LV píše:Dovolím si polemizovať. Mám kompozitové modely od viacerých česko-slovenských výrobcov. Môžem ich v liehu aj utopiť.
Mám stejnou zkušenost.
LV píše:Dovolím si polemizovať. Mám kompozitové modely od viacerých česko-slovenských výrobcov. Môžem ich v liehu aj utopiť.
HavelAircraft píše:Přidám se za výrobce laminátů.
Není nutné do forem stříkat 2k barvy. Vpodstatě ani barvy s vyšší odolností proti chemickým látkám. Některé barvy tak jdou běžně použít. Jaké sem psát nebudu.
Teď druhá věc. Pro modely které jsou jako elektro nebo dokonce bez motoru, nevidím jediný důvod používat vícesložkové barvy s chemickou odolností.
A kupodivu některé jednosložkové barvy ve sprejích kryjí lépe než dvousložkové a tudíž model může být lehčí.
blesk píše:Už je pozdě na pranýřování, už si leda můžu rvát vlasy, ale stejně by mě zajímalo zda je to anomálie (chybně zvolená barva/postup výrobcem) nebo je to běžné a zatím jsem měl štěstí.
Na kompozitu od jednoho českého výrobce, jsem měnil servo a krytka serva byla přilepená na oboustrance, jak jsem ji oddělal, tak tam troška lepidla zůstala, v dobré víře jsem to chtěl očistit kapkou lihu na papírové utěrce a výsledek?
Tak třeba to bude varování pro ostatní, aby to prvně někde zkusili bokem. Laminátové listy na heli a haubny letadel jsem tak normálně čistil... a nebo mám nějaký super líh...
LV píše:Takže si úplne mimo.
Predstav si rozdiel v odolnosti proti oderu u kvalitných 2K a jednozložkových.
.
HavelAircraft píše:Jinak technologii stříkání 1k sprejem jsem zkoušel taky.
Nebudeš tomu věřit ale jsou kategorie kde to funguje a dostačuje.
Celeron píše:Že líh žere barvy krom dvousložkových epoxydů a polyuretanů jsem věděl, ale že technickej benzín rozpouští barvu na krytu motoru stavebnice Spacewalkeru od Sigu, když je vyloženě na benzínovej motor je poněkud podivný. A podivnější je, že i při mytí červenýho Solartexu benzínem hadr zčervená. Žlutej to nedělá.
Isoroku Jamamoto píše: ale ten líh na férovku naleptal i dvousložkový epoxid, předpokládám L285 nebo Letoxit. .
dudaj píše:Do forem jako první nejde laminovací pryskyřice . Takže jsi ji ani nemohl naleptat. Asi se jednalo o nějakou barvu, předpokládám že u těchto lehkých výrobků se nepoužívá ani gelcoat. Přečti si diskuzi výše.
LV píše:
Ale čiastočne má pravdu. Ale to musíš nechať epoxid namočený hodiny, dni a potom začne degradovať. Epoxid v kelímku kde som mal niekedy zarobený a následne vytvrdený epoxid teraz mám naliaty lieh do ktorého namáčam náradie a ten vytvrdený epoxid sa pomaly drolí a už je takmer polovica vydrolená.
LV píše:Možno si to pomýlil s lakom na priznanom uhlíku.
Ale čiastočne má pravdu. Ale to musíš nechať epoxid namočený hodiny, dni a potom začne degradovať. Epoxid v kelímku kde som mal niekedy zarobený a následne vytvrdený epoxid teraz mám naliaty lieh do ktorého namáčam náradie a ten vytvrdený epoxid sa pomaly drolí a už je takmer polovica vydrolená.