podvozek na android

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mekorama

podvozek na android

#1 Příspěvek od mekorama »

Dobry den, nemam s modelarinou ani elektronikou zadnou zkusenost. Presto bych si rad sestrojil podvozek, co se da ovladat mobilem s androidem. Zadani je, aby byl co nejlehci a s co nejnizsim profilem. Velikost idealne 7 x 15cm. Jsem mimon, ale premyslel jsem, ze bych nekde sehnal nejakou plastovou desku, do ni udelal dirky a soucastky tam sesrouboval /nebo prilepil sekundakem?/. Asi by to chtelo propojit pres bluetooth, nejakou malou lithiovou baterku a servomotory? Nemam paru. Nemate predstavu, zda by se neco takoveho dalo jednoduse slozit. Respektive, co by k tomu bylo potreba. A zda existuje nejaky e-shop s elektronikou, kde bych to vse nahazel do kosiku a doma slozil? Samo, aby to nestalo majlant. Nekde jsem narazil na cube servo 650kc/ks. Pri predstave 4 ks bych byl uz na 2600 bez ostatniho - to bych jiste nedal. Predem dekuji mistni borce za radu. Pokud je to nesmysl, tak se omlouvam. Hezky den. MS
Lioton

Re: podvozek na android

#2 Příspěvek od Lioton »

Dobrý den. Jen pro inspiraci dvě fotky "školního roveru". Žádné složitosti, slepená překližka, 4 krokové motorky a kolečka z čínského eshopu. Tonda
Přílohy
rover4.jpg
rover2.jpg
prikrylm

Re: podvozek na android

#3 Příspěvek od prikrylm »

Začal bych asi někde tu: https://create.arduino.cc/projecthub/Ap ... ice-39ca72
součástky bych zkusil najít tu: https://www.laskarduino.cz/ viděl jsem tam jak motorky s převodovkou + kolo, tak celý podvozek.

A pak s chutí do práce. :)
Podle mě 1000, max 1500 Kč by mělo stačit. (třeba Arduino Nano, bt modul, podvozek, řízení motorů, něco na baterky, drátky a drobnosti, moc víc snad nebude potřeba)

A pak to třeba ještě vylepšit "všesměrovýma" kolečkama.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Auta“