Infinity Evo F5J
Re: Infinity Evo F5J
Tak to máš naprostou pravdu.
Jdu hledat kde takovou mají. Bude velmi brzo potřeba.
LV píše: To je logicke ze to nie je o striekani. To je o lietani, o Infinity. A nemboj, s Daliborom sa osobne pozname tak 15 rokov, este z doby skoro kilowattovej. Uz v tej dobe lietal s lektroakrobatmi na velmi slusnej urovni. Urcite lepsie ako ja.
Nějak jsme zestárli
Ty děláš nádherné makety a mně baví už jen relax v termice.
graup15 píše:To je logicke ze to nie je o striekani. To je o lietani, o Infinity. A nemboj, s Daliborom sa osobne pozname tak 15 rokov, este z doby skoro kilowattovej. Uz v tej dobe lietal s lektroakrobatmi na velmi slusnej urovni. Urcite lepsie ako ja.
Já se nebojím
Pokud jde o INFINITY..už hodně dlouho mě svrbí svědomí si to pořídit..na ty naše luhy, nekonečný, pro starce bazarovýho
..a o Dalibora strach už vůbec nemám..takovou přirozenou modelářskou inteligenci, kreativitu, a šikovnost..to žádnej k..dovirus nedostane..to se vsaď
A jednoho dne vezmu auto (a debilroušku)..a byl by v tom ďas, kdybych mu nepotřás pravicí
- LV
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:Tak to máš naprostou pravdu.
Ja používam toto k plnej spokojnosti. Kamarát ich má niekoľko a strieka s nimi denne.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
re Soarman
To nikde nepiš,že jsi byl v Alpách...to je teď nebezpečné

To nikde nepiš,že jsi byl v Alpách...to je teď nebezpečné
re LV
Díky Laco za link. Něco objednám. Ještě uvidím co to bude.
Teď se pustím do přestavby červené Infinity (trupu) ,neb ten první jsem trošku přetechnizoval a vozím tam zbytečnou hmotnost.
Jen malé zamyšlení.
Když jsem dneska přivezl fialovou sestřičku červené Infinity Evoi, zavzpomínal jsem jak to vše , již před 1989 začalo.
Již tenkrát jsem obdivoval místního pana Mrhala (který měl tuším naprosto první elektrolet v tehdejším československu-
Byl v tom Mabuchi moturek s převodovkou (doma dělanou), jen Rc-spínač a 6NiCd Sanyo Cadnica . Celobalzová konstrukce ala RES (co se teď hodně rozmáhá). Čuměl jsem na to jako puk..bože ono to letí na baterky. Stoupavost byla odhadem tak 0.5m/s, ale letělo to a letělo velmi dobře. To byl pro mne první a asi navždy impulz co mi nakoplo. Taky jsem měl spalováky, ale ten smrad, jekot ,vibrace a osranost od metylu s ricinem...to jsem rád zapoměl.
Pak přišla revoluce a konečně bylo dostupné slušné rádio (moje první byla Futaba Attack II) a první pořádné a spolehlivé RC. Neb ty časy předtím, s Modelou ..(no čirá tragedie spolehlivosti rádia a českých serv obecně..)
Pak už přišel první Graupner MC 15 (proto mám i login graup ) a první pořádné elektrolety. Již tenkrát jsem si ověřil,že z Mabuchi 550 se opravdu 1kW vytáhnout dá, ale je to na 5s a definitivně (při učinnosti 10% )

