Problém s vynecháváním motoru MVVS

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
sopta
Kontaktovat uživatele:

Problém s vynecháváním motoru MVVS

#1 Příspěvek od sopta »

Dobrý den,
včera jsem asi po roce jsem oprášil akrobatický model Jojo na MVVS 6,5ccm, natankoval seřídil motor na zemi na maximální otáčky a celkem plynulé přechody a šlo se do vzduchu. Asi po 2 vteřinách motor začal sám ubírat a přidávat, stáhl jsem ho na půl plynu. Pořád to bylo stejné ať jsem trochu víc přidal nebo ubral. Takhle to vydržel asi 20 vteřin a mezitím jsem se přiblížil na přistání, ale před 3 zatáčkou motor zhasnul, tak jsem to položil do pole. S tímto motorem se mě to stalo asi už po pátý a nevím kde bych měl hledat chybu. Prostě chvíli chodí perfektně a chvíli si ze mě dělá srandu :cry: Po každém letu jsem motor vždy propláchnul petrolejem, aby nezatuhnul, takže pak ve studeném stavu vždy hned chytnul. Filtr paliva je čistý, palivo nové, nádrž akrobatická tlakovaná. Ještě zkusím svíčku vyměnit.. nebo je možné, že motor byl málo zahřátý? Běžel asi půl minuty jak jsem ho ještě seřídil a vyzkoušel všechny kormidla a tak. Jsem spíš elektroletec a do spalováků moc nedělám. Máte někdo podobné zkušenosti? Kde bych měl hledat chybu? Díky za odpovědi, Sopťa :wink:
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hoblik »

Zkus jinou svíčku, nejlíp se mi osvědčila OSmax 8. Lítal jsem s ní jak MVVS, tak IRVINE a byla nejspolehlivější.
Stejný problém jsem kdysi řešil a důvodem náhlého přidávání a opětovného přidávání plynu bylo nakonec servo plynu, které si při vybracích po chvíli chodu dělalo téměř co chtělo.
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
F104
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od F104 »

Ahoj, pokud létáš v tomto počasí, je možné. že motor prostě jen chce seřídit na větší vlhkost. Byli jsme létat v přestávce mezi dešti a motory, které jinak chodí bez problému, jsme museli seřizovat ........
nitro

#4 Příspěvek od nitro »

Jdi do ASP a máš po problémech :lol: mám tři 4 cm,8,5 cm a 12 cm jdou bez problému,maximálně přitáhnu nebo povolim před lítáním o zoubek hlavní hlavu a pak nechodim z letiště :x
F104
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od F104 »

MVVS je skvělý motor!!!
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RadimHnilica »

to F 104 jak který kus.(co se týká metylu)

Pro Tazatele :Jak máš nastavené jehly?, jaké palivo,Jakou vrtuli, jaký výfuk, a jaký typ karbece?popř trysky?
Radim
F104
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od F104 »

RadimHnilica píše:to F 104 jak který kus.(co se týká metylu)

Pro Tazatele :Jak máš nastavené jehly?, jaké palivo,Jakou vrtuli, jaký výfuk, a jaký typ karbece?popř trysky?

Radime měl jsem problém jen s jedním MVVS 12,7, po 5s spadly otáčky, ale i to si myslím že byla někde chyba u mne (ale karbec ještě klapkový). Jinak lítám od Juniora po 26ccm a nikdy jsem neměl problém. A tvrzení že MVVS je pořád nutno seřizovat neuznávám..... Mají dobrý výkon. Jen ta cena.... a ještě ke všemu bez výfuku...
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RadimHnilica »

měl jsem od 3,5 přes 6,5 10 12,7 15 20 25 26 až po 116 :wink: k tomu nějaké Webry a OS maxy MVVS 26 byl nejhorší motor který jsem kdy měl
Radim
F104
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od F104 »

Jo o té 26ccm žhavíku se to říká že nebyla povedená.....
F104
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od F104 »

ale 6,5 ccm je dobrý motor
blacklight

#11 Příspěvek od blacklight »

Musím přidat svůj názor.
Zmíněné chování jsem zažil asi před týdnem , jednou když jsem špatně utěsnil tankovací hadičku a pak když mi za letu neznámo jak praskla hadička od tlakování z výfuku. Pak kolísaly otáčky jak kdybych si hrál s plynem.

