Uroven clanku o MVVS electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.

Jak se vam libil clanek o MVVS electric?

Clanek je velmi dobry. Recenzent si s tim pekne vyhral.
10
26%
Clanek neni spatny, ale cekal bych trochu vic.
20
51%
Clanek je uplne o nicem. Recenzent to pekne odflaknul.
9
23%

Celkem hlasů: 39

Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od LV »

r.stekly píše:ad Vzduchoplavec - nove motory - o vikendu budu menit jednu cinu za MVVS 6.5, cil je cvicny dvouploch cca 950mm, 1.2kg, pitch speed vzroste o nejakych par m/s, zato by se mela vratit vertikala. Alespon pocit muzu potom poreferovat.
MVVS jsem vybral prave kvuli provedeni a integrovanemu chlazeni - stavajici EMAX fungoval pouze s baterkami 1.8Ah, ktere stihl vycucat driv, nez se prehral. S vetsi baterii postupne odlepily se magnety, odesly loziska (standard), pote se mu uvolnilo celo. Takze je sice dejme tomu o pulku levnejsi, ale zere skoro o 15 proc vic nez vyrobce deklaruje a hreje az to nejni "slusne". Podotykam, ze jsem dal pouze druhou nejtezsi vrtuli z doporucovanych.

Dúfam, že budeš porovnávať rovnaké motory, aby to bolo objektívne.
To znamená rovnakú hmotnosť, rovnaké kV, rovnaké povolené napätie, počet závitov...
Pokial sa bude hocijaký parameter (hlavne kV) líšiť len zdanlivo málo, tak je porovnávanie dvoch motorov nezmyselné. Každý motor je navrhovaný na určitú aplikáciu a v tej je dobrý...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
r.stekly

#62 Příspěvek od r.stekly »

ad MVVS 6.5/910 - na 3cl, 11V, APC 13x8 E odber 29,5 A, spicka kolem 100A -motor s touto vrtuli ma znacnou rezervu (cca 7.7 tis ot staticky)(bez zatizeni 1,23A, 10.9 tis, 12,4V)
predchozi BL2810/1100 APC 11x5,5 E odber sice jenom 23A (8,7 tis), ale spicka 150-180, po 8min teplota jaksi presahla limit. APC 10x5 E - 11,5A (az 12 tis za letu), spice kolem 90, vrtule motoru vyhovuje nebo je o chlup slabsi nez by utahl. Pri prudkem pridani na vsechny vrtule vypadaval ze synchro, nutny pevny predstih 5st, na 10 hral jak prase.
Pro motor jsou typicke vibrace a dost hlucny chod ve srovnani s MVVS.
MVVS je o vykonostni tridu a o nekolik mechanickych trid vyse, stoji cca 2x tolik.
vse s reglem TMM, verze sw 5.7
Necht si kazdy udela kalkulaci jestli spotrebni chinu, nebo "tzv" prumer (MVVS je vyvazeny, ma build in ventilator, soucasti je dobry nepovolujici se unasec, umoznuje oboji montaz) nebo tzv spicku (vyvazeny, mozna jeste lepsi ucinnost, ventilator).
mj pekeff.com mi na BL-spocital ucinnost 83 a na MVVSko 113proc, ale mozna jsem se uklep ... nebo maji u nektere z vrtuli krpu.
r.stekly

#63 Příspěvek od r.stekly »

ad LV - samozdrejme, kdyz mne posles za svoje love MVVS cca 90g a 1100kv, tak no problema, ale za moje to chce omotorovat nejake ero a proste mi 100g trida nestaci, 5Ah lipolky utahnou i vice ...

Pro mne to neni o porovnani stejnych motoru, ja vim, ze z 2810 dostanu mene nez z 3515, ale jde spis o provedeni, jakousi takousi ucinnost atd.
Ono IMHO MVVSko tridy 2810 dopadne co se tyce relativniho odberu, vyvazeni ap. velmi podobne a naopak china 35xx za 1000Kc nebude na tom lepe nez ta 2810, jenom se problem jaksi vynasobi 1,5 az 2x :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od LV »

r.stekly píše:mj pekeff.com mi na BL-spocital ucinnost 83 a na MVVSko 113proc,

:lol:
A kam tlačíš prebytočnú energiu?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
r.stekly

#65 Příspěvek od r.stekly »

no prece do vzduchu, ono jde o to, ze maji nejaky vzorec, nejake konstanty k vrtulim (doufejme ze pro APC stejne "dobre") a ja mam nejak nakalibrovane mereni proudu + otacek -> cisla jsou porovnatelna ve smyslu 83:113, ale ani omylem je nelze brat za procenta.
-- dodatek: na celem mereni mne nejvic zajima pomer proudove spicky pri rozbehu vuci provoznimu proudu pri stejne nastavenem reglu a podobnem procentnim zatizeni (tj 10 pro mensi a 13 pro vetsi motor) a ten je cca 10/100 vuci 30/100. Osobne az tak penezma kydat nemuzu, takze se snazim lipolky dimenzovat zhruba na 1,5-2 x te zatracene spicka. Pro nejakou chinu o 600W max nevim cim bych ji zivil ...
------
dodatek: veskere proudy mnou tady uvedene je vhodne nasobit 1,6666, hold chybka se vlodila. Ale stejna pro Emax i MVVS
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“