Po období plechovek, kdy elektrolet se klubal na svět, přišly motory od Megy (Brno) . Nejdřív stejnosměrné MiNi7 řady, a MiDi 7 řady a pak už nadešla doba střídavá...Odešlo a přišlo hodně typů rádií abych se velkým obloukem po mnoha letech zase vrátil k Futabě a už u ní zůstanu. Vyzkoušel jsem kde co, od pár watů pohonu až po 5kW šílenosti...
A je zajímavé,že vždycky jsem stejně podvědomně tíhnul k létání termiky...a to i v období nedávném FPV .
A teď mám jsem opravdu spokojený. Infinity Evo je čistý soutěžák, a těžko si budu namlouvat,že je něco lepšího . Teď je to jen o rukách..model je na 100% lepší než moje schopnosti pilota.
Zase budu občas ládovat fotečky, jak přestavuji trup červené Infinity Evo, protože fialovou poté postavím již naprosto stejně.
Pro začátek stádečko trupú
Díky Laco za link. Něco objednám. Ještě uvidím co to bude.
Teď se pustím do přestavby červené Infinity (trupu) ,neb ten první jsem trošku přetechnizoval a vozím tam zbytečnou hmotnost.
Jen malé zamyšlení.
Když jsem dneska přivezl fialovou sestřičku červené Infinity Evoi, zavzpomínal jsem jak to vše , již před 1989 začalo.
Již tenkrát jsem obdivoval místního pana Mrhala (který měl tuším naprosto první elektrolet v tehdejším československu-
Byl v tom Mabuchi moturek s převodovkou (doma dělanou), jen Rc-spínač a 6NiCd Sanyo Cadnica . Celobalzová konstrukce ala RES (co se teď hodně rozmáhá). Čuměl jsem na to jako puk..bože ono to letí na baterky. Stoupavost byla odhadem tak 0.5m/s, ale letělo to a letělo velmi dobře. To byl pro mne první a asi navždy impulz co mi nakoplo. Taky jsem měl spalováky, ale ten smrad, jekot ,vibrace a osranost od metylu s ricinem...to jsem rád zapoměl.
Pak přišla revoluce a konečně bylo dostupné slušné rádio (moje první byla Futaba Attack II) a první pořádné a spolehlivé RC. Neb ty časy předtím, s Modelou ..(no čirá tragedie spolehlivosti rádia a českých serv obecně..)
Pak už přišel první Graupner MC 15 (proto mám i login graup ) a první pořádné elektrolety. Již tenkrát jsem si ověřil,že z Mabuchi 550 se opravdu 1kW vytáhnout dá, ale je to na 5s a definitivně (při učinnosti 10% )
Po období plechovek, kdy elektrolet se klubal na svět, přišly motory od Megy (Brno) . Nejdřív stejnosměrné MiNi7 řady, a MiDi 7 řady a pak už nadešla doba střídavá...Odešlo a přišlo hodně typů rádií abych se velkým obloukem po mnoha letech zase vrátil k Futabě a už u ní zůstanu. Vyzkoušel jsem kde co, od pár watů pohonu až po 5kW šílenosti...
A je zajímavé,že vždycky jsem stejně podvědomně tíhnul k létání termiky...a to i v období nedávném FPV .
A teď mám jsem opravdu spokojený. Infinity Evo je čistý soutěžák, a těžko si budu namlouvat,že je něco lepšího . Teď je to jen o rukách..model je na 100% lepší než moje schopnosti pilota.
Zase budu občas ládovat fotečky, jak přestavuji trup červené Infinity Evo, protože fialovou poté postavím již naprosto stejně.
Pro začátek stádečko trupú
Že jsem řek Alpy?..to byl coronoomyl
….já myslel Katalpy...pohoří v Mongolsku..nebo tam někdě.. 
Složil jsem nasucho fialovou Infinity Evo (provedení Thunderstorm)
Prázdná hmotnost je na fotce. ( 1345g)
Červená Infinity ( provedení Performance) měla prázdná 1150g.
Prázdná hmotnost je na fotce. ( 1345g)
Červená Infinity ( provedení Performance) měla prázdná 1150g.
Takhle s tou přírodou vypadá ten pink fakt efektně
Nasucho to je výtečný...a teď to spustíš už navostro, že jo

Nasucho to je výtečný...a teď to spustíš už navostro, že jo
No na ostro udělám trup pro tu puvodní červenou.
Nad fialovou budu dlouho přemýšlet čím to osadit.
Pro začátek jsem objednal lehoučký Lehner 1020 řady. Přesně 1020/13. K tomu lehkého Reisenauera převodovku. Měl by to být pohon za 80g.
Nad fialovou budu dlouho přemýšlet čím to osadit.
Pro začátek jsem objednal lehoučký Lehner 1020 řady. Přesně 1020/13. K tomu lehkého Reisenauera převodovku. Měl by to být pohon za 80g.
Děsně mi baví s Infinity blbnout. Je mi jasné,že srovnávat mého bitevníka o hmotnosti 1900g (cca) s lehoušem 1300g nelze.
Ale i tak mi to nedalo a hodinu jsem Infinity házel do předpokládaného místa kde by se to mohlo utrhnout.
No povedlo se, ale v bezvětří jsem schopný model vyhotit do 8mi metrů. Stoupák jsem trefil, ale pak udělal chybu a otočil na špatnou stranu...grr. Být mašinka lehčí tak,možná to ještě šlo zachránit...
Ale co, pořádně jsem si máknul..neb mrskat skoro dvoukilový model ,do toho se musím opřít. A tím jsem udělal aspoň něco pro zdraví. pohyb na čerstvém luftu je teď to nejlepší co se dá dělat (hlavně bez toho nesmyslu na hubě..rouška)
Ale i tak mi to nedalo a hodinu jsem Infinity házel do předpokládaného místa kde by se to mohlo utrhnout.
No povedlo se, ale v bezvětří jsem schopný model vyhotit do 8mi metrů. Stoupák jsem trefil, ale pak udělal chybu a otočil na špatnou stranu...grr. Být mašinka lehčí tak,možná to ještě šlo zachránit...
Ale co, pořádně jsem si máknul..neb mrskat skoro dvoukilový model ,do toho se musím opřít. A tím jsem udělal aspoň něco pro zdraví. pohyb na čerstvém luftu je teď to nejlepší co se dá dělat (hlavně bez toho nesmyslu na hubě..rouška)
Ty jo, fakt senilníš, takovou dobu se mrcasit na jednom místě ve 20 m, to je opravdu závislost. 
Aspoň si pořádně člověk zaběhá a zasportuje, furt lepší než stát jak pecka na jednom místě a honit zleva doprava akrobata
Hehe, to vyleješ tolik adrenalinu za 10 minut, co pampeliškář nevyleje za rok. 
S tou light verzi si Dalibore muzes dovolit tocit temer nad travou
Tady je let s Infinity NG Light (1333g letovka + zavazi 168g), vitr 2.5 m/s. Start bez motoru (pouze hod). A bublinka tesne nad zemi, tocena "na uchu" az jsem se bal, ze si skrtnu o zem
Nebylo to zadne "ted to tam je, tak to hodim". Proste jsem prijel, slozil, hodil a snazil se.
Treba te, Dalibore, prece jen nekdy na zavodech F5J uvidime. A ver, ne vsichni s tim triskaji hlava nehlava
Treba te, Dalibore, prece jen nekdy na zavodech F5J uvidime. A ver, ne vsichni s tim triskaji hlava nehlava