Ke značkám , OS max je tak trochu top - jak výkon tak spolehlivost.
Nedávno jsem kamarádovi pomáhal zabíhat nový ASP 15ccm a překvapilo mě hlavně jak šel motor nastartovat hned na 3 protočení i když byl úplně nový , jak jsem ASP moc nemusel tak ta patnáctka šlapala dobře -hlavně co se týká seřízení třeba pro začátečníka. Z 15ccm MVVS půjde asi vyždímat vyšší výkon ,ale pro toho začátečníka fakt asi radši ASP. Co se mi na tom motoru nelíbí tak neustále se rozpadající výfuk.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
sopta
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od sopta »

Nevím jestli to popíšu úplně správně. Mám ještě starší karbec s dvěma jehlami naproti sobě. Levou jehlu (při pohledu zezadu) jsem přitahoval na maximální otáčky a až motor začal slábnout, tak jsem jí zase o půl otočky povolil, jehlu volnoběhu jsem seřídil tak nějak, aby motor šel za servem plynu. Výfuk černý rezonanční, rozměr vrtule z hlavy bohužel nevím, svíčku mám Maliňasku M2, palivo metyl s 15%ricínem, z nádrže mám jen hadičku do karbecu a z výfuku. Na zemi motor chodí perfektně
Myslím že MVVS nejsou špatný, to spíš asi já dělám něco špatně. Ještě mám 3,5 a ta chodí od začátku bez problémů. Mám ji sice s přižhavováním v nízkých otáčkách, ale to proto, že je hlavou dolů a při delším letu na volnoběh se ji pak nechce rozjet. Dotazovanou 6,5 mám hlavou stranou a výfuk dolů.
Meveric

#13 Příspěvek od Meveric »

na zemi nastav maximální otáčky až se ustálí a pak povol hl. jehlu až se chod stane decentně neprAavidelným - až se dostane do taroku a tak to nech.
Na zemi bude sice bohatý, ale až ho dostaneš do výšky, tak se vlivem změny atm. tlaku sám ochudí a poběží dobře.
Když mu už nazemi nastavíš jehlu na max. otáčky, tak jak ho vytáhneš nahoru tak rázem nebude mít co baštit a proto ti chcípá!
Myslim že se to týká všech motoru, nejen Mvvs
Pokud se pletu, opravte mne :wink:
ztnext

#14 Příspěvek od ztnext »

Meveric píše:na zemi nastav maximální otáčky až se ustálí a pak povol hl. jehlu až se chod stane decentně neprAavidelným - až se dostane do taroku a tak to nech.
Na zemi bude sice bohatý, ale až ho dostaneš do výšky, tak se vlivem změny atm. tlaku sám ochudí a poběží dobře.
Když mu už nazemi nastavíš jehlu na max. otáčky, tak jak ho vytáhneš nahoru tak rázem nebude mít co baštit a proto ti chcípá!
Myslim že se to týká všech motoru, nejen Mvvs
Pokud se pletu, opravte mne :wink:

..no to je dobrá blbost. Už raději nic nepiš :!:
Naposledy upravil(a) ztnext dne stř 20.08.2008 21:02, celkem upraveno 1 x.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od GWSka »

Čau lidi, taky bych přidál vlastní názor. Ve starým akrobatovi jsem měl taky problém s vynecháváním u MVVS 6,5. Než jsem ero rozstřelil. Pak se motor komplet vyčistil a dala se nová volnoběžná jehla. A ještě bych skusil tam dát svíčku přímo na 6,5 od MVVS. Teď s motorem nemám žádný problemy.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“