jsem trošku přetechnizoval a vozím tam zbytečnou hmotnost.

Jen malé zamyšlení.
Když jsem dneska přivezl fialovou sestřičku červené Infinity Evoi, zavzpomínal jsem jak to vše , již před 1989 začalo.
Již tenkrát jsem obdivoval místního pana Mrhala (který měl tuším naprosto první elektrolet v tehdejším československu-
Byl v tom Mabuchi moturek s převodovkou (doma dělanou), jen Rc-spínač a 6NiCd Sanyo Cadnica . Celobalzová konstrukce ala RES (co se teď hodně rozmáhá). Čuměl jsem na to jako puk..bože ono to letí na baterky. Stoupavost byla odhadem tak 0.5m/s, ale letělo to a letělo velmi dobře. To byl pro mne první a asi navždy impulz co mi nakoplo. Taky jsem měl spalováky, ale ten smrad, jekot ,vibrace a osranost od metylu s ricinem...to jsem rád zapoměl.
Pak přišla revoluce a konečně bylo dostupné slušné rádio (moje první byla Futaba Attack II) a první pořádné a spolehlivé RC. Neb ty časy předtím, s Modelou ..(no čirá tragedie spolehlivosti rádia a českých serv obecně..)
Pak už přišel první Graupner MC 15 (proto mám i login graup ) a první pořádné elektrolety. Již tenkrát jsem si ověřil,že z Mabuchi 550 se opravdu 1kW vytáhnout dá, ale je to na 5s a definitivně (při učinnosti 10% ) :-) :-)
Po období plechovek, kdy elektrolet se klubal na svět, přišly motory od Megy (Brno) . Nejdřív stejnosměrné MiNi7 řady, a MiDi 7 řady a pak už nadešla doba střídavá...Odešlo a přišlo hodně typů rádií abych se velkým obloukem po mnoha letech zase vrátil k Futabě a už u ní zůstanu. Vyzkoušel jsem kde co, od pár watů pohonu až po 5kW šílenosti...
A je zajímavé,že vždycky jsem stejně podvědomně tíhnul k létání termiky...a to i v období nedávném FPV .

A teď mám jsem opravdu spokojený. Infinity Evo je čistý soutěžák, a těžko si budu namlouvat,že je něco lepšího . Teď je to jen o rukách..model je na 100% lepší než moje schopnosti pilota.

Zase budu občas ládovat fotečky, jak přestavuji trup červené Infinity Evo, protože fialovou poté postavím již naprosto stejně.
Pro začátek stádečko trupú :-)
Přílohy
IMG_20200405_130038.jpg
soarman

#142 Příspěvek od soarman »

Že jsem řek Alpy?..to byl coronoomyl :( ….já myslel Katalpy...pohoří v Mongolsku..nebo tam někdě.. :roll:
graup15

#143 Příspěvek od graup15 »

Složil jsem nasucho fialovou Infinity Evo (provedení Thunderstorm)
Prázdná hmotnost je na fotce. ( 1345g)

Červená Infinity ( provedení Performance) měla prázdná 1150g.
Přílohy
IMG_20200406_084546.jpg
IMG_20200406_084353.jpg
IMG_20200406_084316.jpg
IMG_20200406_084259.jpg
soarman

#144 Příspěvek od soarman »

Takhle s tou přírodou vypadá ten pink fakt efektně :wink:
Nasucho to je výtečný...a teď to spustíš už navostro, že jo :arrow: :D
graup15

#145 Příspěvek od graup15 »

No na ostro udělám trup pro tu puvodní červenou.
Nad fialovou budu dlouho přemýšlet čím to osadit.
Pro začátek jsem objednal lehoučký Lehner 1020 řady. Přesně 1020/13. K tomu lehkého Reisenauera převodovku. Měl by to být pohon za 80g.
graup15

#146 Příspěvek od graup15 »

Děsně mi baví s Infinity blbnout. Je mi jasné,že srovnávat mého bitevníka o hmotnosti 1900g (cca) s lehoušem 1300g nelze.
Ale i tak mi to nedalo a hodinu jsem Infinity házel do předpokládaného místa kde by se to mohlo utrhnout.
No povedlo se, ale v bezvětří jsem schopný model vyhotit do 8mi metrů. Stoupák jsem trefil, ale pak udělal chybu a otočil na špatnou stranu...grr. Být mašinka lehčí tak,možná to ještě šlo zachránit...
Ale co, pořádně jsem si máknul..neb mrskat skoro dvoukilový model ,do toho se musím opřít. A tím jsem udělal aspoň něco pro zdraví. pohyb na čerstvém luftu je teď to nejlepší co se dá dělat (hlavně bez toho nesmyslu na hubě..rouška)
Přílohy
ScreenHunter_3.jpg
MomoBrut

#147 Příspěvek od MomoBrut »

Ty jo, fakt senilníš, takovou dobu se mrcasit na jednom místě ve 20 m, to je opravdu závislost. :lol:
graup15

#148 Příspěvek od graup15 »

:-) Jo,jenže tomu předcházela pořádná gymnastika..si zkus hodinu mnohokrát se rozběhnout, vší silou hodit skoro 2kg věc, nerozstřískat to a ještě se snažit chytit do bubliny.
Aspoň si pořádně člověk zaběhá a zasportuje, furt lepší než stát jak pecka na jednom místě a honit zleva doprava akrobata :-) :) :-)
MomoBrut

#149 Příspěvek od MomoBrut »

Hehe, to vyleješ tolik adrenalinu za 10 minut, co pampeliškář nevyleje za rok. :mrgreen:
creagel

#150 Příspěvek od creagel »

S tou light verzi si Dalibore muzes dovolit tocit temer nad travou :D Tady je let s Infinity NG Light (1333g letovka + zavazi 168g), vitr 2.5 m/s. Start bez motoru (pouze hod). A bublinka tesne nad zemi, tocena "na uchu" az jsem se bal, ze si skrtnu o zem :D Nebylo to zadne "ted to tam je, tak to hodim". Proste jsem prijel, slozil, hodil a snazil se.

Treba te, Dalibore, prece jen nekdy na zavodech F5J uvidime. A ver, ne vsichni s tim triskaji hlava nehlava ;)
Přílohy
Infinity NG Light 1333g + 168g zavazi.
Infinity NG Light 1333g + 168g zavazi.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“