Challenger S3 Urbanec
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Challenger S3 Urbanec
Uvažoval jsem nad tím ale jsou lidi, kteří tvrdí, že u obrů není ideál dát dva háčky a mezi tím gumu. Prý se kombinace ocel háček na očko v překližkovým jazyku vibracema "obrábí" překližka a při kombinaci ocel háček a laminát jazyk "obrábí" zase ten ocelovej háček.
Veka 1 mi říkal, že je nejlepší jazyk zasouvat do pouzdra a to stahovat šroubem a pak bude sílu držet tření ploch pouzdra na jazyk a né střih háčku (čepu, šroubu) v díře.
Veka 1 mi říkal, že je nejlepší jazyk zasouvat do pouzdra a to stahovat šroubem a pak bude sílu držet tření ploch pouzdra na jazyk a né střih háčku (čepu, šroubu) v díře.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak už konečně snad dorazily teplý dny a bude možný S3 nastříkat venku. Stále nemám jasno, jaký zbarvení použít. Do červený klasiky s nápisem Oracle na horním křídle se mi vůbec nechce, je to příliš okoukaný. Problém je, že S3 zas tak moc nebylo a na výběr zbarvení toho moc není.
Žlutočernej Bulldog je sice pěknej ale na ten lívanec na směrovce a horním křídle si netroufám.
Tahle varianta bez lívanců už tak pěkná není.
Anana v prvním odkaze je jednodušší ale nevím, jestli tak vypadalo skutečný éro.
A nebo se na maketovost vykašlu a nastříkám to podle některýho Pitts S1 nebo S2.
Těžký rozhodování ale na soutěže s tím určitě jezdit nebudu.
Žlutočernej Bulldog je sice pěknej ale na ten lívanec na směrovce a horním křídle si netroufám.
Tahle varianta bez lívanců už tak pěkná není.
Anana v prvním odkaze je jednodušší ale nevím, jestli tak vypadalo skutečný éro.
A nebo se na maketovost vykašlu a nastříkám to podle některýho Pitts S1 nebo S2.
Těžký rozhodování ale na soutěže s tím určitě jezdit nebudu.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady od rána cídím molitanovou houbičkou se zrnem 280-400 šedivým plničem nastříkanýho Challengera. Je tady jak v mlejnici a stále ještě zbývají trup a jedno křídlo. Už mám ruku a záda jako kdyby nebyly moje.
Bohužel šprdličková konstrukce, potah Ceconitem a tak si na to netroufám vzít žádnou "těžkou" mechanizaci abych se na hranách šprdlí neprobrousil.
Nemáte někdo na tyhle dřívím nepodložený potahy vyzkoušenou nějakou brusnou mechanizaci nebo opravdu funguje jen to lidský sádlo?
Bohužel šprdličková konstrukce, potah Ceconitem a tak si na to netroufám vzít žádnou "těžkou" mechanizaci abych se na hranách šprdlí neprobrousil.
Nemáte někdo na tyhle dřívím nepodložený potahy vyzkoušenou nějakou brusnou mechanizaci nebo opravdu funguje jen to lidský sádlo?
Ja ve zlinu budu mit takovy ten “suchac” na baterky od dualskyho. Mam nekde od Petra Doubravy fotku, tak to muzz najit.Celeron píše:S3 je už 3 měsíce potaženej, nalakovanej vybroušenej a naplničovanej. Protože na něj zase bude čas pokračovat, zkusil jsem ho sestavit a zjistil, že se s tím nevejdu do dílny.![]()
Přitom to je nástavba na dost velký garáži pro osobák, vejde se i Ww transportér.Prostě tam překáží skřínky, stoly, ponk a MPCNC.
Chtěl jsem S3 komplet sesadit abych mohl rozměřit a slepit vzpěry křídel a já se tam prostě s horním křídlem, který má ještě o 20 cm větší rozpětí nevejdu a laser na zaměření nepostavím. No a venku je na polehávání kolem ještě moc zima.
Tak aspoň budu řešit spojení dolního křídla a jiný drobnosti.
Jsou to ty dva pásky před rourou, je tam potřeba nějakej stahovák na rozteč cca čtvrt metru s hákana průměru cca 3-3,5 mm. Nejmenší pravo-levej šroubovací stahovák v železářství je moc velkej a těžkej. A už jsem slyšel názor, že "tvrdej" stahovák není na benzín ideální, povoluje se a vibruje. Nebyly by lepší háčky stahovaný pružinou a nebo svazkem gumy? Není to na takovou krávu moc amatérský řešení? Zatím jsem všechny křídla obříků stahoval s bočnicema šroubama.
Jak to děláte pro benzíny vy?
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak skoro po roce chystám Challengera k letu.
Nezkoušel jste někdo u dvouplocha se čtyřma servama křidýlek na přistávací režim zaměnit křidýlka spodního křídla na samostatný vztlakovky s tím že na horním křídle křidýlka zůstanou? No a za letovýho režimu horní a dolní křídla jen křidýlka.
Nezkoušel jste někdo u dvouplocha se čtyřma servama křidýlek na přistávací režim zaměnit křidýlka spodního křídla na samostatný vztlakovky s tím že na horním křídle křidýlka zůstanou? No a za letovýho režimu horní a dolní křídla jen křidýlka.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Tak skoro po roce chystám Challengera k letu.
No asi nevím jestli to zrovna u tohoto modelu má nějaký smysl. Tam když ubereš plyn tak se podle mně skoro zastaví podle toho jak jsem viděl jak je konstruovaný...........
-
JardaRůžička
Použít coby klapky křidélka, která zasahují až do konce křídla (lhostejno jestli na horním či dolním křídle, na dvou- či jedno- plošníku) se mi jeví jako přímo nebezpečné.Celeron píše:zaměnit křidýlka spodního křídla na samostatný vztlakovky
jak píšou kolegové, dvouploch na volnoběh díky velkému čelnímu odporu jde dolu jako šutr
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak? Letěl letos?
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou lidi.
U nás na letišti to nešlo, hned souběžně 20m vedle letiště byla půl roku objížďka za uzavřenou silnici Bydžov-Chlumec. Hroznej provoz a pokud se někdo vlekl, tak po ploše jezdily fofrem auta, co ho předjížděli. https://mapy.cz/zakladni?x=15.4576271&y=50.2217316&z=16 Naprostý magoři, málem mě jeden přejel špičky nohou. No ale s dvouplošákem lítám, akorát to je elektrifikovanej a zRCčkovanej sifoňák Messenger, 30 let stará stavebnice od Modely.
https://aukro.cz/modela-messenger-model-nepouzite-6974497043 Jestli tak parádně bude lítat i S3 tak už se těším. Objížďka sice 25.9 skončila ale počasí už za moc nestojí.
https://aukro.cz/modela-messenger-model-nepouzite-6974497043 Jestli tak parádně bude lítat i S3 tak už se těším. Objížďka sice 25.9 skončila ale počasí už za moc nestojí.